Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14

Temat: Uwaga na ta Alfę (156 FL 2003 2.4JTD)

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    okolice Wieliczki
    Auto
    AR 159 & Jaguar XF

Domyślnie

GrzesiekK. mógłbys powiedzieć coś więcej o tej z gnojnika?

Użytkownik Znawca Avatar marshall
    Mieszka w
    śląsk kręcę się tu i tam
    Auto
    jakieś alfy

Domyślnie

Cytat Napisał GrzesiekK. Zobacz post
    To dobrze że za wczasu przeczytałeś, radzę omijać jeszcze to auto:
    http://otomoto.pl/alfa-romeo-156-2-4...C13139962.html

Widze ze po moich oględzinach mocno potaniało
    nio tez mam oko na nia ale naprawde wisi i tanieje koles taki dziwny raz odbiera raz nie dziwnie mówi GrzesiekK chyba lece Ci flaszke bo oszczedziłes mi ładnych pare km rozgladam sie za 20 V klekotem ale ciężko cos kupic w tym naszym przekręconym kraju
    Zaczęło się niewinnie od pięknej 147 po 30sztuce tej marki stwierdzam że virus Alfa działa
    Aktual:
    AR 166FL 3.0 v6
    AR GT
    AR 166FL 2.4jtd 20v
    Zastava 750

Emenems
    Gość

Domyślnie

Kraj jest pokręcony lub nie, ale należy mieć pod uwagę to że "okazje cenowe" nie istnieją. Zawsze jest jakieś drugie dno.

Gwoli Ciekawostki, ta srebrna Alfa 156 z ogłoszenia ma moje Felgi Aluminiowe które sprzedałem przed wakacjami. Teraz sobie przypomniałem że je jakoś wysyłałem w rejony Brzeska. Ten "model" poznam wszędzie
    Ostatnio edytowane przez Emenems ; 15-08-2010 o 21:15

Użytkownik Pasjonat
    Mieszka w
    Lublin
    Auto
    BMW E61 545i żony, E61 530xD do orania pola :)

Domyślnie

Cytat Napisał jendriu Zobacz post
    GrzesiekK. mógłbys powiedzieć coś więcej o tej z gnojnika?
    Ogólnie strasznie zapuszczone i zniszczone auto, zostawił je ktoś niby w rozliczeniu za auto, stoi przy serwisie = może inaczej dziupli gdzie się same rozbitki klepie.
    Wsiadamy do środka i co widzimy, na zegarach ok. 168tys km, ale wnętrze wygląda jakby miało co najmniej 350tys i jeździł autem brudas, zapimany kompa i ładnie widać że ok. 2800km wstecz skręcony na zero odometer sterownika silnika i liczy od nowa ;] Środek ogólnie strasznie zniszczony, nie pasujący do siebie, trzeszczy, śmierdzi, klima nie działa, nie działa szyba pasażera z tyłu po prawej, fotele wytarte i poprzełamywane gąbki, skóra kierownicy wytarta tak że z lica nic nie zostało po obwodzie. Bagażnik syf malaria i korniki, wzmacniacz i duży subwoofer ;] Pod maską syf ale dobrze że nie pucowane, tyle że osprzęt silnika, paski, rolki, napinacze jęczą jak zardzewiałe, dzwoni łańcuch pompy oleju, zerwana górna łapa/poduszka silnika, przy gaszeniu rzuca silnikiem jak na kończącym się dwumasie, jest gdzieś nieszczelność w dolocie, jak się depnie słychać to i czarna chmurka z tyłu.
    Zawieszenie na szybko chyba zrobione po taniości bo o dziwo się nie tłucze, wspomaganie za ciężko pracuje i słychać pompę dość mocno przy manewrach przy parkowaniu, układ hamulcowy do roboty, ciągnie przy hamowaniu auto na lewo [a może krzywa wogóle ]. Z tyłu na prawy błotnik spadł jakiś słup/paleta nie wiem co ;] fakt że błotnik na górze w okolicy szyby pogięty.
    Na dzień dobry po przyjeździe przywitała nas miła Pani i z nią obejrzeliśmy auto i odbyliśmy przejażdżkę, wyjściowo auto kosztowało 17900zł skłonna po rozmowie ze mną była oddać za 15tkę z groszami ale to i tak za dużo jakie 2tys zł jak za stan tego auta.

Ogólnie szukałem z kolegą auta wymagającego wkładu finansowego z silnikiem 2.4 JTDm stąd też oglądaliśmy te tanie auta, jednak aby nimi cieszyć się bezproblemowo to trzeba na start prawie podwoić ich wartość ;]
    Ostatnio edytowane przez GrzesiekK. ; 15-08-2010 o 21:19
    10.2008-16.11.2012r. 156 3,0 V6 24V Q2 278KM@312Nm - pozostały piękne wspomnienia

Porting głowic, budowa silników do motorsportu, budowa układów wydechowych, kolektorów ssących ITB, indywidualnych części do motorsportu

Zapraszam => https://www.facebook.com/Ku%C5%9Bmie...37265/?fref=ts