Witam
Jestem nowym użytkownikiem tego pięknego samochodumam go zaledwie kilka dni, a więc tak autko kupiłem za symboliczną kwotę ze świadomością że muszę włożyć w niego kaskę (no chyba że się naprawdę już do niczego nie nadaje to rozbiorę na części).
To zacznijmy najpierw mam nadzieję od spraw prostych (tak mi się bynajmniej wydaje)
1. Brak ładowania - poprzedni właściciel twierdził że wymieniał wirnik w alternatorze lecz najwyraźniej nie pomogło na dobrze naładowanym akumlatorze można zrobić około 50km. po przejechaniu takiego dystansu brak prądu auto staje. w czym więc może być problem czy może to być regulator napięcia? Dodam że kontrolka od ładowania na zimnym silniku świeci cały czas po rozgrzaniu gaśnie jednak stojąc np na światłach mruga.
2. Brak mocy generalnie aż do takiego stopnia że pod górki trzeba redukować (silnik dość głośno pracuje i coś w nim cyka) Przy odpalaniu z 2,3 razy trzeba zakręcić i popompować pedałem gazu natomiast po odpaleniu nie dymi i tak samo podczas jazdy więc mam nadzieję że choć wnętrzności ma zdrowe. To po tym co czytałem już na forum zaczynają się schody ?? Poprzedni właściciel twierdził że był na komputerze (tyle że facet widać było że się niezna) ale podobno powiedzieli mu że coś z cewkami i przepływomierzem. Rozrząd miała robiony jakieś15tyś km z wariatem włącznie.
3. teraz takich troszke pierdółek które zdążyłem zauwarzyć. Szyba prawa się niedosuwa natomist potrafi sama się odsunąć, przy akumlatorze brakuje jakichś przekaźników, brak hamulcy jest tylko ręczny (wspomaganie działą), z hamulcami podobno jakaś gumka w zacisku ale czy może być coś więcej? Proszę o jakieś porady w tym temacie bo mam zamiar zabrać się niedługo za diagnozowanie
![]()