alces1,
Siatka byla standardowo Wersje mam z przed liftingu
alces1,
Siatka byla standardowo Wersje mam z przed liftingu
Tłumik ogólnie sprawuje się dobrze. Nie zaobserwowałem polepszenia , czy też pogorszenia osiągów. Jedyna zmiana , to zmiana dźwięku. Mi osobiście bardzo odpowiada , nie jest za głośny i ma fajną barwę.Napisał alces1
To też nie jest tłumik dedykowany, tylko uniwersalny ale jak wspomniałem mi to nie przeszkadza.
P.S. Jaką końcóweczkę wybrałeś ? Jak zamontujesz , najlepiej daj jakieś foto .
Kupiłem tłumik z podwójną końcówką, ściętą pod skosem. średnica, to 76mm każdej. Posiadałem już identyczny w 146 i byłem zadowolony, dlatego zdecydowałem się na jego zakup do 156.
Zerknij na tą aukcję:
http://allegro.pl/item228253643_supe...mruk_gls_.html
Zdjęcia zapodam po montażu![]()
"Siatka byla standardowo Wersje mam z przed liftingu" A czy samochód masz po liftingu wnętrza? Bo rocznik masz 2002. Podobnie jak ja, środek też mam po zmianach, ale nie mam siatki...
panowie nie chcę skakać ale ta zwężka nic nie ogranicza tylko jest to element mozolnie przygotowanego układu doładowania dynamcznego. Dzięki zwężeniu rośnie prędkość powietrza i nie ogranicza to jego ilości. Z tego samego powodu chwyt powietrza jest na dole samochodu aby powietrze wpadało do filtra z dość dużą prędkością i pod większym ciśnieniem. Różnice może i niezauważalne podczas jazdy po mieście ale spalanie na autostradzie napewno mniejsze i dynamika samochodu przy dużychprędkościach też lepsza (no przynajmniej do mementu gdy w silniku są wszystkie tłoki - czyli krótko)
Tez tak dedukowalem ze jest to zwezka Venturiego
Chyba wsadze ja zpowrotem