Strona 1 z 4 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 35

Temat: zaciski tył

kemot
    Gość

Domyślnie zaciski tył

Od kąd posiadam moją niunie co jakis czas mam przygody. Poczawszy od standardowej wyminy zawieszenia co w Wałbrzychu jest standardem, łożysk tylnich wachaczy. To sarenka pozostawiła swój ładny odcisk na swojej długości to kolega wjechał mi w du... Ostatnio miałem problemy z 3 garem nie dawał iskry, kilku mechaników głowkowało i tylko para z uszu poszła. W końcy znalazłem warsztat gdzie znaleźli przyczyne. sam niestety sie nie znałem co i jak. Wymieniłem moduł i grało lecz nie do konca spalanie skoczyło z 8 l na 11l co niestety mnie przeraziło. Myślałem, że to przez moja jazde. Wcześniej wymieniony akmulator. po czasie padała i cewka znowu samochód zrywami szedł do przodu. Sie okazało, iż kabelki dawały lewą iskre (wymiana). W tym samymm czasie zawiecha już nieżle stukała. No to wymiana wachaczy i końcóweg drążków. Później podłaczenie pod kompa i niestety spalanie dalej nie grało fakt pali 9.5 l. troche nadal za dużo jak da mnie, patrząc na to że na trasie schodzi mi do 6.5 litra. Chłopaki poszperali i znaleźli. SONDA - następny niesmak ale lepsze to niż cos innego. Wymieniona i co?? Kopoty się skończyły ale tylni prawy zacisk nie odbija i niestety niezauważyłem a już tarcza porysowana a klocków brak. Czy ktoś moze ma na zbyciu taki sprawny zacisk?? Prosze o szybką odpowiedź, potrzebny mi na biegu. Wydatki niestety się nie kończą. Z czasem bede musiał wymienić tarcze co mi sie nie uśmiecha bo były żeśkie (jeszcze). No i nie wiem co z moją miska olejową korek sie kręci w około narazie zabezpieczony ale ciekaw jestem czy bede musiał ją całą wymieniać czy tylko korek. Oby ino korek. W zawieszcze jeszcze cos skrzypi ale oczywiście nikt nie potrafi mi powiedziec co to <WOW>. Małe problemy ze skrzynią olej źle dopasowany ktoś wie jaki najlepiej lać?? Prosił bym o udzielenie mi tej informacji również. A ogólnie to kocham swoje autko:]

Najbardziej obecnie zależało by mi na tych zaciskach może ktoś pomoże mi takowe znaleść?? Są jedne w Czestochowie, osobiście wolał bym troche bliżej. Może ktoś z was posiada takowe sprawne na stanie?? Będe wdzięczny za informacje.

Użytkownik Rowerzysta Avatar Marian
    Mieszka w
    KPR
    Auto
    ex AR155/obecnie s80 t5,alfa 159 mpi

Domyślnie

dlaczego od razu zacisk? moze podjedz do kumatego mechaniora...wezmie zestaw do wyciskania tloczkow i zacisk bedzie jak nowy...w ostatecznosci mozesz kupic zestaw regenerujacy-gumki itp.

Co do zawieszki,skoro wiekszosc czesci wymienione sprawdz gumy stabilizatora.

kemot
    Gość

Domyślnie

mechanik powiedział mi że tłoczek poszedł sie sypać niestety a zestawy aprawcze niestety są niedostepne. Ale czy to prawda to nie wiem.

Co do zawieszki to gupy stabilizatora niby są sprawne ale po omyłkach mechanikow niestety nie powiem czy to prawda zostały tylko 2 rzeczy do wymiany z przodu

Użytkownik Fachowiec Avatar rafal_155
    Mieszka w
    .
    Auto
    AR 155 1.8 8v 96'

Domyślnie

Cytat Napisał kemot Zobacz post
    ...a zestawy aprawcze niestety są niedostepne. Ale czy to prawda to nie wiem.

Za przeproszeniem mechanik pire.. głupoty są dostępne za 15-18 pln. Zaraz pójdę do garażu i podam Ci numery zestawów naprawczych.

Mieszka w
    KPR
    Auto

Domyślnie

http://katalog.fota.pl/Katalog/Cars3.aspx?GenArtNr=2513 zestaw naprawczy do kupienia:-P
    albo odwiedz Intercars.

kemot
    Gość

Domyślnie

no dobra a powiedzcie mi czy nawet jesli taka sytuaje mam z reczntym czy tylko ten zestaw naprawczy wystarczy??

Użytkownik Fachowiec Avatar rafal_155
    Mieszka w
    .
    Auto
    AR 155 1.8 8v 96'

Domyślnie

Zestawy AUTOFREN
    przód średnica tłoczka 54 mm : D4073
    tył średnica tłoczka 34 mm : D4494

system lucas/bendix

kemot
    Gość

Domyślnie

da rade to zrobuc samamu bez wiekszego problemu??

Mieszka w
    KPR
    Auto

Domyślnie

raczej:-P

Użytkownik Romeo Avatar NERO2287
    Mieszka w
    Kwidzyn/Bydgoszcz
    Auto
    jest- Alfa Romeo 156 FL 1.9 JTD 16V, była-alfa romeo 155 2.0 ts 16v

Domyślnie

mozesz miec tez linke oid recznego do wymiany moze blokowac jej dobry powrót, ja tak miałem bo mi zagieli...ale jak przy zwykły hamulcuci nie odbija to to na drugim planie pozozstaw...olej do skrzyni tylko półsyntetyk...a jesli masz 16v to z miska moze byc problem, bo raczej gwint zjechany ale tez nie jest zabójczo droga, ja w swoja tez wkładam ale jestem zadowolony (w kazde auto sie wkłada tylko poprostu tak ludzie gadaja ze ich to sie nie psuje) z mojego autko, nie ma jak to sie wyrózniac z tłumu...