Sprawdź sobie prąd w akumulatorze. Jak miałem słaby to (zwłaszcza w zimie) te dwie kontrolki paliły się chwilę dłużej, po wymianie akumulatora problem nie istnieje ;-)
Sprawdź sobie prąd w akumulatorze. Jak miałem słaby to (zwłaszcza w zimie) te dwie kontrolki paliły się chwilę dłużej, po wymianie akumulatora problem nie istnieje ;-)
Z Alfą jak z kobietą... Żyć trudno, a zabić szkoda
te 5 sekund, które potrzeba na zgaśnięcie lampki to jest czas autodiagnostyki systemu....poprostu centralka ABS sprawdza łączność ze wszystkimi czujnikami i to tyle trwa......w jednym aucie będzie szybciej w innym wolniej....u mnie raz trwa to 5 sekund a nieraz od razu gaśnie...nie ma reguły.
jak zamarzł mi hamulec ręczny i koło tylne się nie kręciło to cały czas świeciła się kontrolka
alfa romeao 146 1,9TD
Diagnostyka komputerowa, kasowanie błędów
Sprzedam Alfe 145!
Jaki pierścień magnetyczny od ABS w łożysku? Tam nie ma żadnego pierścienia, w wersji z ABS i bez ABS są takie same łożyska. Przynajmniej u mnie tak jest. Sory za off-top.
Wracając do tematu u mnie kontrolki wtrysk, abs i ręczny gasną pare sekund po przekręceniu kluczyka. Ładowanie i ciśnienie oleju jak zapale silnik.
Ostatnio edytowane przez Krzyśko ; 21-06-2010 o 20:11
159 SW 1.9 JTS 16V 2006r.
147 1.9 JTD 8V 2004r.