Jeden. Ale to do niego powinna równać Alfa, a nie do reszty.
Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019
Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS
Alfa i tak nie wprowadzi napędu na tył w kompakcie bo to kompletnie nieopłacalne, a napęd przedni też ma swoje zalety.
Focus ST/RS (pomijając to że to świetne samochody) ma napęd na przód i 225KM/300KM a prowadzi się lepiej niż BMW 1 które ma napęd na tył.
POZDRO![]()
Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019
Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS
Tak sobie śledze ten temat i myslę, że jakby Giulietta była "idelna" stylistycznie to nikt nie przyczepiałby się do innych rzeczy. Byłby ogólny zachwyt.
Włoski geniusz, włoska technologia, włoska pasja.
tylko ze idealne rzeczy sa nie oplacalne ... bo kto by kupil nastepce?![]()
Samochodów idealnych się nie robi. Volvo coś o tym wie. Kiedyś zrobili samochód bliski ideałowi i mieli problem z zachęceniem klientów do zakupu następcy
Co do Giulietty to jeszcze nie widziałem na żywo, ani nie siedziałem w środku, ale chyba musiałbym na głowę upaść żeby wybrać auto konkurencji. Audi A3 jest klasycznie... brzydkie a w wersji podstawowej nie ma nawet manualnej klimy. Wnętrze stylistycznie bardziej pasuje do ciężarówki niż do kompaktu. Cena jest wzięta z kosmosu. BMW serii 1 jest... no cóż brzydkie jak noc, wg mnie jeden z najbrzydszych samochodów na rynku, chociaż w ofercie BMW znajdzie się kilka paskudniejszych (np. wszystkie SUVy). Cena z kosmosu za to szkaradztwo, ale chociaż ma klimę i napęd na tył. Golfa nie skomentuję, bo to VW za jakieś astronomiczne pieniądze. Komuś się coś pomyliło. Astra mi się podoba, ale generalnie jakoś nie zainteresowała mnie czymś. Z drugiej strony wolę Astrę od Audi, BMW i Golfa. Focusy mi się podobają bardzo. Fajne wyposażenie, fajne wersje i tak dalej.
Ciekawi mnie jak to będzie na rynku. Czy Giullietta się wybije i stanie się konkurencją dla Golfa, Astry i Focusa. Niestety z Audi i BMW nie ma szans, bo jakimś cudem ludzie wolą wydać znacznie więcej (nawet 30k zł więcej niż na Giulliettę) i mieć któreś z tych dwóch niemieckich szkaradztw, które są takie świetne i niezawodne. Bajki i bajeczki![]()
Alfa Romeo 155 1.9 TD '94 Verde Mirto - jedna z 15652 egzemplarzy
Focus fajny? w czym?? fajny to był Focus I. Odważny, ciekawy, niebanalny. Wnętrze również. Kolejne wersje Focusa to już straszliwa sztampa, i na zewnątrz i w środku.