Próbował ktoś połączyć się z boxerem przez euroscan i programem visa 1.83
W moim przypadku visa wyświetla info. o błędnym kodzie
Próbował ktoś połączyć się z boxerem przez euroscan i programem visa 1.83
W moim przypadku visa wyświetla info. o błędnym kodzie
A jaki komunikat wyświetla? Może brak zasilania w złączu. Częsta visa łączy się po wybraniu innego silnika.
Bez zasilania euroscan by nie odpalił boxer ma wtyczkę 3pin a zasilanie trzeba tam podłączyć pod akumulator a komunikat jest taki NO ECU RESPONSE, TRY AGAIN?
---------- Post dodany o godzinie 17:42 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 17:28 ----------
Chyba już wiem w czym tkwi problem, przy wyborze auta czyli alfa 145 1,3 1,4
IAW.8F.6B do tego momętu jest wszystko ok ale kod ecu jest inny niż na moim komputerze
Czy takim zestawem połączę się z moim boxerem?
http://www.allegro.pl/item1091701112...dz_nowosc.html
Podobno Henry Ford zdejmował z głowy kapelusz, kiedy mijała go Alfa Romeo, a Enzo Ferrari w dniu, kiedy pokonał Alfę, płakał jak dziecko.
Dołączę się do tematu: chcę kupić VAG KKL OBD2 żeby łączyć sięz Alfkami (ok 40zł, programy mam od kolegi). Ale, żeby się połączyć z moją, potrzebuję przejściówki na OBD1 3 pin - jak na powyższym linku od kolegi, tylko w rozsądniejszej cenie (znalazłem za 27zł, no ujdzie w tłoku)![]()
Czy mogę do kabla OBD2 podłączyć tylko określonego pina od danego systemu do mojej 145? Jeśli tak, który jest który?
Aha, może ktoś wie, jaki kabelek i program potrzebny jest do Xedosa 94' CA 1.6 B6?![]()
Ostatnio edytowane przez Rzmudzior ; 02-07-2010 o 22:20
Z Alfą jak z kobietą... Żyć trudno, a zabić szkoda