witajcie, potrzebuje oryginalne wsad do moje alfa 166, nie moge odczytac orygynalne z galletto, ale moge to zapisac po zmodyfikowanio
bardzo prosze !!!
Znalazłem rozpiskę jak łączyć się z "na stole ze sterownikami" tylko za bardzo nie rozumiem. Moze ktos mi podpowiedzieć jak według tego wpiąć sie pinami do EDC15C5?? piny.xls
Witajcie !
Posiadam Fiata Stilo JTD o numerze sterownika i sofcie : 820 ; 337
oczywiście to znany edc15, miałby ktoś chwilę z kolegów mających większe pojęcie to mapach niż ja i rzucenie okiem na tę które zamieszczam poniżej ?
http://sendfile.pl/8917/Forum.zip
w środku są 2 mapy pierwsza oryginalna druga modowana, ponazywane odpowiednio.
Chętnie posłucham czy warto wrzucać to do sterownika czy nie, z tego co wiem to mapa jest nieprzesadzona i raczej lajtowa, ale wrzucać byle czego nie będe przed posłuchaniem mądrzejszychgłownie zwracam sie do kumających
![]()
Każda pomoc sie liczy, tym bardziej jeśli ktoś skrytykuje tę mapę, bo sama może uczynić wiecej zła niż dobrego. Wrzucanie czego popadnie to zły pomysł, tym bardziej jesli ruszone sa limitery które nie powinny.
Jestem w temacie świeżak, posiadam diesla od 2 tygodni wczesniej jeździłem tylko benzyną wiec rozumiesz, totalna lama
Mam jeszcze jedną prośbę oprócz tej wyżej, moje analizy softów opierają sie na tych z netu, tak naprawdę to cięzko od tego zaczać jak sie nie jest pewnym czy ten soft jest do d... czy jest ok.
Jesli ktoś posiada soft jtd do edc15 sprzed modyfikacji i po modyfikacji w prawdziwej profesjonalnej firmie to poproszę, chciabym widzieć co zostało zmienione i co powinno a co nie (nie wazne która wersja HW i SW chodzi tylko o wyłapanie różnic i nauczenie sie czegoś)
Z góry dziekuje za każdy przejaw pomocy![]()
Ten sam temat, np. posty:205, 212, 215...itd
a tutaj zaczyna się reklama: 224
Osobiście nic do Ciebie nie mam i doceniam, że masz dużą wiedzę w kwestii modów, ale nie rozumiem dlaczego jesteś tak negatywnie nastawiony do własnoręcznych modów.
mozecie sprawdzic czy ten wsad jest dobry ??? dostalem od jedna osoba wy wloszech jako ORI...
Czytanie ze zrozumieniem...
Nie mam nic przeciwko modyfikacjom własnym, cenię ludzi którzy to robią - warunek jest jeden - z głową. Jeśli ktoś pyta o ocene softu a ten jest z gatunku gównolitu to mam mówić że jest zajebiście i wgrywaj do woli krzywdy motorowni nie zrobisz? Zejdz na ziemię...
Soft z kilku postów wyżej jest idealnym przykładem takiego tworu, najprostszy do zrozumienia przykład - 1749va ma bezpieczną wartosc boostu, tu została ona przekroczona, sama mapa doładowania to jakiś żart; ovb ustawiony poza zakres seryjnego mapsensora itd
Pozdro