Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 31

Temat: Ostrzeżenie przed wachaczmi firmy QAP

Użytkownik Fachowiec Avatar slavol
    Mieszka w
    Chodzież
    Auto
    Ford

Domyślnie

Cytat Napisał QBA Zobacz post
    Tu się kolego mylisz... wszystkie elementy metalowo gumowe jeśli jest taka możliwośc dokręcamy przy obciążonym wahaczu
    Tak, zgoda ale wtedy gdy guma jest zwulkanizowana z tuleją jak w tylnych poprzecznych, a przednie górne nie są więc jest to bez znaczenia, proszę nie utrudniaj innym życia.
    Mustang 2012 3.7 V6 , na razie musi wystarczyć...

zapala6
    Gość

Domyślnie

Witam miałem identyczną sytuację z górnymi wachaczami firmy QAP zakupiłem je w styczniu i wymieniłam sam wczoraj pojechałem na przegląd i LIPA wachacze do wymiany, ale już od jakiegoś czasu słyszałem jakieś stuki ale byłem pewny że siada coś innego.
    Ale na dobrą sprawę to wachacze po 90 zł za sztuką to tylko pretensje do samego siebie

Użytkownik Romeo Avatar -BamBosZek-
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Auto
    156 3.0 24v

Domyślnie

Cytat Napisał slavol Zobacz post
    Tak, zgoda ale wtedy gdy guma jest zwulkanizowana z tuleją jak w tylnych poprzecznych, a przednie górne nie są więc jest to bez znaczenia, proszę nie utrudniaj innym życia.
    tez jestem tego zdania
    Genetics makes the champions, want to compare?!

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Starachowice
    Auto
    156SW 2,4 jtd 2001

Domyślnie Wahacze qap

Na aukcji Allegro w listopadzie 2009r. kupiłem tanio komplet wahaczy ( dół i góra oraz łączniki stabilizatora) na przód do mojej ar 156SW 2,4 jtd. Wymieniłem to wszystko w zakładzie mechaniki pojazdowej na co mam potwierdzenie (faktura). Po 7 miesiącach i przejechaniu ok. 5 tys km górne wahacze dostały luzu. Na przeglądzie diagnosta nie przepuścił mi auta i odesłał do warsztatu. Wymieniłem więc toto na firmy TRW czyli ok. 2 razy droższe niż QAP. QAP daje 2 lata gwarancji!!! Wysłałem wahacze wraz ze zgłoszeniem gwarancyjnym do dystrybutora i na razie czekam. Zobaczymy jak się dystrybutor QAP zachowa. Inną sprawą jest koszt tego przedsięwzięcia i kłopot. Co z tego że QAP w komplecie kosztuje ok 80 czy 90 zł za sztukę jak dochodzą koszty wymiany!!! Sami więc wybierzcie. Piszę to jako przestrogę dla chcących zaoszczędzić. Muszę przyznać, że inne wahacze, np VEMA, też nie były trwalsze. O zachowaniu dystrybutora QAP napiszę jak dostanę odpowiedż.

Użytkownik Quadrifoglio Verde
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    AR156 1,6TS 1999 r.

Domyślnie

A ja mam vemy i ponad 40 tys. km głównie po Wrocławiu i żyją.
    Bo są vemy i vemy. Wychodzi, że te prawdziwe vemy są OK, a podróby - jak zwykle - do niczego. Pytanie, jakie Ty miałeś.

Użytkownik Pasjonat
    Mieszka w
    Lublin
    Auto
    BMW E61 545i żony, E61 530xD do orania pola :)

Domyślnie

Cytat Napisał bumer Zobacz post
    Wymieniłem to wszystko w zakładzie mechaniki pojazdowej na co mam potwierdzenie (faktura). Po 7 miesiącach i przejechaniu ok. 5 tys km górne wahacze dostały luzu.
    Pisałem już na tym forum, dla QAP to norma, górne po 6tys wyjęte z V6 kolegi miały mega luzy na sworzniu, zniszczone tuleje ... jaka cena taka jakość.
    10.2008-16.11.2012r. 156 3,0 V6 24V Q2 278KM@312Nm - pozostały piękne wspomnienia

Porting głowic, budowa silników do motorsportu, budowa układów wydechowych, kolektorów ssących ITB, indywidualnych części do motorsportu

Zapraszam => https://www.facebook.com/Ku%C5%9Bmie...37265/?fref=ts

Użytkownik Znawca Avatar Izane
    Mieszka w
    Mysłowice- Śląskie
    Auto
    Alfa 159 1.9JTDm, MiTo 1.4 155KM Były: Alfa Romeo Giulietta QV TCT,Alfa Romeo 156 2.4JTD

Domyślnie

Już od dawna wiadomo że...

QAP to nie QAP... tylko.... QPA!

To co oryginalne jest zawsze najlepsze i taka prawda...
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 150@190 KM
    Alfa Romeo MiTo 1.4 T.B. 155KM
    Alfa Romeo Giulietta Quadrifoglio Verde TCT '16

Alfa 156 2.4 JTD CF2 136@175 KM 370 NM Sportpack

"Moja jest tylko racja i to święta racja. Bo nawet jak jest twoja, to moja jest mojsza niż twojsza. Że właśnie moja racja jest racja najmojsza!"

Użytkownik Rowerzysta Avatar porterneon
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Stelvio Veloce

Domyślnie

Ja wsadzilem do swojej belli gorne wahacze TRW. Po przejechaniu 5 tys. km tlukly sie niemilosiernie. Zrobily sie duze luzy na simeringach a kola nie trzymaly kontow.
    Oczywiscie na gwarancji zostaly wymienione (na inna firme, nie pamietam jakie), jednak niesmak pozostal.

Użytkownik Quadrifoglio Verde
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    AR156 1,6TS 1999 r.

Domyślnie

Bo pewnie to też były podróby made in China.

Użytkownik Alfista Avatar zieloo007
    Mieszka w
    Racibórz
    Auto
    Była 156 1.9 jtd, jest Toyota Avensis t27 '18

Domyślnie

Ja mam Vemy i śmigam już 3tyś km