Jak wyżej oraz jeszcze przycisk od termometru/licznik dzienny. Wszystko działo się podczas podłączenia radia. Licznik dziennych kilometrów się wyzerował. Co się mogło stać?
Jak wyżej oraz jeszcze przycisk od termometru/licznik dzienny. Wszystko działo się podczas podłączenia radia. Licznik dziennych kilometrów się wyzerował. Co się mogło stać?
Jak dla mnie to poszedł bezpiecznikWiec raczej wiele strachu o nic
![]()
Sprawa już ogarnięta, jeden z głównych serwisowych bezpieczników.
Mam ten sam problem, gdzie znajdę ten bezpiecznik?
Główne bezpieczniki są pod maską zaraz obok klemy, problemu szukaj jednak po lewej stronie teski rozdzielczej, tam gdzie masz ten mały schoweczek, pod tym plastikiem sa bezpieczniki.
Bo samochód to nie wszystko
Witam to mój pierwszy post więc proszę o wyrozumiałość ,
Wiec jak w temacie wszystko nie działa szukałem przyczyny w bezpiecznikach wszystkie są sprawne , nie wiem co może być przyczyna tej usterki proszę was o pomoc i radę
Objawem jest przepalony bezpiecznik 10A (czerwony) tak zwany serwisowy. Pod kierownicą z lewej strony najniższy rząd bezpieczników.
dzięki , ominąłem jednego bezpiecznika wszystko teraz gra dzięki wielkie![]()
Witam i przepraszam za archeologię ale mam dokladnie ten sam problem, z tym że nieco poważniejszy....
Wymiana bezpiecznika nic nie daje, bo nowy się pali. Wczoraj po wsadzeniu nowego jeszcze dalo sie przejechac pare kilometrow, dzis rano poszla iskra juz przy wsadzaniu nowego.
Probowalem tez wlozyc nowy bezpiecznik przy odlaczonym akumulatorze ale spalil sie po dwoch sekundach po podłączeniu aku (bez kluczykow w stacyjce).
Macie może jakies pomysly co poradzic oprocz wizyty u elektryka. Jedyne co mi jeszcze przychodzi do glowy to odłączenie radia.
Alfa 156 sportwagon 1.8TS r.2000