Strona 29 z 175 PierwszyPierwszy ... 19202122232425262728293031323334353637383979129 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 281 do 290 z 1749

Temat: Chip tuning - Mapy

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    sląsk
    Auto
    JTD

Domyślnie

Cytat Napisał peenbe Zobacz post
    A wiec znalazlem na sterowniku takie numery
    55198815
    156 486D1CBCA 16V
    Tam siedzi kolego edc16c8 - zycze powodzenia przy flashu tego auta gallettem czy innymi wynalazkami o zawartosci mapy juz nie mowie...

cristianku
    Gość

Domyślnie alfa 166 2.5 v6 me 2.1

witajcie, potrzebuje oryginalne wsad do moje alfa 166, nie moge odczytac orygynalne z galletto, ale moge to zapisac po zmodyfikowanio

bardzo prosze !!!

tomkolp
    Gość

Domyślnie

Znalazłem rozpiskę jak łączyć się z "na stole ze sterownikami" tylko za bardzo nie rozumiem. Moze ktos mi podpowiedzieć jak według tego wpiąć sie pinami do EDC15C5?? piny.xls

k-lisek
    Gość

Domyślnie Fiat Stilo JTD

Witajcie !

Posiadam Fiata Stilo JTD o numerze sterownika i sofcie : 820 ; 337
    oczywiście to znany edc15, miałby ktoś chwilę z kolegów mających większe pojęcie to mapach niż ja i rzucenie okiem na tę które zamieszczam poniżej ?

http://sendfile.pl/8917/Forum.zip

w środku są 2 mapy pierwsza oryginalna druga modowana, ponazywane odpowiednio.

Chętnie posłucham czy warto wrzucać to do sterownika czy nie, z tego co wiem to mapa jest nieprzesadzona i raczej lajtowa, ale wrzucać byle czego nie będe przed posłuchaniem mądrzejszych głownie zwracam sie do kumających

Użytkownik Ogier Avatar Bolec-scnm
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    156 2.4 jtd 136KM 1998r

Domyślnie

Cytat Napisał k-lisek Zobacz post
    Witajcie !

Posiadam Fiata Stilo JTD o numerze sterownika i sofcie : 820 ; 337
    oczywiście to znany edc15, miałby ktoś chwilę z kolegów mających większe pojęcie to mapach niż ja i rzucenie okiem na tę które zamieszczam poniżej ?

http://sendfile.pl/8917/Forum.zip

w środku są 2 mapy pierwsza oryginalna druga modowana, ponazywane odpowiednio.

Chętnie posłucham czy warto wrzucać to do sterownika czy nie, z tego co wiem to mapa jest nieprzesadzona i raczej lajtowa, ale wrzucać byle czego nie będe przed posłuchaniem mądrzejszych głownie zwracam sie do kumających
    Nie odpowiem Ci na twoje pytania Kolego, ale domyślam się, że zaraz Cinek napisze, że mapa do niczego się nie nadaje i lepiej przyjechać do niego....

k-lisek
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Bolec-scnm Zobacz post
    Nie odpowiem Ci na twoje pytania Kolego, ale domyślam się, że zaraz Cinek napisze, że mapa do niczego się nie nadaje i lepiej przyjechać do niego....
    Każda pomoc sie liczy, tym bardziej jeśli ktoś skrytykuje tę mapę, bo sama może uczynić wiecej zła niż dobrego. Wrzucanie czego popadnie to zły pomysł, tym bardziej jesli ruszone sa limitery które nie powinny.

Jestem w temacie świeżak, posiadam diesla od 2 tygodni wczesniej jeździłem tylko benzyną wiec rozumiesz, totalna lama

Mam jeszcze jedną prośbę oprócz tej wyżej, moje analizy softów opierają sie na tych z netu, tak naprawdę to cięzko od tego zaczać jak sie nie jest pewnym czy ten soft jest do d... czy jest ok.

Jesli ktoś posiada soft jtd do edc15 sprzed modyfikacji i po modyfikacji w prawdziwej profesjonalnej firmie to poproszę, chciabym widzieć co zostało zmienione i co powinno a co nie (nie wazne która wersja HW i SW chodzi tylko o wyłapanie różnic i nauczenie sie czegoś)

Z góry dziekuje za każdy przejaw pomocy

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    sląsk
    Auto
    JTD

Domyślnie

Pokaż prosze w ktorym miejscu cos takiego napisałem? W innym przypadku daruj sobie wycieczki osobiste.

Użytkownik Ogier Avatar Bolec-scnm
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    156 2.4 jtd 136KM 1998r

Domyślnie

Cytat Napisał cinek_ Zobacz post
    Pokaż prosze w ktorym miejscu cos takiego napisałem? W innym przypadku daruj sobie wycieczki osobiste.
    Ten sam temat, np. posty:205, 212, 215...itd
    a tutaj zaczyna się reklama: 224

Osobiście nic do Ciebie nie mam i doceniam, że masz dużą wiedzę w kwestii modów, ale nie rozumiem dlaczego jesteś tak negatywnie nastawiony do własnoręcznych modów.

cristianku
    Gość

Domyślnie wsad ORI do alfa 166 2.5 v6 190 cv

mozecie sprawdzic czy ten wsad jest dobry ??? dostalem od jedna osoba wy wloszech jako ORI...

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    sląsk
    Auto
    JTD

Domyślnie

Ten sam temat, np. posty:205, 212, 215...itd
    a tutaj zaczyna się reklama: 224

Osobiście nic do Ciebie nie mam i doceniam, że masz dużą wiedzę w kwestii modów, ale nie rozumiem dlaczego jesteś tak negatywnie nastawiony do własnoręcznych modów.
    Czytanie ze zrozumieniem...
    Nie mam nic przeciwko modyfikacjom własnym, cenię ludzi którzy to robią - warunek jest jeden - z głową. Jeśli ktoś pyta o ocene softu a ten jest z gatunku gównolitu to mam mówić że jest zajebiście i wgrywaj do woli krzywdy motorowni nie zrobisz? Zejdz na ziemię...

Soft z kilku postów wyżej jest idealnym przykładem takiego tworu, najprostszy do zrozumienia przykład - 1749va ma bezpieczną wartosc boostu, tu została ona przekroczona, sama mapa doładowania to jakiś żart; ovb ustawiony poza zakres seryjnego mapsensora itd

Pozdro