Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 43

Temat: Kilka żali,problemów, moje ciekawe 2 miesiace... I co z sobotą12czerwca...???

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Belfer
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Chwilowo: 156 GTA Q2, 159 TBI, Lancia Phedra FL, 147 2.0 3D, RAV4 04' i GT JTD

Domyślnie

Cytat Napisał Przemoc13 Zobacz post
    dzięki za wyręczenie

a co do tych którzy znowu czepiają się mojej alfy...
    szkoda pisania z głupim nie wygrasz
    dlatego nawet nie mam zamiaru wdawać się w dyskusję...
    Ciebie nikt głupim nie nazwał, więc udawaj kulturalnego i postaraj się nie pisać tak o innych...

Przemoc13
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Belfer27 Zobacz post
    Powtarzam Tobie też, że ja nie pisałem żadnych komentarzy w poprzednim temacie dotyczącym tego auta! Natomiast skąd te domniemanie uszczypliwości? Mi chodzi cały czas o fakt przeinwestowania w niepotrzebne elementy tego pojazdu. Jakoś mi się nie chce wierzyć, że rozrząd był robiony i tak sobie posypał się zaraz po tym... Jeśli nawet tak jest, to chyba nie robiono tego u dentysty tylko u mechanika i jakąś odpowiedzialność za swoje "dzieło" powinien on ponieść. Czyż nie tak?

koleś masz problem... bo nie wiesz co w tym aucie i kiedy oraz gdzie było zrobione, tak samo ile ma przejechane... piszesz bzdury!!!! jak cię tak to autko boli i sam nie potrafisz go olać to ja ci szczerze i oczywiście za darmo pomogę... nawet przyjadę

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Belfer
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Chwilowo: 156 GTA Q2, 159 TBI, Lancia Phedra FL, 147 2.0 3D, RAV4 04' i GT JTD

Domyślnie

koleś masz problem... bo nie wiesz co w tym aucie i kiedy oraz gdzie było zrobione, tak samo ile ma przejechane... piszesz bzdury!!!! jak cię tak to autko boli i sam nie potrafisz go olać to ja ci szczerze i oczywiście za darmo pomogę... nawet przyjadę
    Listę "inwestycji" w to auto czytałem... Sam napisałeś, że rozrząd chyba jednak nie był wymieniany, więc może lepiej było w to zainwestować niż obwieszać auto zderzakami o wątpliwej estetyce? Rozumiem, że paska nie widać na ulicy i nie ma się zbytnio czym pochwalić a jego wymiana kosztuje ale jakieś priorytety powinno się mieć po zakupie auta, żeby uniknąć takich niespodzianek.

Przemoc13
    Gość

Domyślnie

Listę "inwestycji" w to auto czytałem... Sam napisałeś, że rozrząd chyba jednak nie był wymieniany, więc może lepiej było w to zainwestować niż obwieszać auto zderzakami o wątpliwej estetyce? Rozumiem, że paska nie widać na ulicy i nie ma się zbytnio czym pochwalić a jego wymiana kosztuje ale jakieś priorytety powinno się mieć po zakupie auta, żeby uniknąć takich niespodzianek.

"chyba nie był wymieniany" tak napisałem ale wtedy kiedy pękł!!!
    bo autko w tym momencie miało 182000 tys. km... wymiana następuje po 100000 tys. km z tego co wiem...
    z dużo przeżyłem, zobaczyłem, przeczytałem, przejechałem żebyś mnie mógł pouczać!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    moja bella nie jest na pokaz!!!!!a tym bardziej do lansu...!!!!!!
    chyba nigdy tego nie zrozumiesz... szkoda

Użytkownik Romeo Avatar michal87tg
    Mieszka w
    Tarnowskie Góry
    Auto
    AR 156 po FL SportWagon 1.9 JTDm

Domyślnie

a co jeśli nie zrobił by tego tuningu i by się silnik zepsuł to co powiedzielibyście? Że księżyc jest nie w tej fazie i sie zdupcyło? To się robi nudne po prostu poprzedni właściciel nie dbał o auto i tyle teraz to wychodzi i dajcie spokój z teoriami typu że auto się mści bo je przerobił

---------- Post dodany o godzinie 04:30 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 04:13 ----------

My w przeciwieństwie do Ciebie nie prezentujemy poziomu z rynsztoka (bo taki pokazałeś używając tego emota). Każdy ma swoje prawo wypowiadać się na temat wyglądu innych aut, tym bardziej gdy właściciel po to temat założył. Ja tego akurat w tamtym temacie nie czyniłem, więc nie do mnie ta uwaga o jego zamknięciu...
    Poza tym gdyby zainwestował w stan techniczny auta a nie jakieś spoilery i resztę kosmicznych dodatków, to pewnie by uniknął tych przygód i wydatków. Zresztą kwoty, które podaje wystarczyły by na zakup innej alfy i jakoś nie mam współczucia dla ludzi inwestujących pieniądze zupełnie niepotrzebnie a potem żalących się, że dużo wydali. Znam wielu ludzi, którzy na własne życzenie przysparzają sobie wydatków związanych z autem i to jest właśnie taki przypadek.

---------- Post dodany o godzinie 23:57 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 23:53 ----------

Nie znudziło się i nie znudzi.
    Blefer27 bardzo cię szanuję bo znasz się na alfach jak mało kto wiele razy mi pomogły twoje posty ale kolega nie pyta tutaj o to jak wygląda jego auto tylko o co innego i dajcie mu żyć bo widać że o co się nie zapyta to będą głupie docinki zrobił co chciał jego auto jego sprawa jego życie nie wtrącajcie się do tego co ktoś robi.... Wiecie tak samo mogło by być z laską jaką byście mu pokazali i powiedziałby że żadna jak noc a wam by się podobał więc według mnie ten temat nie ma sensu

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

Cytat Napisał michal87tg Zobacz post
    a co jeśli nie zrobił by tego tuningu i by się silnik zepsuł to co powiedzielibyście? Ż
    wtedy by było :
    "współczuję ci , powodzenia w doprowadzeniu belli do życia " - tak jak w innych przypadkach

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

Cytat Napisał michal87tg Zobacz post
    jego auto jego sprawa jego życie nie wtrącajcie się do tego co ktoś robi...
    No nie do końca, jeżdżąc Alfą reprezentujesz całą grupę posiadaczy tych aut. Wszyscy się śmieją z właścicieli BMW, że karki, buraki itp., a stało się to właśnie dlatego, że hołota zaczęła jeździć tymi samochodami i narobiła marce wsi. Kiedy mój ojciec kupował beemkę od dilera z salonu w 1991, w naszym mieście były może z 3 i każdy się o tym aucie wypowiadał z szacunkiem. A teraz? Szkoda gadać... Podobnie wygląda sytuacja z Golfami. Jeśli ktoś ma 50 lat i jeździ Golfem, to jest OK, ale jeśli ktoś ma 25, to pewnie szpanerek i cwaniak. Zacznie po Polsce więcej takich Alf jeździć i sami się zdziwicie.

A do autora tematu: poproś kogoś z forum, to Cię do ślubu jakąś fajną 166 powiezie, będzie z klasą i elegancko .
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
    Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS

Redaktor naczelny Romeo Avatar fiergloo
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v FL/ Alfa Romeo 159 TBi

Domyślnie

wymiana następuje po 100000 tys. km z tego co wiem...
    Radzę ten przebieg między wymianami zmniejszyć i to o połowę. 100 tys to może i owszem, ale nie w polskich warunkach.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

Może chodziło o drugą wymianę . Zazwyczaj zaleca się co 60 tys. dla pewności.
    Ostatnio edytowane przez radosuaf ; 11-06-2010 o 11:03
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
    Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS

ViP Maniak resoraków Avatar Rufik
    Mieszka w
    Ruda Śląska
    Auto
    wigry 3/AR166 1,4 tdi

Domyślnie fajni goście

jestescie super grupa ale chyba interwencyjna
    co was gryzie ze ktoś sobie założył zderzaki o innym kształcie
    ja na przykład założyłem sobie wypasione postojówki i przykleiłem wzdłuż karoserii czarnego szkota od samego reflektora po lotke na klapie i myslicie ze obchodzi mnie to ze komus sie nie podoba
    no niezmiernie mnie to irytuje
    pozdrowienia dla niewyrozumiałych ALFISTII
    [IMG][/IMG]Lubia chlyb ze tustym