dzieki cerciarz ale rozgladam sie za 16" i takie seryjne raczej mi nie podchodzą...
dzieki cerciarz ale rozgladam sie za 16" i takie seryjne raczej mi nie podchodzą...
A jest Hammerite w sprayu ?![]()
Tak po prostu pędzlem zrobiłeś ? Ale chyba ciężko doczyścic druciakiem rdzę nie zdejmując ich ? Ja myślałem żeby zdjąc i u ojca bym sobie przy okazji za free wypiaskował .
Ja robiłem druciakiem, nie wiertarką.
Pewnie, że idealnie tego nie zrobiłem, bo żeby było idealnie to trzeba wypiaskować - dla mnie gra nie warta świeczki.
Pojechałem tak z grubsza, odtłuściłem i pomalowałem małym okrągłym pędzelkiem.
Z odległości z jaką na ogół patrzysz na te zaciski (stojąc na parkingu, nie w czasie jazdy bo to już w ogóle) wyglądają bardzo ładnie, a pod auto mało kto mi się kładzie, żeby coś oglądać ...
Pzdr.
Malowałem już 3 zestaw zacisków tylko wiertarką ze szczotkami i potwierdzam, że ten sprzęt w zupełności wystarcza. A przy tym za dużo pracy nie ma, a co najważniejsze sama przyjemność. I nie zgodze się z tobą, że za jakiś czas odpada farba. WIdocznie źle oczyściłeś. Podstawa to dokładnie oczyścić szczotkami a następnie odtłuścić.
Zgodzę się z kolegą, preferuję srebrny i czarny...
Zawszę maluję hammeritem i chwalę sobie tę farbę. Nic nie schodzi, nic się nie gotuje na wysokich temperaturach i bardzo dobrze przylega i cena jest super.
potwierdzam nawet bardzo dzielnie
---------- Post dodany o godzinie 09:03 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 09:02 ----------
Zgadzam się z kolegą, sprayem to tylko malować przy zdjetych zaciskach. Jak umiecie dobrze malować hammeritem, to nie widać nawet śladów pędzla.