Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 27 z 27

Temat: Zakup używanej 159'tki

yapyko
    Gość

Domyślnie Byłem i widziałem

Cytat Napisał Calab Zobacz post
    Polecam stronke:

www.superalfa.pl

moze sobie cos wypatrzysz.

Pozdrawiam
    Byłem w częstochowie i widziałem. Autka pięknie podpicowane ale żeby zaraz 10tys drożej . Oglądałem alfe GT 2005 :http://www.superalfa.pl/index.php?Co...t=Alfa%20Romeo.
    W ofercie na stronie przebieg 92 tys jak oglądałem fakturę z serwisu to na fakturze przebieg w/w samochodu był ponad 112 tys . Ponad to w garażu właśnie odchodziło polerowanie lakieru czerwonej alfy 159 która jest teraz wystawiona każdy musi jakoś zarabiać na życie

---------- Post dodany o godzinie 06:37 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 06:31 ----------

Zasada jest jedna, zanim kupisz obejrzyj podobne auto z podobnym wyposażeniem na stronach zachodnich przemnóż cenę w EUR przez 4 i zobacz o ile jest tańsze w Polsce.
    99,99 % to auta z cofniętymi licznikami a te z małym przebiegiem to bite reszta to już twoje ryzyko

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Wodzisław Śl.
    Auto
    Giulietta Veloce 1.75 TCT

Domyślnie

Cytat Napisał yapyko Zobacz post
    Byłem w częstochowie i widziałem. Autka pięknie podpicowane ale żeby zaraz 10tys drożej
    Ja kupiłem i nie żałuję, auto odpicowane, ale naprawdę widać za co się płaci. Oglądałem wiele alf i stan techniczny jak i wizualny żadnej nie mógł konkurować z moją

Użytkownik Pasjonat Avatar jahu
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Giulia Veloce Q4, GT 1300 Junior (1.75)

Domyślnie

Oglądałem wczoraj tą alfę:
    http://www.allegro.pl/item1096797523...na_zobacz.html

Auto sprawdziłem czujnikiem lakieru, wygląda, na to że lakier oryginalny, malowany być może był lewy przedni narożnik (nie znalazłem żadnych śladów jakiegoś większego zdarzenia). Być może tylny zderzak również pomalowany, bo miał delikatnie inny odcień - wyglądało na jakiś drobiazg - ale bez zmian na lakierze tylnych części nadwozia. Dla mnie oznacza to, że auto jest bezwypadkowe.

Mechanicznie bardzo ładnie, mimo przebiegu nie zauważyłem jakiś problemów (żadnego stukania, pukania). Turbo ładnie równo ładuje i auto przyspiesza bardzo dobrze. W środku wszystko działa poza wentylatorem dmuchawy (tylko 4 bieg) - właściciel ma to naprawić. Cała reszta funkcjonuje tak jak powinna i nie ma się do czego przyczepić.

Wyposażenie - niestety poza czerwoną skórą to prawie golas (ręczna klima, brak tempomatu, sterowania radiem z kierownicy i wielu innych bajerów). Skóra w bardzo dobrym stanie.

Cena chyba adekwatna do przebiegu, wyposażenia i mocy. Jedna z tańszych JTD 1.9 16v. Jedyną dziwną rzeczą jest to, że przeglądy w salonie były robione bez wymian olei i filtrów, a wymiany były robione w jakimś innym warsztacie (tak to wynika z rachunków i książki serwisowej, która wygląda na oryginalną - widać to na foto na aukcji: "Nein" przy "Oilservice")

Dla mnie osobiście 159 jest jednak dalej ciut za droga - być może kogoś zainteresował ten egzemplarz to podaję te informację. Moim zdaniem warty zainteresowania. Duży przebieg wynika z dużych przelotów po Niemieckich autostradach, więc nie powinien przerażać.
    Ostatnio edytowane przez jahu ; 04-07-2010 o 12:08

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar maciek13
    Mieszka w
    Opole
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDM 8V

Domyślnie

Cytat Napisał jahu Zobacz post
    Oglądałem wczoraj tą alfę:
    http://www.allegro.pl/item1096797523...na_zobacz.html

...

Wyposażenie - niestety poza czerwoną skórą to prawie golas (ręczna klima, brak tempomatu, sterowania radiem z kierownicy i wielu innych bajerów). Skóra w bardzo dobrym stanie.

...
    Z tego co widzę to autoalarmu, ujętego w wyposażeniu, również tutaj nie ma - powinien być w sufitowej części dodatkowy przycisk wyłączający czujkę ruchu w samochodzie.

Użytkownik Rowerzysta Avatar Myszkin
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    służbowe

Domyślnie

Ech, te opisy: "super turbo diesel" - niestety, potwierdza się że w naszym pięknym kraju tzw. handlarze-sprowadzacze to w większości "chłopy granatem od pługa oderwane"

Wybór oczywiście należy do Kolegi, ale osobiście nigdy nie kupiłbym samochodu od handlarza. Lepiej jest samemu pojechać, popatrzeć i dokonać wyboru.

PS: jeszcze to: "10 x airbag"
    "Alfa Romeo ma wszystko, czego potrzebuje: rzesze rozmontowanych emocjonalnie fanów..."

"Od takiej marki jak Alfa Romeo oczekujemy wysmakowanych detali, które zamieniają zwykłą czynność prowadzenia samochodu w celebrację kontroli nad maszyną"

warewolf
    Gość

Domyślnie

Moim zdaniem to jest naprawiany przystanek. Wystarczy spojrzeć na ceny tych aut w Niemczech i na cenę tej. Jakoś trudno mi uwierzyć, że ten człowiek kupił to auto za 60% wartości.

Redaktor naczelny Romeo Avatar fiergloo
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v FL/ Alfa Romeo 159 TBi

Domyślnie

Temat zamykam. Za karę- w wolnej chwili zrobię porządek i temat otworzę ponownie. Ale najprawdopodobniej wyląduje w innym dziale.

Temat po przerwie otwieram i przenoszę w porady o zakupie