Tą 156 v6 z Rybnika mogę obejrzeć jak będziesz zainteresowany
Tą 156 v6 z Rybnika mogę obejrzeć jak będziesz zainteresowany
W kilku słowach, bo chwilę nie śledziłem wątku i już się mocno rozbudowałChociaż kolega już raczej sprecyzowany na V6 - ja też bym ten wybór popierał, żałuję, że nie szukałem V6. Była taka V6 w bananowej skórze w Białymstoku , ale znalazłem swoją, która bardzo mi przypadła do gustu, więc już głębiej nie studiowałem tamtego ogłoszenia, uznałem, że 140 KM na początek wystarczy itp. itd., natomiast objeżdżałem też 2.4 JTD ze Sportpakiem i nie spodobał mi się ten dieselek, nie pasuje do charakteru Alfy (za słaby), potencjalnie droższy może być w serwisie (dwumas, wtryski itp.), ja też jeżdżę ok. 10-20 tys. rocznie, w tym kilka tys. po autostradach, więc Bella "ile ma wypić tyle wypije"...
Ale też teraz nie chcę znowu szukać, bo już trochę włożyłem i wiem co mamZa 2-3 lata jak by mi się sytuacja poprawiła to szukałbym GT 3.2 V6, ale wtedy już "do skutku", czyli tylko ten silnik, tylko Rosso Alfa / Blu Oltremare, felgi "szprychowe" (Sport 2), skóra beżowa
A jak szukałem obecnej Belli, to skupiłem się na ogłoszeniach prywatnych (w ciągu 2 tygodni znalazłem 6 w promieniu 100 km od Warszawy + 1 od KKrzysztofa z pomorskiego forum (ale to był klekto, zresztą daleko i ponad budżet). Z 3 prywatnych ogłoszeń w bezpośrendij bliskości Warszawy, 2 to były padła (jedno straszne padło, mimo, że gołoszenie brzmiało i wyglądało sensownie), a druga - nie tyle padło co wielka niewiadoma (wcześniejsza historia - z "tureckiego komisu w DE", potem trochę w Polsce, ale nie u pasjonata - chciał ją zamienić na BMW e46)
Tak, że życzę powodzenia w szukaniu nowej Belli![]()
Moja ex - teraz u kolegi "szybka"...
dziekuje koledze za miłe słowa
http://www.forum.alfaholicy.org/166/...lfy_166_a.html
tutaj trochę o kosztach utrzymania 166tki