są naklejki na przednim pasie więc nie jest źleno całkiem całkiem ale to tylko zdjęcia a i tak najważniejsze są wrażenia z jazdy ale tak po fotkach ok
są naklejki na przednim pasie więc nie jest źleno całkiem całkiem ale to tylko zdjęcia a i tak najważniejsze są wrażenia z jazdy ale tak po fotkach ok
Jest taka stronka
https://www21.vv.se/fordonsfraga/Fra...natFordon.aspx
na której mozna sprawdzić samochody ze Szwecji.
Ciekawe że akurat dla tej alfy podaje ze jest to....motor
wg Google translator:Identyfikacja pojazdu
Marka: YAMAHA VP08 XV1600A
Kolor: czarny Opis pojazdu: MC
Fordonsår: 2000 Rodzaj pojazdu klasy:
Nr podwozia: JYAVP081000008426
Numer identyfikacyjny:
Data zatwierdzenia:
Najnowsza część regbevis UE 1: 2008-06-13
Najnowsza część regbevis UE 2: 2008-06-13
Nazwa handlowa:
Ujawnianie informacji: Credit
Dane pojazdu
Status pojazdu: w ruchu (13.06.2008)
Losowy Rejestracja: Żadnych importu: Nie
Liczba właścicieli: 4 Profesjonalna obsługa: Brak
Pojazdu wykonane:
Redaktor Producent:
Usługi po raz pierwszy w Szwecji: 11.04.2001
W ruchu po raz pierwszy za granicą:
Właściciele Bound zwolnienia: Brak
Owners Bound zwolnienie kończy: Brak
Informacje o Inspekcji
Ostatniej kontroli: 31.08.2011
Ostatniego zatwierdzonego kontroli: 2009-08-03
Drogomierz: 39 480
Informacje podatkowe
Pojazdów Podatnicy: Tak
Årsskatt, SEK: 180
Zwrotu przy wyłączaniu, bezpłatny: 60
Miesięczne płatności / s: Październik
Opłaty drogowe Records: 65 SEK jest płatna po årsskatten.
Dane techniczne
Numer silnika:
Body: Motocykl (01)
Karosserikod konkretnych celów:
Objętość wyrzutowa, cm3: 1602
Skrzynia biegów:
Liczba pasażerów, max: 1
Liczba pasażerów siedzących, max:
Liczba pasami pasażerów, max:
Liczba pasażerów, na wózkach inwalidzkich, max:
Liczba pasażerów stojących, max:
Ciężar podatku, kg: 340
Masa robocza, kg: 340
Waga, kg: 525
Zmniejszyła się masa całkowita, kg:
Maksymalna masa przyczepy, kg:
Maksymalna przyczepy kg, bez hamulca:
Maksymalna masa holownicza w B-power, kg:
Maksymalna masa całkowita, kg:
Maksymalna waga ładunku, kg: 185
Link na odległość, itp.:
Sprzęgło Odległość Europy, itp.:
Skuteczne hamulce: Nie.
Długość przestrzeni ładunkowej, mm:
Zwis przedni, itp.:
Zwis tylny, itp.:
Wyposażenie:
Wały napędowe do:
Tylnej osi napędowych:
Liczba kół:
Osi wału max 1-2, mm: 1690
Rozmiar opon oś 1: 130/90 - 16
Rozmiar opon oś 2: 150/80 B 16
Pasma, itp.:
Długość, mm: Szerokość, mm:
Wysokość, mm:
1 Paliwo: Benzyna
Pojemność zbiornika paliwa, l: 20
Moc silnika, kW: 44,0
Power Standard: ISO
Klasa środowiskowa:
Zarejestruj Format: Format tylnej tablicy: MC
Dodatkowe informacje
Niniejsza publikacja zawiera żadnych dodatkowych zwolnień i technologii pojazdów dla danego pojazdu. Dane są z surowego kodeksu ruchu drogowego i zawiera kody, które mogą być trudne do interpretacji.
Pełna informacji i własności pojazdu
Pełna własność pojazdu i informacje można uzyskać za pośrednictwem naszego serwisu telefonów lub faksów. Tutaj można uzyskać informacje na temat:
* Kto jest właścicielem pojazdu
* Co do poprzednich właścicieli (wskazanie dwóch ostatnich właścicieli mogą być składane)
* Podatek od pojazdów są wypłacane
* Pojazd został zatwierdzony w ostatniej inspekcji sanitarnej
* Lub leasingu
Niektóre informacje mogą również za pośrednictwem naszego serwisu SMS.
Czy masz informacje faksem do ciebie, wpisz poniżej numer faksu (tylko w Szwecji). Danych jest taki sam, że można zapisać się do usług telefonicznych za pomocą faksu 0771-25 25 25-sza
Numer faksu:
(Wpisz numer w sekwencji wraz z numerem kierunkowym, np. 0123123456).
Ostatnio edytowane przez RobertWroc ; 08-06-2010 o 13:15
bo ta Alfa nie jest ze Szwecji tylko z Belgii![]()
Ale na fotkach jest VIN jak dobrze odczytałem to jest to ZAR93200000074329/70
Myślę że mając VIN można sporo sprawdzić w ASO - lub chociaż w Eperze![]()
Ostatnio edytowane przez 156X ; 08-06-2010 o 20:24
Pozwólcie że trochę temacik odgrzeję. Ci którzy śledzili wiedzą o co chodzi. Mam kilka pytań co do zakupu Alfy 156 1.9 JTD. Więc tak będę miał do wydania na auto (zakup) 12 tys. zł. i interesują mnie roczniki 1999-2001 dam radę coś sensownego kupić w tych pieniążkach? Może ktoś z forumowiczów sprzedaje swoją bellę to bym chętnie z pewnych rąk odkupiłPytanie kolejne dotyczy cen wymiany rozrządu w 1.9 JTD ile taka przyjemność kosztuje? Ja mieszkam na Podkarpaciu i stąd moje pytanie czy znalazłby się ktoś z podkarpacia kto mógłby mi pomóc w oględzinach ewentualnych egzemplarzy które by sobie upatrzył? Przyznam się że w życiu jakoś nie miałem do czynienia z Alfami i nie chciałbym dać się ponieść emocjom jakie niewątpliwie będą towarzyszyły zakupowi wymarzonego samochodu i nie chciałbym kupić jakiegoś rzępa.
Ciężko Ci będzie znaleźć za 12k model z tym silnikiem prędzej benzyne w tej cenie trafisz
dzisiaj miałem okazje oglądać alfe 156 2.4 JTD z 2001 roku. Gość chce 18000 do 17500 jak spuści to będzie dobrze. Co sądzicie o tej cenie ?Ogólnie auto w dobrym stanie, ale jeszcze bym go sprawdzał gdyby coś. Drugi komplet opon, papiery na wszystko są, kluczyki dwa, jedyny co trzeba zrobić to listwy od sport packu, bo jedna się złamała i albo by trzeba ściągnać drugą, albo kupić komplet i nowe wstawić. Gość ma nawet stare wahacze, cały przód nowy, z tyłu też ok. Zrobione są ksenony z ledami też, ale to są chyba te śćiemniane ksenony z allegro, chociaż świecą dobrze. Full elektryka, jedynie szyberdachu i tempomatu brakuje.
http://moto.allegro.pl/item109124036..._oplacona.html
Witam.
Proszę o opinię kolegów tego samochodu. Czy warte jest swojej ceny ?
Z góry dziękuję za opinię.
http://moto.allegro.pl/item111111394...m_jtd_top.html
Jak napisałem w przywitaniu szukam 156 SW po pełnym liftingu z silnikiem diesla. Dla syna, niespełna 20-sto latka.
156 dlatego, że jest chyba najbardziej miodna - jej alternatywą cenową są dziadkowate Vectry lub Passaty, lub starszawe Audi. I jest ekonomiczna - chyba (a przynajmniej w to wierzę) - teraz jeździ 220 konnym AMG i kieszonkowego nie bardzo mu starcza na tankowanie
Wiem, że skrupulatnie przeglądając forum pewnie bym znalazł odpowiedzi na wszystkie pytania, które tu zadam. Ale mam dość mało czasu na decyzję, dlatego jednak się spytam aby mieć komplet odpowiedzi w jednym miejscu. I wierzę, że nie zastanę tylko zwarczany i odesłany do wyszukiwarki, że jednak ktoś się zlituje i napisze kilka słów w odpowiedzi.
To są pytania o auta powyżej 2003 roku.
1. Jaka jest grubość oryginalnego lakieru, czy są duże jej rozbieżności na poszczególnych elementach?
2. Czy silnik 115 konny jest bardziej trwały i mniej kłopotliwy w serwisowaniu niż 140 konny? On ma 8 zaworów - powinien mieć bardziej równomierny moment - czy to prawda?
3. Czy ten słabszy ma zwykłe wtryskiwacze czy to jest Cammon Rail? Czy koło zamachowe jest jedno czy dwu masowe?
4. Czy w 156 jest możliwość sprawdzenia faktycznego przebiegu w komputerze czy tylko w serwisowej historii samochodu?
5. Czy 190 000 tyś. km. to przebieg, przy który warto się jeszcze interesować takim samochodem czy to już trup?
6. Na co zwrócić szczególną uwagę sprawdzając takie auto - mam na myśli rzeczy specyficzne dla 156, inne niż dla reszty.
Jeszce raz przepraszam za te pytania ale jestem totalnym alfowym laikiem - w dodatku z deficytem czasu na podjęcie decyzji![]()
Witam
Nadszedł czas pożegnania z moją AR 166 2,5 V6 r99 i mam zamiar kupić AR 156 2,4 z silnikiem Diesla. Po długich poszukiwaniach znalazłem odpowiadającą mi wizualnie Alfę ale..jest problem. Pomimo iż miałem w swoim życiu już kilkanaście aut, żadne nie było 'na ropę' Nie mam też kogoś zaufanego, dobrego w takich silnikach i mam pewne obawy, bo Alfa którą chcę kupić..DYMI (czarno) i to wcale mocno nie trzeba naciskać gazu, by tak się stało. Sprzedawca mówi, że jest to tylko przypchany filtr (nazwy nie pamiętam..coś jak rpg(?) umieszczony przy górnej części silnika i wystarczy go wyczyścić by było OK.
Mam więc do Was pytanie. Czy możliwe by było to tylko to do zrobienia?
Alfa ma na liczniku przejechane ok. 147 000 km.
Proszę o jakieś podpowiedzi
Pozdrawiam
FF