sprężarka tzn. elektromagnes działa jak połączyłem styki na przekaźniku za pomocą miernika wyniosło ok 3.4 ampera
bardzo dziękuje za zaangażowanie się kolegów "marek230482" i "agentzo"
---------- Post dodany o godzinie 17:03 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 15:45 ----------
chyba znalazłem przyczynę. odkręciłem regulator ciśnienia na osuszaczu i okazało się że oring jest bardzo poszarpany a jak nacisnę na ten dziobek "przypominający wenty od roweru' to bardzo słabo suczy. wnioskuje że zwyczajnie nie mam w klimie gazu:/
czy teraz jak wymienię ten oring to wystarczy podjechać do zwykłego serwisu od klimy i napełnić. Orientu się ile ta przyjemność trwa i ile kosztuje?
---------- Post dodany o godzinie 17:38 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 17:03 ----------
zrobiłem jeszcze taki test zobaczyłem aplikacji "elarn" że jeśli jest minimalne ciśnienie to styk 1 zwarty jest ze stykiem 2. więc odłączyłem wtyk od czujnika ciśnienie i zwarłem styk 1 i 2 i sprężarka normalnie się włączała i wyłączała z przycisku na panelu.
czy to oznacza że reszta układu jest sprawna?
wystarczy napełnić klimatyzacje?