Temat: Alfa Romeo Giulietta - temat zbiorczy

Użytkownik Znawca Avatar rafter
    Mieszka w
    Pruszków
    Auto
    BMW 540i xDrive G30

Domyślnie

Cytat Napisał Rocky147 Zobacz post
    Czy dużo...ciężko powiedzieć, tym bardziej mi, osobie która nigdy nawet w tym aucie nie siedziała.
    Płacisz 95 kpln i kupujesz auto gwarantujące jakość, bardzo dobrą i pewną technologie, niezły wygląd, profesjonalną sieć serwisową, niski spadek wartości....
    Napewno masz dużo racji ,niemniej mając porównanie w osobie mojej znajomej ,która niedawno odebrała z salonu 159 ze 150 konnym JTDM-em wersji Distinctive za 85 kpln ,nówka tylko rocznik wstecz , no i segment D , to tak naprawdę nie ma czego porównywać bo przy tych samych pieniądzach Alfa wymiata
    AR 156 1.8 TS ( 2001-2006)
    AR 159 1.9 JTDM 16V ( 2006-2009)
    AUDI A5 2.0 TFSI MTM (2009 -2014)
    BMW 528i F10 ( 2014 - 2019 )
    BMW 540i G30 ( 2019 -

Lewostronnym powolno jeźdźcom mówimy kategorycznie NIE !!!

lukasz-m
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Pingwin Zobacz post
    jednak ktoś upadł na głowe: jak można robić jeden z najważniejszych elementów auta, traktowanych przez rózne nogi z buta, czasem bardzo mocno, z plastiku?
    Oj, Sergio! Oj, Sergio!
    Cytat Napisał Pingwin Zobacz post
    Wiem, Meciu, ale ja myślałem, ze jak Sergio chce podbić nowym modelem pół świata to postara się, aby mu konkurencja nie wyciągała takich wpadek I zaproponuje auto z pedałami z metalu. Proste prawda?
    Ile jeszcze takich detali wylezie? Jak się chce skoczyć ze sprzedażą ze 120 tys na 500 tys egzemlparzy marki, to TRZEBA tę markę tak diabelnie dobrze dopracować, że hej.

Jak widać, nawyki z Lidla jednak są silniejsze od chęci
    I o co Tobie znowu konkretnie chodzi?

Gdybyś miał do czynienia z trochę nowszym obliczem motoryzacji, wiedziałbyś, że co najmniej od dekady różni producenci stosują właśnie pedały (głównie gazu i sprzęgła) wykonane z tworzywa.

Dodam, że możesz to spotkać we Fiatach, np Stilo, Panda, Grande Punto, czyli zanim pojawił się obecny szef, więc po co ta demagogia i populistyczne gadanie...

Tak jest łatwiej i taniej, bo ktoś kiedyś wymyślił jedną formę owego pedału, a teraz poddostawca części dostarcza do wszystkich modeli taki sam pedał, czyli globalizacja i redukcja zbędnych kosztów

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

Cytat Napisał rafter Zobacz post
    Miałem ostatnio możliwość tygodniowego testowania A3 Sportback i powiem Wam jestem pod ogromnym wrażeniem jak pracuje zawieszenie tego samochodu . Często specjalnie wybierałem dziurawe lub nieudolnie połatane drogi w mojej okolicy i im wieksze dziury tym kopara mi niżej opadała . Sprężyste i komfortowe jednocześnie a przy tym rewelacyjnie wytłumione ,żadne niepokojące stuki nie przedostają się do kabiny .
    Środek auta natomiast bardzo smutny niestety ,no i jak spojrzałem w cennik ( to była wersja 1.6 102 KM+ pięciobiegowa manualna skrzynia) - 95 kpln za kompakt z tak słabym silniczkiem !!!

P.S.
    Chętnie przejechałbym się Giuliettą ale na razie jeszcze democarów nima
    Co z tego, skoro to tylko Audi .
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
    Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS

Użytkownik Pirat drogowy Avatar Milano_155
    Mieszka w
    DW
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.5 V6

Domyślnie

Cytat Napisał radosuaf Zobacz post
    Co z tego, skoro to tylko Audi .
    Czyli zwykla maszyna Jak glosi hasło promujace Giuliette : "Senza cuore saremmo solo macchina" czyli, bez serca była by to tylko maszyna

A co do tego pedała gazu, to zapewne nie tylko koszty, ale tez masa, zawsze to kilka gramow mniej, ale wiadomo, tu mniej, tam mniej i robi sie calkiem sporo
    Il cuore ha sempre ragione.

Senza cuore saremmo solo macchina...

Użytkownik Rowerzysta Avatar Młody_Alfista
    Mieszka w
    Okolice Olkusza i... zagranica
    Auto
    Civic ej9

Domyślnie

Dziwne ze tak się ten plastik wygina, sprawdziłbym chętnie w innych autach czy tez pedały da się tak łatwo wyginać. Zobaczcie u siebie w autach czy się da

Pingwin
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał lukasz-m Zobacz post
    I o co Tobie znowu konkretnie chodzi?
    Gdybyś miał do czynienia z trochę nowszym obliczem motoryzacji, wiedziałbyś, że co najmniej od dekady różni producenci stosują właśnie pedały (głównie gazu i sprzęgła) wykonane z tworzywa.
    Druhu mój sympatyczny.... Widzisz, wiem, że takie są pedały) Ale dla mnie pedał gazu i pedał hamulca to dość ważne elementy każdego auta i akurat Sergio mógł dołożyć te pół kilo więcej na utwardzenie konstrukcji tego elementu do przyciskania.

Wiem co mówię, druhu. Kilka lat temu pedał hamulca wszedł mi w podłogę przy prędkości 110 km/h i auto pojechało dalej. 110 km/h. Warto montować dobre, solidne pedały. Uwierz mi.

lukasz-m
    Gość

Domyślnie

Polecam!

Na portalu autogaleria.pl ukazała się właśnie relacja z pierwszych jazd Migasa + obszerna galeria

Alfa Romeo Giulietta 1.4 TB 170 KM -> http://www.autogaleria.pl/migas/alfa...170-km,69.html

Emeryt Fachowiec
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Giulia 2.0 Turbo 200KM '17

Domyślnie

Cytat Napisał lukasz-m Zobacz post
    Na portalu autogaleria.pl ukazała się właśnie relacja z pierwszych jazd Migasa
    Czyli jednak mają dema. Pewnie tylko dla prasy

Dla zwolenników diesli
    , których w gronie prawdziwych "Alfisti" zapewne mniej niż kilometrów polskich autostrad
    Kłociłbym się

Fajny artykuł Dobrze, żę pedał gazu na torze się nie zblokował PP

Pingwin
    Gość

Domyślnie

"Na szczęście wraz modelami 145 i 155 zniknął problem dziwacznie ustawionej kolumny kierownicy, co wymuszało nienaturalną pozycję w fotelu"... a co to za bzdury? czy ja siedzę nienaturalnie w fotelu???
    Jak tam czytam to, co pisze Migas dochodzę do wniosku, że Sergio naprawdę jeste geniuszem.
    Tylko ten pedał.

Emeryt Fachowiec
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Giulia 2.0 Turbo 200KM '17

Domyślnie

Może ma krótkie ręce Ale fakt, że coś z nią było, bo ja miałem albo maksymalnie na górze, albo maksymalnie na dole (nie pamiętam), a jestem średniego wzrostu (180 cm). Jak przestawiłem trochę inaczej to zasłaniała mi zegary.