Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Temat: Sterownik klimy - gdzie się znajduje.

Merlinas
    Gość

Domyślnie Sterownik klimy - gdzie się znajduje.

padł mi jakiś czas temu nawiew w alfie... smród, dym z kratki i nawiewu brak. Wiele się nie zastanawiając zamówiłem nadmuch... wymiana i niestety nadal nic. Zamówiłem kontroler nadmuchu (ustrojstwo ze zdjęcia) i mam problem bo niestety nigdzie w aucie nie moge tego znaleźć. Bardzo proszę o pomoc w zlokalizowaniu tego ustrojstwa. Sprawa bardzo pilna gdyż auto rozebrane... Odwdzięcze się ładnie.

Użytkownik Romeo Avatar Matt21
    Mieszka w
    Szopie
    Auto
    Po-Jeep Grand Cherokee - luźno spasowany, wysokoobrotowy 1.6 TS

Domyślnie

Nie chce straszyć ale miałem w lecie identyczny przypadek :| okazał się bezpiecznik umieszczony w małej skrzyneczce obok filtra kabinowego, koszt praktycznie zerowy i rozbierać nic nie musiałem jedynie osłonę filtra. Objawy jak pisałem, smród, dym i brak nawiewu, bezpiecznik się stopił i stąd przykry zapach, jak u Ciebie jest to samo to nie chciał bym stać obok :mrgreen:
    DIESEL POWER - BEZ DYMU NIE MA OGNIA !!
    Honda CBR 929 - DYMU BRAK OGIEŃ POZOSTAŁ

Merlinas
    Gość

Domyślnie

Zawsze to ratunek. tylko nie bardzo wiem gdzie filtr kabinowy się znajduje... Proszę, napisz gdzie to jest. Szacun za pomoc. Krata browaru jest.

Mieszka w
    Szopie
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał Merlinas
    Zawsze to ratunek. tylko nie bardzo wiem gdzie filtr kabinowy się znajduje... Proszę, napisz gdzie to jest. Szacun za pomoc. Krata browaru jest.
    Jasło nie daleko..... bo jeśli nie masz pojecia gdzie filtr sie znajduje to cienko to widze. Jak otworzysz maske na podszybiu masz kratkę, odkreczasz ja i co tam jest w srodku, bodajże po prawej stronie masz kostki z biezpiecznikami. Jak sie zmobilizuje to za godzine tam bede :mrgreen:

Merlinas
    Gość

Domyślnie

SUKCES !!! Mój Ty Medyceuszu złoty. Tyle pieprzenia a to tylko bezpiecznik. Pisz namiary na Priva... pośle krate browaru. A Na najbliższym zlociku napewno się spikniemy. Dębica niedaleko... Damy rade. Wielkie dzięki, ogromny szacun, Wszystkiego dobrego życzy kolega z Jasła. Pozdrawiam.

Mieszka w
    Szopie
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał Merlinas
    SUKCES !!! Mój Ty Medyceuszu złoty. Tyle pieprzenia a to tylko bezpiecznik. Pisz namiary na Priva... pośle krate browaru. A Na najbliższym zlociku napewno się spikniemy. Dębica niedaleko... Damy rade. Wielkie dzięki, ogromny szacun, Wszystkiego dobrego życzy kolega z Jasła. Pozdrawiam.
    Kilka stówek wydałeś, a okazał się głupi bezpiecznik za kilka gr ;// ale super ze mogłem pomóc, szkoda tylko ze tyle auta rozebrałeś, a co do browara to się kiedyś spykniemy :mrgreen: . Przy okazji V6 pojeżdżę :twisted: :mrgreen: Do zobaczonka i szerokości.

magico
    Gość

Domyślnie

a sterownik gdzie jest boja mam bezpiecznmiki dobre a spalony wentylator tez wymieniony i dalej nic.

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Rybnik
    Auto
    Alfa 166 2.5V6 była; Alfa Gtv 2.0 TS 2001

Domyślnie

Witam,
    moduł sterownika wentylacji i klimatyzacji zamontowany jest pod ICS'em na dole konsoli.
    Wcześniej należy sprawdzić bezpieczniki F9 5A, F17 10A na tablicy głównej pod kierownicą odpowiedzialne za zasilanie sterownika.
    Ale najczęściej przyczyną niedziałającej dmuchawy wentylacji (jak koledzy opisywali) jest spalony bezpiecznik B65 30A oraz uszkodzony przekaźnik J35 umiejscowiony w kasecie na środku podszybia (w instrukcji obsługi AR166 są zdjęcia i opisy) oraz bezpiecznik F6 5A na tablicy głównej pod kierownicą.
    Ostatnio edytowane przez stanlizak ; 14-05-2010 o 13:25

magico
    Gość

Domyślnie

Jesteś z rybnika, może byś miał chwile zeby tam ze mna zajrzeć bo widze ze jestes bardziej obeznany. oczywiscie sie odwdziecze.

p.s
    działa jakiś bezpiecznik na podszybiu był spalony, nie wiem jak go przeoczyłem ale działa

masz browara
    Ostatnio edytowane przez magico ; 18-05-2010 o 11:03

Wit_ek
    Gość

Domyślnie

A u mnie jest tak, że nadmuch i klima raz działa raz nie działa i wyświetla, że jest uszkodzona i żeby zgłosić się do serwisu. Strasznie mnie to wkurza bo z reguły dzieje się to nie rano jak jest chłodno tylko w południe w największy upał. Miał ktoś taki przypadek?? Może to wina tego sterownika??