Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Temat: Co to za kabel, radio?

Użytkownik Rowerzysta Avatar gontek
    Mieszka w
    Sosnowiec, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD 16V

Domyślnie Co to za kabel, radio?

Witam, niedawno sprzętając odkryłem luźny kabel wychodzący z okolic tapicerki za schowkiem pasażera.
    Wtyczka ma 4 piny i wyglada tak:
    Załącznik 11752

Co to może być, wersja wyposażenia chyba maxymalna oprócz xenonów i szberdachu, w schowku jest moduł telefonu.

Druga sprawa to radio i problem z wyświetlaczem. Radio to jakiś model Travelpilota DX - niesety nie mogę dojść który to. Wyświetlacz na całej długości ma pionowe linie - prawdopodobnie awaria taśmy. Jaki to model i kto oprócz serwisu firmowego Blaupunkta może to naprawić?
    Załącznik 11753Załącznik 11754

Ach jeszcze na koniec laickie pytanie - czy w modelu po lifcie środka a przed FL filtr kabinowy jest w środku czy w podszybiu?

Dzięki za wszeldkie odpowiedzi i rady!

Użytkownik Pirat drogowy Avatar kubacik
    Mieszka w
    Olkusz
    Auto
    Jest 156 JTD 16 V SW i 2.5 V6 SW była Berlina 156 2.5 V6

Domyślnie

witam
    po lifcie filtr kabinowy jest pod schowkiem w kabinie. Trzeba uważać by nie urwać zaczepu (jest delikatny) bo wtedy nadmuch przestaje działać - tzn dmucha przez zaslepkę - rozszczelnia się. W lato pół biedy ale w zimie szyby zamarzają od środka. Sam filtr też jest inny składa się z dwóch identycznych wkładek.
    Pozdrawiam

Keeperek
    Gość

Domyślnie

Niestety nie wiem co to za kabelek, a co do radia to jest BLAUPUNKT ale nie pamiętam jaki model. Żeby odczytać musisz je wyjąć, w rogach panelu są dziurki, trzeba tam włożyć np wkłady od długopisów i zaczepy powinny puścić, choć nie jest to łatwa operacja. A co do panelu to mam identycznie.. te radio to porażka.. tylko troche wilgotno się zrobi i linie powstają na nowo. Rozbierałem kiedyś ten panel, cos tam podociskałem i suszyłem suszarką i linie znikneły, ale długo sie nie cieszyłem naprawą:/