Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Temat: Komputer nie czyta poduszki?!

krzysiek-lex
    Gość

Domyślnie Komputer nie czyta poduszki?!

Witam, jak w temacie. Ostatnio zaświeciła mi sie poduszka, a gość który podlączył mi auto pod kompa nie mógł sprawdzić poduszki, wszystko inne sie dało tylko nie poduche. Sprawdził mi sensor i coś tam było padnięte (jakiś mały bezpiecznik czy coś), naprawił ale dalej nie może nic odczytać, na kompie jest coś napisane w stylu <<nie podłączony>>, chyba coś takiego.Jak sprwdzał mi czy jest przejście na kablach to niby jest ok, ale czytałem gdzieś że może poszla taśma, tylko jakby była taśma to by było przejście? A może nie ma odpowiedniego programu? Proszę, pomóżcie. Dajcie jakieś rady. Moje aytko to 156, 1.8 TS, 1998r, 1 poducha.

---------- Post dodany o godzinie 17:50 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 16:13 ----------

Dodam jeszcze że numer mojego sensora to: 60656767, jeszcze nr pod kodem kreskowym: 04-305536-2 98 D 022 00041
    Jeżeli nikt nie może mi odpisać bo np są na ten temat inne posty to prosze o jakieś linki.

kos4
    Gość

Domyślnie

Aby wykasować błąd poduszek oraz ABS należy posiadać zmodyfikowany kabel OBD2,pewnie gość miał zwykły i dlatego nie ma połączenia,opis przeróbki był już kilka razy na forum.Twoje ECU to 1.5.5

Adampoz
    Gość

Domyślnie

Pierwsze pytanie czy ten gościu to elektryk samochodowy czy też diagnosta, może też mechanik ze sprzętem. Czy też kabelek i z laptopem sprawdzał.

krzysiek-lex
    Gość

Smile

ta modifikacja polega czasem na przerzuceniu z 7 pina na 3?

---------- Post dodany o godzinie 18:04 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 18:02 ----------

co do gościa... to elektryk-diagnosta.. robi to nie od dziś, żyje z tego

Adampoz
    Gość

Domyślnie

Być może masz coś z wtyczką tą od sensora w tunelu, albo sensor na tyle zniszczony że ma płytkę spaloną .

krzysiek-lex
    Gość

Domyślnie

sensor miał ponoć uszkodzony jakiś "mały" bezpiecznik, nie wiem, nie zagladałem, tak mówił spec... niby to zrobił i powiedział że sensor jest sprawny na 99%,

---------- Post dodany o godzinie 10:39 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 10:37 ----------

ponoć jest jakiś model, rocznik, który ma problem z czytaniem. Jest do tego jakiś odpowiedni program, tak słyszałem ale co i jak.. to juz nie wiem.

krzysiek-lex
    Gość

Domyślnie

Witam, dziękuję wszystkim którzy chcieli pomóc ale nie wiedzieli oraz tym którzy wiedzieli ale nie pomogli...Byłem w serwisie w Koszalinie i na komopie wyskoczyło im "Lampka kontr. AIRBAG w Zwarc.na Mase lub w Obw.Otw." oraz "Okablowanie nie rozpoznane".
    Gościu powiedział mi, że niby ktoś wyciągał zegary bo coś tam z kontrolką. Nikt tego nie robił, ja jestem drugim właścicielem. auto sam kupowałem od 1go właściciela i do tej pory było wszystko ok. więc nie wiem o co kaman? W każdym bądź razie błąd wykasowany i jest wszystko ok.
    Za usługę 120 złociszy poszło. Wyszło jeszcze, że sonda lambda miała błąd. pewno do wymiany się szykuje, bo już drugi raz kasuję ten błąd.Temat do zamknięcia chyba..
    Ostatnio edytowane przez Majkel ; 13-06-2010 o 11:35