Wymiana parami, szczególnie jeśli zmieniasz na wahacz innej firmy.
Wymiana parami, szczególnie jeśli zmieniasz na wahacz innej firmy.
Co do wahaczy, które chce kopić to są od znajomego który kupił je do swojej AR156, lecz niestety ją rozbił... Nie wiem dlaczego kupił 2 komplety (pewnie na wszelki wypadek), ale chce się tego teraz pozbyć. Wymieniać będę sam, więc komplet będzie mnie kosztował z wmontowaniem około tyle co cała góra wahaczy TRW i o gwarancji nie ma mowy. Jakoś przekonuje się do QAP (dolne mają dobrą opinie, góra się zobaczy). Może będę szczęśliwcem i wytrzymają długoDrogi u mnie nie są, aż tak tragiczne, a gdy jadę w dalszą trasę (na studia) połowa drogi to A4
Dlatego jestem dobrej myśli.
P.S.
Jeśli mogę spytaćBył może temat o wymianie całego kompletu wahaczy? Nie miałem jeszcze czasu dokładnie poszukać (w dziale "zrób to sam" nie zauważyłem takiego), więc jak ma ktoś pod ręką to prosiłbym posłać linka
![]()
Ja mam od 5 miesięcy dwa górne QAP i nic złego się nie dzieje ,nic nie stuka i nie piszczy , sam je wymieniałem .
Moje miało 150 tyś km i oryginalne wszystkie elementy zawieszenia.
Te lepsze drogi sa w Niemczech.
Wałbrzyskie drogi, chyba jedne z najgorszych w kraju, rozwaliły doszczętnie wszystkie elementy zawieszenia łacznie ze sprężynami w 2 miesiące.
Aktualnie mam 190tyś, większość po Wałbrzyskich pseudo-drogach. Zawieszenie wymieniałem 4 razy z przodu kompletne, tył ten jeden raz po przyjeździe.
Przód najdłużej wytrzymał TRW/OCAP, FAST - nazwa zobowiązuje - 2 tysiące i góra się rozleciała, teraz założyłem Vema. Zobaczymy.
Biorę QAP. Sam sprawdzę i ocenięDrogi w mojej okolicy nie najgorsze, więc myślę że uda się przejechać na tym komplecie z 15tyś KM. Jak nie to mówi się trudno i będę miał nauczkę
Sławek3216 czy wymiana jest trudna?? Nie wiem na co mam się nastawićCzy potrzebne są jakieś specjalistyczne narzędzia??
![]()
Ostatnio edytowane przez grzlab ; 14-08-2010 o 12:29
Ja zrobilem sobie maly test wahaczy górnych. Założyłem na lewą stronę oryginał a na prawą FAST + poliuretan. Jak na razie po 30tyś km zaczął mi stukać sworzeń w oryginale. Natomiast FAST zamontowany z prawej strony, która jest bardziej narażona na jazdę po uszkodzonej nawierzchni wytrzymał już 26tyś km. Zobaczymy po ilu zacznie się tłuc. jak na razie wygląda na to, że sworzeń w FAST jest prawie tak dobry jak oryginał... Zważywszy na to, że stosunek cenowy, to jakieś 180/100 i że poliuretan mogę przełożyć do następnego wahacza, to wydaje mi się, że nie ma sensu przepłacać...
Pozdrawiam
"...Alfa 159, the fact that you're breathing doesn't mean you're alive..."
BMW G01 LCI M40i 360PS/AR Stelvio 2,0 Multiair 200PS (2019-...)/Lexus IS200t 245PS (2016-2019) / AR 159 Sedan 2,0JTDM 170PS @206PS/420Nm Nero Carbonio (2011-2016) / AR 156 Sedan 2,4JTD CF3 140PS Nero fuoco (2008-2011)