Nie będę prezentował fotek, ale stań sobie prosto i opuść ręce. Zobacz dokąd Ci sięgają - mnie do wysokości, akhem, krocza. A znałem gościa, który w tej pozycji mógł się prawie po kolanach podrapać
.
Szczerze, Pingwin, trochę podłamał mnie ten przedni zderzak. Brzydko autko przez to wygląda z przodu...![]()
Ostatnio edytowane przez radosuaf ; 04-06-2010 o 19:03
Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019
Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS
http://fiergloo.blogspot.com lub http://fiergloo.pl/ - moje spojrzenie na motoryzację
2007-2008: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12v
2008-2018: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12v Automat
2014-....: Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v FL
2018-2021: Lancia Kappa 2.4 JTD 10v
2021-....: Alfa Romeo 159 1750TBi
W julce w Ganinexie na 1000% jest plastik i to malowany nie metalizowany Plancior widziałeś to samo co ja. Zajrzyj obok do Mito zobaczysz to samo wykonanie. Dzięki pingiwn że wszystkich nas oświeciłeś co to jest aluminium i w jakich postaciach występuje. Możesz dodać jeszcze do tego wywodu lakiery metaliczne bo tez zawierają sproszkowane alu i co do konsoli w egzemplarzu którego nie widziałes będziesz miał rację. Być może folia do kanapek pasuje do tuningu 145 bo współcześnie stosowane folie to metalizowane tworzywo. BTW w firmie jadam na ciepło mamy niezły catering.
Tyle że dyskusja na temat tego elementu miała wyjaśnić czy to jest lita blacha a nie oklejka z foli, metalizacja czy lakier.
Dolna część zderzaka faktycznie jakaś nie bardzo (trochę za bardzo wyoblony,nie potrzebnie rozdzielony z tymi plastikami koło przeciwmgielnych) ale na pewno będzie jakiś sportpack.
Ze światłami to dziwna historia. Mają taki kształt jak w mito i 8c ale do góry nogami.zobaczcie na fotomontaż poniżej.Auto jest na tyle szerokie że mogli zrobić przeszczep wprost z 8c i byłoby git (w mito zmienili proporcje ala podobny kształt zachowali).
Ostatnio edytowane przez metan ; 04-06-2010 o 22:11
Lampy są OK, lepiej niż na foto w rzeczywistości wyglądają, ale dół zderzaka przypomina mi VW Polo, a to słabe skojarzenie...
Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS
Ludzie, temat aluminium zostawmy na razie, z czasem się wyjaśni.
Wrócmy do "przodu auta" czyli do facjaty Julki. Czyli do mumina. No proszę, zaczynacie kumać o co mi chodziłoJak dotąd byłem tu besztany (jedynie Fiergloo słabo mnie czasem wspierał w marudzeniu), ale teraz sami widzicie. Mumin to mumin i kropka
![]()
Jeszcze dosadniej to zrozumiecie, jak:
a) staną przed wami dwa auta, przodem do was, 159 (albo brercia) i Julka. Obok siebie, błotnik w błotnik.
b) po jakimś czasie użytkowania Julki te obłości przednie, te połacie blachy będą rozkosznie podziobane przez kamyczki, jakieś odłamki spod kół Tirów, żwirki z poboczy itd.
I będzie Mumin z trądzikiem młodzieńczym.
Jeśli wysuwasz znów mało istotny argument to podziobany będzie głównie plastikowy zderzak który wysoko zachodzi na maskę (przejechałem 22 tys i widzę). Łatwy do demontażu i malowania. Mniej maska bo zaczyna sie wyżej, mniej zestaw reflektorów bo jest mniejszej powierzchni (no chyba że w 159 da się kupić poszczególne soczewki).Mniejsze scudetto z dziurą do chłodzenia =mniej kamieni w chłodnicy klimy.
Jedyna przewaga 159 pod warunkiem że będzie stara, może być lakier. Zwykły nieeokologiczny, rozpuszczalnikowy -twardy
A najlepiej to postawić w garażu i nie jeździć
Ostatnio edytowane przez metan ; 04-06-2010 o 22:26
Tak czytam i stwierdzam, że Wam to się chyba nudzi ogromnie....? Spędzacie tyle czasu na kłóceniu się i mniej lub bardziej potrzebnych wywodach o aucie, którym żaden z Was nie jeździł i nie spędził w nim więcej niż kilka minut czasu. Nie szkoda Wam nerwów na dywagacje odnośnie auta, które i tak nie macie zamiaru kupować w tej chwili? Ja osobiście mam też kilka zarzutów do tego auta ale będę ogromnie szczęśliwy, jeśli dzięki jego sprzedaży AR stanie ponownie na nogi i firma będzie sobie mogła pozwolić na model bezkompromisowy i odpowiadający Image marki (nie chodzi mi tutaj o stereotypową awaryjność...). Zresztą my nie jesteśmy celem marketingowym AR bo sami przyznacie, że mało osób może sobie pozwolić na nowe auto tej marki skoro 2-3 letnie modele w dobrym stanie są o połowę tańsze (a te starsze jeszcze bardziej) i to tymi autami jeździ większość osób dyskutujących o wadach i zaletach Julki. Sam jestem taką osobą i dopóki ta marka nie będzie tracić tak dużo na wartości, nie będzie mnie stać na taki "rozmach motoryzacyjny". Wybierałem się w niedzielę do Krakowa na prezentację Giulietty ale w sumie tylko z sentymentu bo i tak wcześniej skusił bym się na kupno 159 SW z małym przebiegiem niż Julki, która jest przede wszystkim za mała na moje potrzeby.
Panowie dajcie na luz bo się tylko wrzodów nabawicie a poza tym psuje się atmosfera na forum z błahego powodu.
Ostatnio edytowane przez Belfer ; 04-06-2010 o 23:49
Mnie się tam facjata Julki podoba.
Gorzej to dla mnie wyglądało na obrazkach, w realu jest o niebo lepiej.
Kto jak kto, ale mnie raczej posądzać nie można o to, że móglbym faworyzować Giuliettę nad 159. W końcu zakochałem się w tych reflektorach i przodzie bez umiaru. Jednak porównywać tych dwóch samochodów nie można. Każdy ma swój indywidualny design. Mnie się podoba i Julia i 159. Obie na swój sposób.
A co do kamyczków?
Pingwin, podjedź proszę do Katowic to zobaczysz moją 4 letnią 159 i odpryski po kamieniach. Masakra. Zaznaczam, auto nie było bite i lakier ma oryginał.
Niestety, ale w dzisiejszych czasach tak to wygląda. Jak już Metan napisał, lakiery są "ekologiczne" to i ich trwałość jest do dupy.
PS.
Dzisiaj patrzałem na cennik Giulietty.
105tys za QV z 235KM? Bardzo kuszące.
Myślę, że poczekam te 2 lata jeszcze i dorzucę taką Giuliettę do mojego spisu "aut do kupienia". Dwóch, które już na tej liście są nie będę podawał bo mnie tu zlinczujecie
EDIT:
Belfer, przecież my tu sobie grzecznie rozmawiamy. Nikt nikomu do gardła nie skacze. Relax, po to jest forum aby wymieniać poglądy![]()