To świetnie bo ostatnio się zagotowałem czytając posty o tych podkładkach - a ściągać wałka dla tylko tych podkładek to mi się nie chcę.
To świetnie bo ostatnio się zagotowałem czytając posty o tych podkładkach - a ściągać wałka dla tylko tych podkładek to mi się nie chcę.
Co do podkladek to sa to tzw.sprezyny talerzowe i spelniaja wg mnie znaczaca role,jesli sa zuzyte co mozna poznac po wytarciach na wypuklej stronie to moga juz nie dzialac prawidlowo.Zamierzam gdzies dostac takie podkladki nowe i dopiero zlozyc wariator.Z kolei zestaw pomocniczy ich nie uwzglednia ale pierscien teflonowy niweluje luz powstaly w wyniku tarcia jednej z zebatek o powierchnie obudowy wewn. wariatora.Na wskutek powstalych luzow nasz wariator moze nawet sie zaciac.Oczywiscie to moje spostrzezenia i teorie po przemierzeniu dwoch roznych egzemplarzy ale najwiecej bedzie mozna powiedziec po zamonotowaniu naprawionego egzemplarza i zobaczyc ile to pojezdzi a przy okazji sprawdzic parametry.Podkladki maja byc )( w ten sposob.W temacie "jak sprawdzic wariator w ts" dalem linka do strony z finskim poradnikiem jak poskladac wariator