Ja caly czas mysle co zrobic. Narazie chce sie dowiedziec o regeneracje bo podobno sie da. A jaesli nie to tez bede chyba myslal nad kompletnym zawieszeniem
Ja caly czas mysle co zrobic. Narazie chce sie dowiedziec o regeneracje bo podobno sie da. A jaesli nie to tez bede chyba myslal nad kompletnym zawieszeniem
Kiedys znajomy mowil ze regenerowal swoje amory ,ale w audi ,koles nawiercal amor ,zalewall nowym olejem i spawal dziureamory na przegladzie ponad 80%
![]()
tylko olejowe nadaja sie wlasnie do regeneracji...ale ja i tak nie przekonałbym sie na taki numer...
Aby rozwiać wszelkie wątpliwości:
Cytuję:"jeśli NIVO jest mechaniczne i tylko na tylnej osi możliwe będzie zastosowanie zawieszenia gwintowanego po demontażu seryjnego zawieszenia."
Potwierdzają to również informację w sieci jakie znalazłem.
W alfie stosowane są amortyzatory nivo, które nie są zasilane hydraulicznie czy elektro-mechanicznie, jak ma to miejsce np. w BMW lub MERCEDESIE. Samoregulacja wysokości polega tutaj na specjalnie zbudowanych amortyzatorach, które przy zwiększonym obciążeniu, poprzez ruchy tłoczyska zwiększają ciśnienie w komorach amortyzatora powodując wyrównanie / podnoszenie tyłu samochodu.
Także reasumując, po zdemontowaniu oryginalnych amortyzatorów nivo będzie można zastosować zawieszenie gwintowane np. MTS'a.
Więc kupuję gwint za około 2000zł i po klopocie, Sebo w takim przypadku mogę Ci odsprzedać jeden dobry Nivo z mojej Belli 80% za 700zł![]()
Witam Serdecznie!
z tylu w mojej Belli mam Amorki o nr. 60 66 81 86. pod spodem dalej pisze tak: 932 PW SPORT GAS COMPRESSO E41 strasznie tył nisko siedzi i jak wjadę w dziurę to tak dobija aż mnie serce bolibylem na diagnostyce badanie wykazało tył lewy 75% prawy 80% wiec są jeszcze w porządku, czy mogę wymienić sprężynki w tym zestawie amortyzatorów? gdyż zestaw to amortyzator wraz z sprężyną i co zrobić żeby tak nie dobijało na naszych dziurawych pseudo drogach?
Dziękuje pozdrawiam!
zdjęcie robione telefonem
tak nisko siedzi:![]()
Ostatnio edytowane przez piotrekzaz ; 03-06-2010 o 00:12
Obecnie Ford Mondeo mk4 2009r. 2.0 TDCI
Kiedyś AR 156 SW 1.9 JTD
Kiedyś AR 156 SW 2.4 JTD
Kiedyś AR 156 1.6 TS
Kiedyś AR 145 1.6 Bx
A w jaki sposób sprawdziłeś sprawność kolumn gazowo-olejowych? Pewnie "Józek" wjechał samochodem na płytę rezonansową i pokazało mu procenty
Na moje oko, to masz do wymiany komplet. Ew. spróbuj kupić i założyć obojętnie jakie sprężyny na tył od SW. Jeśli się podniesie, to wtedy sprawdź, czy nivomaty jeszcze pracują, bo może być, że pracują tylko w jednym zakresie.
Ostatnio edytowane przez twardy ; 03-06-2010 o 08:02
Obecnie Ford Mondeo mk4 2009r. 2.0 TDCI
Kiedyś AR 156 SW 1.9 JTD
Kiedyś AR 156 SW 2.4 JTD
Kiedyś AR 156 1.6 TS
Kiedyś AR 145 1.6 Bx
Nie - wychodzi na to, że nie wiadomo, czy padły amortyzatory, czy sprężyny, czy jedno i drugie.
Wg. mnie amory też będą do wymiany. Jeśli uda Ci się wsadzić zwykłe sprężyny, może się okazać, że sprawność amorów będzie rzędu 20%, ale tak jak napisałem, płyta rezonansowa, na której prawdopodobnie sprawdzałeś amortyzatory nie da odpowiedzi.
Musisz zdemontować kolumny, żeby sprawdzić, czy amortyzatory nie pozostaną w obecnej pozycji. Jeśli nie "odbiją", to niestety musisz je wymienić, a wtedy razem z mocowaniami, które są inne.
Ja tez jednak zdecyduje sie na nowe gwintowane zawieszenie. Ma ktos moze jakies doswiadczenie zwiazane z gwintem? Nie mialem jeszcze nigdy takiego zawieszenia dlatego pytam. Ewentualnie jakiej firmy polecacie?