jeszcze nie ale na 99% ma być gotowa w sobotę
dam znac jak tylko wszystko będzie ok
wpadnij na grila: http://www.forum.alfaholicy.org/malo...90-bociek.html to sie pochwalisz
Fajnie że doprowadziłeś ją do żywych. Jutro pooglądamy w BB ten "tuning". Ile cię wyszła naprawa silnika? Kilka postów wcześniej ktoś pisał o 12tys złhehe, wiedziałam że to niemożliwe
![]()
Było: Fiat Uno 1.1 60S, Fiat Punto II 1.2 8v, AR 145 Edizione Sportiva, AR 147 Q2 Ducati Corse, Fiat Stilo Abarth, Alfa Romeo 145 2.0 16v 155KM Quadrifoglio
Jest: Maserati GranTurismo 4.7 S, Seat Leon 5F Cupra, Toyota Yaris IV
ALFA GOTOWA
MAM NADZIEJĘ ŻE JUTRO BĘDĘ NA SPOCIE W BIELSKU Z MOJĄ NARZECZONĄ
I NASZĄ BELLA.
w poniedziałek napisze co i ile mnie ta awaria kosztowała
dodam że nie był to miły wydatek
---------- Post dodany o godzinie 11:01 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 10:56 ----------
12 tys. to była lekka przesada... sam nie wiem skąd taka suma.
ja zapłaciłem 5 tys. i to mnie cholernie zabolało
wszystkie części które wymieniłem są oryginalnejak będę miał chwile to napiszę więcej o tej awarii...
Fajnie, że już ożyła i wczoraj dojechałeś na spot.
5tys. to sporo, ale może koledze chodziło o kapitalny remont przy okazji, razem z wymianą wszystkiego co tylko mogło być nadwyrężone podczas kolizji i dlatego podał 12tys.. Sam przerabiałem awarię silnika i jego wymianę i gdybym miał robić wszystko co tylko się da to bym zapłacił też pewnie 12tys., zamiast 4,5.. Ale nie wszystko trzeba wymieniać jeżeli kolizja nie pouszkadzała korbowodów i wału - tylko trzeba to dobrze zbadać!
Pozdrawiam,
GrzesiuŻar
AR 146ti 2.0 16v '96
AR 155 1.8 16v '97+ podtlenek LPG
AR 155 2.0 16v '95
AR 156 SW 2.4 JTD '01 - biała perła
AR 156 SW 2.5 V6 192KM '02 + podtlenek LPG
Grzesiu chyba go pomylił z tobą-MichałPrzemoc wczoraj nie dotarł
Było: Fiat Uno 1.1 60S, Fiat Punto II 1.2 8v, AR 145 Edizione Sportiva, AR 147 Q2 Ducati Corse, Fiat Stilo Abarth, Alfa Romeo 145 2.0 16v 155KM Quadrifoglio
Jest: Maserati GranTurismo 4.7 S, Seat Leon 5F Cupra, Toyota Yaris IV
aaa no chyba że tak Grzesiu to po mnie przyjechałeś jak dzwoniłem co się w Bielsku straciliśmy![]()