cztery + twittery przy lusterkach.
boxery są fajne, ale trudne w eksploatacji, a niektóre części są ciężko dostępne po przystępnych cenach jak np. amorki
cztery + twittery przy lusterkach.
boxery są fajne, ale trudne w eksploatacji, a niektóre części są ciężko dostępne po przystępnych cenach jak np. amorki
1997 Alfa Romeo 155 2.0 16v
2000 Subaru Forester S-Turbo
2002 Opel Zafira OPC
1999 Volvo V70
albo poduszki pod skrzynie biegów![]()
Hehe dziękistaram się dbać o nią jak najlepiej
i jak narazie mnie nie zawiodła więc jestem zadowolony
No tak dostać amorki po "przystępnej" cenie to trzeba na prawdę szukać po "kątach" w magazynach SzIKu itp. Ale oczywiście nie twierdze że jest to nie możliwe..
![]()
Co do tematu, boxer jest na prawdę dobrym silnikiem i ja osobiście żałuje że AR odeszło od tej kwestii, bo z bx'a można wykrzesać wielką moc.
Moje 107km zawstydza różne inne teoretycznie mocniejsze autawięc jest git hehe
Jest: 166 FL 2.4 2003 automat![]()
156 1.8 02' - ciągle w rodzinie
Była: Alfa Romeo 166 2.4 JTD 2004 :]
Była: Alfa Romeo 33 1.7 8v - perełka mua.
Była: Alfa Romeo Gtv 2.0 TS 1999 :]
Oj szkoda że boxerów Alfa Romeo już nie produkuje. Podobnie jak Subaru i Porsche, Alfa mogłaby dalej rozwijać te technologie i zachować charakterystyczny parametry dla tego typu konstrukcji silnika.
Trochę szkoda że wraz z wprowadzenie 145/146 nie wprowadzili zmodernizowanych silników typu boxer, a także szkoda że nie zdecydowali się wprowadzić 2.0 litrowego boxera.
33 to moje pierwsze auto i właściwie spaczyła mi widok na inne auta( jest jak pierwsza miłość do której w myślach wraca się przez całe życie) i jestem niesamowicie szczęśliwy że mam okazję obcować z tym modelem Alfa Romeo.
Szkoda, tak własnie jak już pisałem wcześniej i nie tylko ja, ale to chyba już się nie zmieni w polityce silników AR chociaż można mieć nadzieję że przyjdzie taki dzień. Jednak trzeba dbać o to co pozostało, własnie dzięki takim zapaleńcom i miłośnikom te silniki żyją i to jest ważne![]()
Nie przyjdzie taki dzien, inwestycje w konstruowanie zupełnie nowych silnikow nikomu sie nie opłacają i nikt tego nie robi. AR tez, nawet te wszystkie TBi czy inne multairy to tylko modyfikacje rzędówek.
Nie bedzie juz boxerów w alfach. zapomnijcie.
To przykre, ale pewnie masz rację.
Po pierwsze silniki boxera zostały wycofane, bo nie radziły sobie z masą ciężkich już Alf.
Zgodzę, się z niektórymi użytkownikami-najmniej awaryjne są jednostki 8-zaworowe... ale moja opinia, opiera się tylko na tym co słyszałem. Sam mam boxera 8v i jeszcze nie sprawił mi większych kłopotów, tyle że mam go zbyt krótko by cokolwiek stwierdzić.
Co do przyszłości boxerów w marce Alfa Romeo.
To nie widzę dla nich żadnej niestety. Fiat nie będzie już rozwijał tej technologii, a szkoda i w sumie nie wiem dlaczego.
W końcu inne marki to robią, to dlaczego Fiat nie może...
A co to masz za perfumy??