Temat: Widziany \ Widziana...

Użytkownik Romeo Avatar RogerIZ28
    Mieszka w
    Siemianowice Śląskie
    Auto
    Była piękna 156 1.8TS 2000r LPI

Domyślnie

Cytat Napisał pafcioooo Zobacz post
    Zero wyobraźni...
    za słabe słowa dla takich kretynów...
    Wkurzające jak jedzie przedemną jakiś palant, wlecze się jak jasna cho%^$, ale jak go wyprzedzasz to zaczyna go to boleć i próbuje się nie dać:/ żałosne - mógł wcześniej wcisnąc pedał, by nie było powodu wyprzedzania, a nie patrzeć na wskaźnik poziomu paliwa/chwilowe spalanie na kompie

mam kilka sposobów
    - jechać za palantem na długich,
    - wyprzedzić i po hamulcach
    - wyprzedzić i zwolnić do 20km/h i tak się toczyć, nie pozwalając się wyprzedzić

zachęcam wszystkich do ww. praktyk to im się odechce

diesel power http://je.pl/qeuy

Użytkownik Znawca Avatar Izane
    Mieszka w
    Mysłowice- Śląskie
    Auto
    Alfa 159 1.9JTDm, MiTo 1.4 155KM Były: Alfa Romeo Giulietta QV TCT,Alfa Romeo 156 2.4JTD

Domyślnie

Cytat Napisał wojtekml Zobacz post
    Ja też raz miałem taki przypadek jadąc sobie z roboty, wieczorem koło godziny 23.00.
    No to jadę sobie spokojnie a tu nagle z tyłu pojawia się jakiś audi a3, który nerwowo dojeżdża do mnie, daje kierunkowskaz i rura... zaczyna mnie wyprzedzać... to ja sobie myślę, co mi tam, przecież drogi i tak puste, zobaczymy komu szczęka opadnie hehe...
    No to redukcja na 3, but w podłogę i jak koleś był równo obok mnie tak ja od tego momentu zacząłem mu uciekać do przodu, potem wbiłem 4 też z butem i odjechałem... pamiętam tą minę tego kolesia w tym autku.

Ale zrobiłem to tylko i wyłącznie dlatego, bo nie lubię tzw "nerwowych cwaniaków" na drodze którzy dojeżdżają mi na 4 cm od zderzaka i starają się mnie chyba "zepchnąć" z drogi.
    Lubię dynamiczną i kulturalną jazdę, ale niestety niektórzy jeżdżą bez wyobraźni.

To samo z mojej strony, wiadomo że ktoś wyprzedza bo akurat jade sobie 50km/h i nie mam ochoty na więcej to daje się wyprzedzać i nawet hamuje, szczególnie jak ktoś mnie wyprzedza kiedy z naprzeciwka(lub zakręt) coś jedzie to wręcz hamuje do zera aby mnie wyprzedził i niech se jedzie w pizdu.

Ale jak taki cwaniak na prostej gdzie widze żę nie ma zadnych aut chce się zmierzyć to nie ma sprawy

Adam$ długie itp nic Ci nie dadzą lusterko ustawiasz tym cypelkiem aby Cię nie oślepiało i jedziesz sobie dalej :d

Pozdrawiam nikogo na trasie MYsłowice-Katowice i z powrotem... bo nikogo nie spotkałem! Jedynie buraka z Toyoty białej który tamował mi lewy pas, zjechał na prawy a po wyprzedzeniu go usilnie chciał mi siedzieć na zderzaku co mu się nie udało niestety.... tylko był tak jakby... zapadnięty garb na drodze i miska chyba lekko pocałowała asfalt
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 150@190 KM
    Alfa Romeo MiTo 1.4 T.B. 155KM
    Alfa Romeo Giulietta Quadrifoglio Verde TCT '16

Alfa 156 2.4 JTD CF2 136@175 KM 370 NM Sportpack

"Moja jest tylko racja i to święta racja. Bo nawet jak jest twoja, to moja jest mojsza niż twojsza. Że właśnie moja racja jest racja najmojsza!"

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Auto
    brak alfy

Domyślnie

Pozdrawiam Alfaholika z sąsiedniego bloku z czarnej 159-tki KOS minęliśmy się dzisiaj w na skrzyżowaniu Komorowickiej i Olimpijskiej w Komorowicach Pomachane Odmachane
    Ostatnio edytowane przez pafcioooo ; 14-06-2010 o 17:39

wojtekml
    Gość

Domyślnie

Apropos
    Taka ciekawostka, bo jak się przekonałem to niestety niewielu o tym wie
    http://video.interia.pl/obejrzyj,fil...5%82yskawiczny

Użytkownik Maniak resoraków Avatar R.Y.D.Z.U
    Mieszka w
    Brzeszcze / Wieliczka / Bieruń
    Auto
    MiTo - dzikie 78KM :)

Domyślnie

Cytat Napisał pafcioooo Zobacz post
    Pozdrawiam Alfaholika z sąsiedniego bloku z czarnej 159-tki KOS minęliśmy się dzisiaj w na skrzyżowaniu Komorowickiej i Olimpijskiej w Komorowicach Pomachane Odmachane
    też pozdrawiam

Użytkownik Rowerzysta Avatar Quattro
    Mieszka w
    SZY/GBY
    Auto
    Maserati GranTurismo S, Seat Leon 5F Cupra

Domyślnie

Pozdrowienia dla czarnej AR 145 LE500 na tablicach SBI i ramkach alfacholików. Stała dziś koło poczty w Żywcu na parkingu. Przy czym, to "LE500" to raczej były dodatkowe nalepki
    Było: Fiat Uno 1.1 60S, Fiat Punto II 1.2 8v, AR 145 Edizione Sportiva, AR 147 Q2 Ducati Corse, Fiat Stilo Abarth, Alfa Romeo 145 2.0 16v 155KM Quadrifoglio
    Jest: Maserati GranTurismo 4.7 S, Seat Leon 5F Cupra, Toyota Yaris IV

Użytkownik Romeo Avatar -BamBosZek-
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Auto
    156 3.0 24v

Domyślnie

Cytat Napisał RogerIZ28 Zobacz post
    za słabe słowa dla takich kretynów...
    Wkurzające jak jedzie przedemną jakiś palant, wlecze się jak jasna cho%^$, ale jak go wyprzedzasz to zaczyna go to boleć i próbuje się nie dać:/ żałosne - mógł wcześniej wcisnąc pedał, by nie było powodu wyprzedzania, a nie patrzeć na wskaźnik poziomu paliwa/chwilowe spalanie na kompie

mam kilka sposobów
    - jechać za palantem na długich,
    - wyprzedzić i po hamulcach
    - wyprzedzić i zwolnić do 20km/h i tak się toczyć, nie pozwalając się wyprzedzić

zachęcam wszystkich do ww. praktyk to im się odechce

nie zachecaj do lamania prawa... za kazda z Twoich propozycji jest mandat... kazdy zrobi jak mu sie podoba ale nie namawiaj do czegos takiego
    Genetics makes the champions, want to compare?!

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Auto
    brak alfy

Domyślnie

Cytat Napisał -BamBosZek- Zobacz post
    nie zachecaj do lamania prawa...
    BamBosZek co prawda to prawda...

MTechnix
    Gość

Domyślnie

Pozdrawiam właścicieli srebrnej 156 wiszącej dzisiaj około 16:00 pod sufitem w Italauto i stojącej obok ciemnej 156

Hanys Romeo Avatar Adam$72
    Mieszka w
    SI
    Auto
    sztrucel 156 2.4TDI , FZS 600

Domyślnie

Cytat Napisał Izane Zobacz post
    To samo z mojej strony, wiadomo że ktoś wyprzedza bo akurat jade sobie 50km/h i nie mam ochoty na więcej to daje się wyprzedzać i nawet hamuje, szczególnie jak ktoś mnie wyprzedza kiedy z naprzeciwka(lub zakręt) coś jedzie to wręcz hamuje do zera aby mnie wyprzedził i niech se jedzie w pizdu.
    Na trasie zwykle jade sobie 120-150.Jak ktoś jedzie 121-151-to powoli oddala sie ode mnie,jak 119-149-to ja oddalam sie od niego.Jak to komuś nie pasi.to mu trza gałki oczne przypalić

Cytat Napisał Izane Zobacz post
    Adam$ długie itp nic Ci nie dadzą
    Nie zapominej,że w bagazniku często mom flinta i paczka śrutu
    Roger mo całkowito racjo,takie zachowanie to wykroczenie.

Cytat Napisał -BamBosZek- Zobacz post
    nie zachecaj do lamania prawa... za kazda z Twoich propozycji jest mandat... kazdy zrobi jak mu sie podoba ale nie namawiaj do czegos takiego
    Bamboszek,kodeks drogowy mówi tak :
    6. Kierującemu pojazdem wyprzedzanym zabrania się w czasie wyprzedzania i bezpośrednio po nim zwiększania prędkości. Kierujący pojazdem wolnobieżnym, ciągnikiem rolniczym lub pojazdem bez silnika jest obowiązany zjechać jak najbardziej na prawo i - w razie potrzeby - zatrzymać się w celu ułatwienia wyprzedzania.