Witam,
Troche juz na ten temat bylo ale zakladam watek poniewaz mam nieco inne pytania niz juz poruszone w poprzednich watkach. Ad vocem, ponizej podaje linka do pobrania 6 zdjec zrobionych moim lampom. Moje pytania :
Na zdjeciu nr jeden jest gniazdo lampy swiatla mijania - widac jak lekko oblazi odblysnik tuz nad zarowka. W 2 lampie dzieje sie to samo. Myslalem, ze tylko u nie tak sie dzieje ale pod blokiem stala kogos alfa 156 - ten sam problem. Pod uczelnia alfa - ten sam problem. Czy Wy tez tak macie ? czy mam sie czegos obawiac, ze to obejdzie do konca ? czy zmieniac zarowki ?
Na zdjeciu nr 2 zaznaczylem jakis pyl/kurz jaki gromadzi sie w moich lampach - czy jest jakis sposob na pozbycie sie go ? Skad sie tam bierze ?
Zdjecia 3-6 przedstawiona jest lewa lampa (od strony kierowcy). Dlaczego niemal zawsze lewa lampa jest bardziej zmatowiona/zamleczona ze sie tak wyraze ? dotyczy to nie tylko mojej alfy ale takze w/w. Obserwowalem aukcje na allegro - tak samo, lewa lampa zawsze niemal jest w gorszym stanie niz prawa. Od czego to zalezy ? Lampy moje sa obie oryginalne, obie od nowosci w aucie. Plexa kryjaca gniazdo zarowki swiatla drogowego to juz w ogole mleko :/ lampra prawa wyglada prawie jak nowa. Lewa - gniazdo swiatla mijania jest troche zamglone a gniazdo drogowki to mowie, masakra. Do tego dochodzi problem pocenia sie lampy i zbioerania tam kropelek jakiejs dziwnej zoltej cieczy co to kurde jest ? od niedawna tak sie dzieje a autem jezdze prawie rok. Co z tym zrobic ? jest jakis sposob zeby to wyczyscic czy doprowadzic wzglednie do ladu ale bez rozklejania lamp ? Polerowanie (papier scierny, woda, pasta) dalo polowiczny efekt zatem albo szklo jest juz tak zolte (no ale tu znow pytanie dlaczego akurat 1 lampy) ze polerka nic nie daje albo syf znajduje sie wewnatrz. Prosze o jakies rady, spostrzezenia. Pozdrawiam.
Link do zdjec :
http://www.speedyshare.com/files/230...Alfa_lampy.rar
P.S
Chce ktos przeczytac porownanie Giulietty do A3 i BMW serii 1 ? Bo jak ktos jest chetny to wrzuce skany na forum. Powiem na wstepie tylko, ze Julenka pobija i audika i beemke![]()