GrzesiekK. mógłbys powiedzieć coś więcej o tej z gnojnika?
GrzesiekK. mógłbys powiedzieć coś więcej o tej z gnojnika?
Zaczęło się niewinnie od pięknej 147 po 30sztuce tej marki stwierdzam że virus Alfa działa
Aktual:
AR 166FL 3.0 v6
AR GT
AR 166FL 2.4jtd 20v
Zastava 750
Kraj jest pokręcony lub nie, ale należy mieć pod uwagę to że "okazje cenowe" nie istnieją. Zawsze jest jakieś drugie dno.
Gwoli Ciekawostki, ta srebrna Alfa 156 z ogłoszenia ma moje Felgi Aluminiowe które sprzedałem przed wakacjami. Teraz sobie przypomniałem że je jakoś wysyłałem w rejony Brzeska. Ten "model" poznam wszędzie![]()
Ostatnio edytowane przez Emenems ; 15-08-2010 o 21:15
Ogólnie strasznie zapuszczone i zniszczone auto, zostawił je ktoś niby w rozliczeniu za auto, stoi przy serwisie = może inaczej dziupli gdzie się same rozbitki klepie.
Wsiadamy do środka i co widzimy, na zegarach ok. 168tys km, ale wnętrze wygląda jakby miało co najmniej 350tys i jeździł autem brudas, zapimany kompa i ładnie widać że ok. 2800km wstecz skręcony na zero odometer sterownika silnika i liczy od nowa ;] Środek ogólnie strasznie zniszczony, nie pasujący do siebie, trzeszczy, śmierdzi, klima nie działa, nie działa szyba pasażera z tyłu po prawej, fotele wytarte i poprzełamywane gąbki, skóra kierownicy wytarta tak że z lica nic nie zostało po obwodzie. Bagażnik syf malaria i korniki, wzmacniacz i duży subwoofer ;] Pod maską syf ale dobrze że nie pucowane, tyle że osprzęt silnika, paski, rolki, napinacze jęczą jak zardzewiałe, dzwoni łańcuch pompy oleju, zerwana górna łapa/poduszka silnika, przy gaszeniu rzuca silnikiem jak na kończącym się dwumasie, jest gdzieś nieszczelność w dolocie, jak się depnie słychać to i czarna chmurka z tyłu.
Zawieszenie na szybko chyba zrobione po taniości bo o dziwo się nie tłucze, wspomaganie za ciężko pracuje i słychać pompę dość mocno przy manewrach przy parkowaniu, układ hamulcowy do roboty, ciągnie przy hamowaniu auto na lewo [a może krzywa wogóle]. Z tyłu na prawy błotnik spadł jakiś słup/paleta nie wiem co ;] fakt że błotnik na górze w okolicy szyby pogięty.
Na dzień dobry po przyjeździe przywitała nas miła Pani i z nią obejrzeliśmy auto i odbyliśmy przejażdżkę, wyjściowo auto kosztowało 17900zł skłonna po rozmowie ze mną była oddać za 15tkę z groszami ale to i tak za dużo jakie 2tys zł jak za stan tego auta.
Ogólnie szukałem z kolegą auta wymagającego wkładu finansowego z silnikiem 2.4 JTDm stąd też oglądaliśmy te tanie auta, jednak aby nimi cieszyć się bezproblemowo to trzeba na start prawie podwoić ich wartość ;]
Ostatnio edytowane przez GrzesiekK. ; 15-08-2010 o 21:19
10.2008-16.11.2012r. 156 3,0 V6 24V Q2 278KM@312Nm - pozostały piękne wspomnienia
Porting głowic, budowa silników do motorsportu, budowa układów wydechowych, kolektorów ssących ITB, indywidualnych części do motorsportu
Zapraszam => https://www.facebook.com/Ku%C5%9Bmie...37265/?fref=ts