Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Temat: Pilot centralnego

wojtekml
    Gość

Domyślnie

Być może pilot który sie rozpadł tej pani uszkodził się na skutek jakiegoś zwarcia spowodowanego przez mikrostyk, uszkodzeniu mógł ulec układ sterujący.
    Jeśli masz 100% pewność że wszystkie połączenia są ok a pilot nie reaguje nadal to raczej nie uda się go już reanimować.
    Pozdrawiam

Użytkownik Pirat drogowy Avatar beligistino
    Mieszka w
    Zduńska Wola
    Auto
    Była...Alfa Romeo 147 jtd 8v 115KM 2002r Distinctive

Domyślnie

No to mnie pocieszyłeś może być tak jak mówisz dobrze że drugi mam sprawny.

wojtekml
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał beligistino Zobacz post
    No to mnie pocieszyłeś może być tak jak mówisz dobrze że drugi mam sprawny.
    Szkoda że mamy do siebie 188 km. Jak byłbyś bliżej to mógłbym obejrzeć elektronikę w pilocie i być może udałoby się coś wykminić.
    Możesz jeszcze spróbować poszukać jakiegoś elektronika i niech obejrzy ten pilot i zdiagnozuje.
    Tyle mogę na odległość. Pozdrawiam

macmac
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał beligistino Zobacz post
    ... a co zrobić jeśli bateria nowa, mikrostyki nowe, dioda świeci jak trzeba a pilot nie działa? Mam tak w jednym z kluczyków i nie było w nim baterii od długiego czasu. Poprzedniemu właścicielowi rozpadły się mikrostyki a że była to Pani więc poprostu wzięła drugi kluczyk.

Dzisiaj próbowałem z tym walczyć ale ni w ząb nie chce ruszyć...?
    A jak dostałeś przy zakupie ten kluczyk to działał czy nie? jeśli nie to możliwe, że ma inny kod od immo i nie będzie działał - to że poprzedniemu właścicielowi rozpadły się mikrostyki i dlatego przestał go używać nie musi być prawdą. Może było w nim dłubane i wewnątrz jest wielki bigos a co za tym idzie nie działa poprawnie. Możliwe też, że obudowa i elektronika są od innego auta a tylko grot od Twojego. Programowanie kluczyka raczej tylko w ASO.

BTW podepnę się i ze swoim problemem kluczykowym do tematu: mam popsute mikrostyki od bagażnika w obu kluczykach. Otwieranie go z wnętrza samochodu nie zawsze jest wygodne. Chciałem naprawić te styki ale nie mogę dostać się do wnętrza kluczyka. Przeszukałem niejedno forum i polskie i zagraniczne i nigdzie nie mogę odnaleźć sposobu jego otwarcia. Po necie krąży jedna instrukcja ale jest to kluczyk tak zmasakrowany, że po odkręceniu śrubki obudowa kluczyka otwiera się bez problemu. U mnie po odkręceniu śrubki obudowa się mocno trzyma. Nie mogę odnaleźć żadnych zatrzasków. Próbowałem naprawdę dużej siły ale nic to nie dało - mocniej nie chcę bo może się elektronika uszkodzić a wtedy to będę miał problem jak kolega w poprzednim poście. Co radzicie?

lukasz2010
    Gość

Domyślnie Rozebranie klucza scyzoryka Alfa 147

Potrzeba podważyć logo na kluczyku (jest przyklejone ) pod nim znajduje się śróbka, która służy do otwierania obudowy pilota.
    Zachowaj ostrożność aby nie zgubić spręzynki grotu scyzoryka, i nie uszkodzić delikatnych urządzen w środku.
    W środku znaajdziesz płytkę odpowiedzialną za centralny zamek, oraz szklaną kapsułkę (od strony stacyjki) - transponder immobilizera.
    Jeżeli potrzebujesz ją wymienić, to proponuję to zrobić bez jej dotykania lekko odginając plastikowy klips w którym jest zagnieżdżona ( i użyć grawitacji).
    Po zmontowaniu pilota metalowe logo Alfa Romeo można przyklejić za pomocą taśmy dwustronnej (takiej jak ta używana przez lakierników do przykleania emblematów).

macmac
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał lukasz2010 Zobacz post
    Potrzeba podważyć logo na kluczyku (jest przyklejone ) pod nim znajduje się śróbka, która służy do otwierania obudowy pilota.
    (...)
    Do śrubki już dawno się dostałem. Sęk w tym, że jak ją odkręcę to obudowa się nie otwiera. Czytałem gdzieś na innym forum, że kluczyk jest niby zgrzany i trzeba go rozciąć ale ten mit już obaliłem. Może komuś się wydawało jak opisywał swój - pewnie rozbierany i sklejany przez poprzedniego właściciela - kluczyk.
    Jakieś sugestie?

Użytkownik Pirat drogowy Avatar beligistino
    Mieszka w
    Zduńska Wola
    Auto
    Była...Alfa Romeo 147 jtd 8v 115KM 2002r Distinctive

Domyślnie

Kluczyk ewidentnie był nie rozbierany a jak ja go dostałem to poprostu nie działał. Rozebrałem go zgodnie z opisem na forum i styki były poprostu rozwalone albo urwane całkowicie. Zastanawia mnie tylko jedno, nie było w nim wogóle baterii i jeśli tak było np; dwa lata to czy nie nastąpiło jakieś rozkodowanie np.

Kluczyk jest oryginalny, elegancko pasuje do zamków i do stacyjki. Odpala nawet samochód tylko zaczyna migać licznik kilometrów więc podejrzewam że coś z immo jest nie tak.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Gene
    Mieszka w
    Gliwice
    Auto
    Gtv 2.0 TS 1999

Domyślnie

Witam,
    jaka dokładnie bateria jest w pilocie?

Użytkownik Romeo Avatar psylo
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto