Witam Wszystkich!!!
Zastanawiam sie nad założeniem konkretnego alarmu do swojej Belli, a wszyscy w koło mówią że to jest wyrzucenie pieniędzy w błoto bo Alf nie kradną.
Jak to jest Waszym zdaniem?
Witam Wszystkich!!!
Zastanawiam sie nad założeniem konkretnego alarmu do swojej Belli, a wszyscy w koło mówią że to jest wyrzucenie pieniędzy w błoto bo Alf nie kradną.
Jak to jest Waszym zdaniem?
" - elegancka pomiędzy sportowymi
- sportowa pomiędzy eleganckimi
- fascynująca piękność w segmencie E"
Alf nie kradną (czytaj: procent kradziezy znikomy) ale...
okazja czyni złodzieja wiec załóż ten alarm i bedziesz spac spokojnie :mrgreen:
fred
Też tak myślęStrzeżonego Pan Bóg strzeże
![]()
albo dobre AC. MA te zalete, ze chroni tez od strat przy dzwonku.
ja mam AC i nawet blokade na skrzynie biegów sporadycznie zakładam.
ale ac ma ten plus że chroni cie przed włamaniem. A szkody na 2 tys pln nie sa niczym niecodziennym przy kradziezy radia.
Moim zdaniem AC nie chroni przed włamaniem tylko pomaga wyjść z dołka po szkodzie.Napisał b.pawelek
A co auto będzie po włamaniach czy wypadkach to będzie. Najlepiej AC i system alarmowyZa AC mi policzyli 2400 na rok a mam 30% zniżki za bezszkodową jazdę ale nie ukończone 25l :wink:
Uwagę zwracają prawie wszyscy ale kto by je kradłpo co? zepsuła by się jeszcze po drodze
części też mało chodliwe więc się pewnie nie opłaca.
Napisał piotr_alex
To ja za nią kupę pieniędzy dałem, a jej nawet za darmo nie chca![]()
Hahaha dobre
Wiem z dobrego (nie istotne jakiego) źródła, że jedyne systemy które jeszcze w miarę
na złodzieja działają, to:
- blokada skrzyni biegów (tylko musi byc CIASNO założona)
- magiczny przycisk odcięcia zapłonu (ukryty gdzieś sprytnie)
A żeby alarm coś zdziałał, to musi być taki dosyć drogi, przy wartości rynkowej AR 1662.4JTD, raczej nieopłacalny zabieg :wink:
Mówi się że już lepiej tam telefon komórkowy wsadzić (lub GPS), i wykupić namierzanie.
To oczywiście można zagłuszyć, ale kto by się tego spodziewał w AR 166
złodzieje znają wartość rynkową tych aut :wink:
Jest: Maserati Levante S
Były: Outlander II 2.0MIVEC CVT 2WD Lift, Mitsubishi Lancer Sportback CYxA 1.8; Ford Mondeo MK3 2.0 DuraTec Ghia; Alfa Romeo 156 2.0 T.S. Selespeed; Alfa Romeo 166 3.0 V6 SporTronic; Honda Civic 1.4i EJ9; Fiat 126p 650.