kolego mi również podobne informacje raz na jakis czas wyskakują,byc może trzeba nabic klimę bo u znajomego w lybrze było podobnie..a jak go odpalisz w taki gorąc i włączysz klime to daje od razu chłodem??czy musisz nawet parę minut czekac??
kolego mi również podobne informacje raz na jakis czas wyskakują,byc może trzeba nabic klimę bo u znajomego w lybrze było podobnie..a jak go odpalisz w taki gorąc i włączysz klime to daje od razu chłodem??czy musisz nawet parę minut czekac??
O witam krajanaW zasadzie dość szybko wieje zimne powietrze. poszperałem po forum i może dziś spróbuję przeczyścić przekaźniki i bezpieczniki zobaczymy czy będzie poprawa. jak nie to potem pojadę i spróbuję nabić klimę.
Ostatnio edytowane przez Majkel ; 13-06-2010 o 11:10
Witam kolegówmam podobny przypadek wyświetla mi się ta sama informacja,ale zawsze wyłączam klimę i włączam z powrotem lub gaszę auto..ale nie do tego zmierzam. Byłem z tym w serwisie Bosch w Poznaniu gość od klimy powiedział mi że najprawdopodobniej gdzieś w nawiewach zimnie gorące powietrze skrapla się i musi gdzieś spadać na przekaźnik lub jakiś układ elektroniczny (lub coś w tym stylu) i przez to robi się zwarcie, i wyskakuje ta informacja wiec nie jestem z tym osamotniony najprawdopodobniej wada konstrukcyjna
co wy na to?
Hmm jak by się zastanowić to fakt jest to jakaś przypadłość tego modelu. Ja przejrzałem przekaźniki poczyściłem je spryskałem kontaktem i dalej to samo.
Dziś szukałem winnego tego problemu i znalazłem koło nóg pasażera przekaźnik koloru zielonego, pisze na nim B883 60617164, jest częściowo stopiony tak jak i jego gniazdo ale po jego wyjęciu nadmuch działa, i nie wiem od czego on jest?
Ostatnio edytowane przez Wit_ek ; 21-06-2010 o 21:25
Ponownie jaDziś naprawiłęm. Bezpieczniki były ok. Ten pod przekaźnikiem nadtopiony, ale miał przepływ. Włożyłem taki jaki był 30A - nowy. Ponoć ma być 20A. Potem wyjąłem przekaźnik, ten centralnie pod maską po środku szyby. Pierwszy od strony kierowcy. Miał zabrudzone styki. Wyczyściłem papierkiem ściernym i teraz włącza się nawiew, klima i wszystko odrazu. Nawet nawiew na zimnym silniku. Jest tak jak ma być. Uffff.
Ale wcześniej doczytałem dużo o przyczynach na forum. Ale o czyszczeniu styków nie znalazłem nic. Po wyjęciu sam zayważyłem, że są aż prawie czarne.
Pozdrawiam![]()