7196 lub 7198
Różne źródła różnie podają. Nie znam podziału na wersje po i przedliftowe. Wiem też, że 2,5 V6 Busso były w wersjach od 164 KM do 166 KM.
7196 lub 7198
Różne źródła różnie podają. Nie znam podziału na wersje po i przedliftowe. Wiem też, że 2,5 V6 Busso były w wersjach od 164 KM do 166 KM.
Alfa Romeo 155 1.9 TD '94 Verde Mirto - jedna z 15652 egzemplarzy
My z Asturas i tak mamy mocne czarnuchy pod maskąktóre przetrwają całe te Q4 i V-ki
a TS juz dawno spoczną na złomie
![]()
Ja będę prędzej czy później jeszcze na V6 polował, bo to tez jednostka, zadbana nie do zajechania![]()
Alfa Romeo 155 1.9 TD '94 Verde Mirto - jedna z 15652 egzemplarzy
Diesel kopci diesel czadzi diesel nigdy Cię nie zdradzi... ot coA tak wracając do topicu to 155 nabiera statusu auta kultowego- kultowego nie w sensie gofra, czy niedługo astry g. Kultowego w sensie wyglądu, nawet seryjnego, wykonania itd. A golf uznawany za kultowego jest jak długopis BIC- nic ciekawego a cena jak na batorym
![]()
Wydaje mi się że lepszym rozwiązaniem od V6 jest 2.0 Turbobadz nawet 2.0TS
Silnik o lepszej onstrukcji , mocy itd. O wiele tańszy w utrzymaniu .
2.0 turbo to tylko w Q4, a 2.0 T.S jest o wiele bardziej awaryjny, (nie wiem o co chodzi z tą lepszą konstrukcją?) , ma mniej mocy, o dzwieku nie wspominajac.. A koszta w Alfie schodza na 2 plan![]()
Też uważam że TS jest gorszą konstrukcją, choć pomyka ładnie. Poza tym do V6 tylko niektóre graty są droższe i w ogólnym rozrachunku kosztuje niewiele więcej a biorąc pod uwagę spalanie TS i V6 nawet bym się nie zastanawiał którą kupić.
Koledzy nie gloryfikujcie tak tego silnika z q4 bo jak byście mieli go na co dzień to gwarantował by on wam takie same stresy jak ts 16vTen silnik nawet bez turbiny (ok 145- 150 KM) potrafi zaliczyć panewkę ni z tego ni z owego, system smarowania jest taki sobie a pasek też lubi strzelić. To że załadowali tam turbinę nie robi z niego jakiejś super-hiper konstrukcji.
Tak jak kolega Dziaru TS 8v ma zdecydowanie lepszą konstrukcję (od innych 2.0) a układ korbowo-tłokowy jest naprawdę przemyślany i dopracowany - znajdźcie mi takiego z obróconą panewką. Po prostu do niego nikt nie pchał turbiny (przynajmniej na forum) i dlatego trudno nam określić ile mocy dało by z niego wycisnąć.
Ts-a 8v z V6 nie będę porównywał bo to bez sensu, to dwie różne konstrukcje ale tak samo przemyślane i doskonale wykonane.