Czy interfejsem z Viaken.pl można diagnozować też inne auta z OBD II, czy tylko FIAT ALFA LANCIA ?
Czy ktoś kupował od nich ten fejs i jaką cenę można wynegocjować ?
Z jakim softem współpracuje ten fejs ?
Czy interfejsem z Viaken.pl można diagnozować też inne auta z OBD II, czy tylko FIAT ALFA LANCIA ?
Czy ktoś kupował od nich ten fejs i jaką cenę można wynegocjować ?
Z jakim softem współpracuje ten fejs ?
Ostatnio edytowane przez rudiszubert ; 21-06-2010 o 12:02
Oprócz alf to grupa VAG czyli VW Seat Audi Skoda, oraz Dużo Opli (do opli najlepiej fejs na coma z multiplekserem)
Soft to fiatecuscan, polski vag, opel-tech2, vag-com
Jak zdjac czarna obudowe czy jest jakos przyklejona chce przerobic kabel i nie moge tego rozebrac a nie chce polamac.?
nie moge sciagnac czarnej koncowki jest przyklejona do plytki czy co?
piny przylutowane do tej małej płytki na tej czarnej końcówce. są wtopione w ta czarną końcówkę. ostatnio się z tym męczyłem i niestety skończyło się na odlutowaniu pinów chociaż jeśli masz zamiar przerobić kabel na abs i poduchy nie tzreba tej płytki wyjmować;]
Ostatnio edytowane przez Majkel ; 24-06-2010 o 23:53
A jak to zrobic bez wyjmowania?z tego co widzialem trzeba przerwac polaczenie od strony czarnej obudowy?
wystarczy przeciąć to połączenie pomiędzy płytkami drukowanymi(tą z pinami i tą główną są połączone i tu w zależności od interfejsu albo czterema połączeniami albo sześcioma) które połączone jest z pinem nr. 7 wtyczki
w dziale "zrób to sam" to ta druga metoda przerobienia kabelka przy pomocy jednego przełącznika
Ostatnio edytowane przez Majkel ; 24-06-2010 o 23:54
NIE bardzo lapie ten ktory mam rozni sie od tego w dziale ''zrob to sam''
![]()
w ktorym miejscu zrobic przeciecie,zakupilem juz dwa przelaczniki suwakowe i nie moge zdjac tej czarnej obudowy
Moze ktos pomoze?
Ja podczas przerabiania tego kabelka (od Viakena) według instrukcji z forum, po prostu mocniej pociągnąłem ten czarny plastik i zszedł bez problemu. Spróbuj równomiernie i mocno pociągnąć, powinno pójść. Jak coś to spróbuj podważać śrubokrętem. Jeśli masz ten sam kabel ten plastik na 100% schodzi.