-------------------------
AR 156 2.4jtd, 191/360 - jest
Lancia Dedra 1.6 16V - jest
AR 166 3.0 V6 - była
AR 166 3.0 V6 Sportronic - jest
dziekie za odpowiedzczy takie by podeszly??http://www.allegro.pl/item830798890_...askownice.html lub ewentualnie takie http://www.allegro.pl/item851204997_...i_zarowki.html ponawiam pytanie czy lampy od angielkiej wersji 156 moga sluzyc jako dawca do przerobki(mniejsza strata w razie nie powowdzenia
![]()
lampy z angielskiej wersji AR 156 jak najbardziej nadają się do przeróbki (sam takich używam)
natomiast co do soczewek z aukcji to żadne się nie nadają.
z pierwszej aukcji soczewki na żarówkę H1 będą za długie,natomiast soczewki z aukcji drugiej są na mało popularną żarówkę H9 i będziesz miał później problemy z kupieniem odpowiednich żarników.
szukaj tylko soczewek na żarówki H7.
moja druga ulubienica...
mam pytanko czy ktoś z okolic warszawy ( do 50km) podjąłby się przeróbki lamp?? do takich rzeczy mam niestety dwie lewe ręce...
a może wiecie kto w tym rejonie się tym zajmuje?
Alfa Romeo 156 2.4 JTD SW <-była
AR 156 1.8TS SW <- była
Alfa 159 Q4 <- była
Giulietta 2.0 JTDm <- była
Polska 156 jtd - byla
145 QV - jest
Witam !!
Przeczytałem juz od deski do deski wszytskie tematy odnosnie xenonów jakie sa na tym forum . Podjołem decyzje ze zamontuje u siebie zestaw HID 6000K oczywiscie z soczewką a więc:
- dzwoniłem do Pana którego dane są podane na poczatku tego postu i on nie podejmie sie przeróbki moich lamp
- kompletnie nie wiem jaka soczwke kupic aby pasowała w miare oczywiscie
Prosze o pomoc , jakieś namiary na kogoś kto mi jest w stanie przerobic te lampy lub o jakies podpowiedzi odnosnie przerobienia lub zakupu soczewek . Pozdrawiam![]()
Zamontuj kolego 4300 a soczewki z punto 2
odkopie ten temat
Pisałem do gościa z allegro o nicku PAAW-DAWID i odpisał mi że już się nie zajmuje przeróbkami, ale podał mi numer telefonu i może by się coś dało wykombinować
Znalazłem za to na allegro droższy sprzęt (http://moto.allegro.pl/item109111646...n_bixenon.html) również pisałem do gościa, jest to na oryginałach Carello i palnikach Philips D2S, teraz pytanie- warto?
Próbował już ktoś tą drugą opcję? Bo wiem że z tej pierwszej (PAAW-DAWID) wszyscy są zadowoleni, ale byłbym tydzień bez auta...:/
Jak te palniki D2S? Faktycznie są lepsze? Będą to 4300K, chociaż nie wiem czy nie negocjować 6000K
P.S. Ale się rozpisałem![]()
Palniki D2S w odpowiedniej czyli xenonowej soczewce będą lepsze niż chińskie H7 w soczewce np. od Punto. Soczewki xenonowe lepiej rozkładają światło na drodze i nie oślepiają. Porównywałem soczewki z punto II (valeo) i z acury tsx (stanley) i soczeweki stanley'a świecą dużo lepiej, szerzej i mają wyraźną (ostrą) linię odcięcia światła, natomiast soczewki valeo skupiają światło głównie w środku, a po bokach światła brakuje, no i linia odcięcia nie jest aż tak wyraźna. Na pewno soczewki od punta lepiej się spiszą od oryginalnego oświetlenia, ale według mnie warto trochę dołożyć i mieć soczewki z prawdziwego zdarzenia. A co do koloru to najlepszy byłby 5000K bo jest taki sam jak światło dzienne, sam mam 4300K i światło jest prawie białe z lekką żółtą poświatą.
Cześć, mam na imię Mateusz i jestem Alfaholikiem
soczewki mają być bixenonowe z Volvo S80, więc raczej powinno być dobrze
więc myślicie, że warto dołożyć?