Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Temat: Problem z elektryką sterowania szyb

Wiciu
    Gość

Domyślnie Problem z elektryką sterowania szyb

Witam. Mam taki problem ze swoją alfą, chodzi o szybe a dokładnie o przednią szybę pasażera. Mam szyby elektryczne, raz się otwiera a raz nie a co jest najlepsze jak się otwiera to z guzika co jest obok kierowcy lecz już zamknąć ją muszę guzikiem od pasażera. Wiecie co może być ? POMOCY.

RAFALPD7
    Gość

Domyślnie

Styki przełącznika prawdopodobnie do bani,jeśli w ogóle zamyka to znaczy że przekaźnik w porządku.

Wiciu
    Gość

Domyślnie

Czyli mam wymienić cały guziczek czy co ? Szczerze to nie znam się na tym. Jeżeli mógłbyś mi to wytłumaczyć bym był wdzięczny.

RAFALPD7
    Gość

Domyślnie

Z tamtej strony z której nie działa wyciągnij przełącznik i zobacz czy wszystko jest podłączone,czyste(nie może być zaśniedziałe),sprawdź czy przełącznik działa np. omomierzem albo żarówką(jedną wtyczkę podłączasz do klemy akumulatora,a drugą do kolejnej klemy tylko przez żarówkę jeśli prąd płynie przez włącznik znaczy że działa

ʇɧɹqoq Romeo Avatar bobryt
    Mieszka w
    Gorzów Wielkopolski
    Auto
    OPC

Domyślnie

no włącznik czasem działa czyli jest ok. pewnie nei styka jak należy. rozbierz przycisk i dobrze styki posprawdzaj częsta usterka
    1997 Alfa Romeo 155 2.0 16v
    2000 Subaru Forester S-Turbo

2002 Opel Zafira OPC

1999 Volvo V70

Pingwin
    Gość

Domyślnie

Bobryt, ty tutaj zdaje sie ochoczo pilnujesz porządku. Powiedz Wiciowi, żeby wątkowi nadał konkretny tytuł, bo "Moja Alfa 145" konkretnym tytułem nie jest. Nie zauważyłeś tego?

Wiciu
    Gość

Domyślnie

Dzięki chłopaki .. Sprawdzę to w poniedziałek ii napiszę co było .. Mam jeszcze jeden problem, z tylną wycieraczka raz działa idealnie raz dochodzi do połowy i dalej nie. Jak później nią poruszam to chodzi ale strasznie wolno. Psikałem już W40 ii tam poluzowałem ja trochę kluczem 10 ale to nic nie dało. Co może być? A ten co do nazwy posta to sorka bo to był mój pierwszy ^^ I jeszcze raz wielkie dzięki.
    Ostatnio edytowane przez Wiciu ; 10-07-2010 o 15:59

Administrator ds. moderatorów Quadrifoglio Verde Avatar 75andrew155
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    155 V6 1996 .r 155V6 1995r 3.0 12V

Domyślnie

Cytat Napisał Pingwin Zobacz post
    Bobryt, ty tutaj zdaje sie ochoczo pilnujesz porządku. Powiedz Wiciowi, żeby wątkowi nadał konkretny tytuł, bo "Moja Alfa 145" konkretnym tytułem nie jest. Nie zauważyłeś tego?
    Bobryt akurat tutaj nie pilnuje porządku

Alfa Romeo 75 Turbo 1987
    alfa Romeo 75 Turbo America 1990
    Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
    Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
    Alfa Romeo 155 V6 1996
    Alfa Romeo 155 V6 1993 3.0 12V przekładka do 1.8 8v 1995

Użytkownik Alfista Avatar lesio146
    Mieszka w
    SZAMOTULY(PYRLANDIA)
    Auto
    159 JTDm ; 156 V6 Qsystem

Domyślnie

Cytat Napisał Wiciu Zobacz post
    . Mam jeszcze jeden problem, z tylną wycieraczka raz działa idealnie raz dochodzi do połowy i dalej nie. Jak później nią poruszam to chodzi ale strasznie wolno. Psikałem już W40 ii tam poluzowałem ja trochę kluczem 10 ale to nic nie dało. Co może być? .
    .Musisz Kolego wymontować silniczek,rozebrać mechanizm tak by wyjąć oś na której jest mocowane ramię wycieraczki.Dokładnie przeczyścić oś papierem ściernym przemyć łożyskowanie ośki i po przesmarowaniu poskładać.Pryskanie wd itd nic nie da.
    Były inne wcześniej. Teraz 159 i 156 oraz 155 do sprzedania.

Wiciu
    Gość

Domyślnie .

Co do szyb to nic nie pomogło.. :/ a do wycieraczki to nie wiem nie sprawdzałem jeszcze ;p