twardy dałeś za przykład górną półkę, póki co w AR nic z diesla nie zbliża się do 245 Km czy o zgrozo 350a szkoda szkoda..bo mogłoby być ciekawie
![]()
twardy dałeś za przykład górną półkę, póki co w AR nic z diesla nie zbliża się do 245 Km czy o zgrozo 350a szkoda szkoda..bo mogłoby być ciekawie
![]()
"Wiem że masz duszę. Masz Alfę - masz klasę" - Jeremy Clarkson
Alfa Romeo 166 3.0V6 226 KM i uśmiech z twarzy nie schodzi
Lancia Ypsilon 1,2 - Miejski przemieszczacz
Spokojnie jak widać 2,4 to bardzo rozwojowy silnik
Zaczynali od 136 KM, teraz mają 210 KM.
Co jak co, ale na wybór wersji silnikowych AR nie ma co narzekać. Ale ludziom nie dogodzi i będą się kłócić "który ma dłuższego/grubszego..."![]()
Alfamaniak156 pisałem że ten pierwszy, czyli TD nie miałby szans z TBCzyli myślę tak jak Ty
![]()
No to zwracam honor
No postęp jest oczywiście i tak trzymać..ale fajnie jakby wpadła Alfka np 169 z napędem na tył albo 4x4 i w gamie miałaby np 3 litrowego JTD V6 i jakieś 300KM i 500 nooo 600 NMa na drugim krańcu 4 litrowe V8 i załóżmy 400 Km...może z jakimś Biturbo
ehhh się rozmarzyłem
![]()
"Wiem że masz duszę. Masz Alfę - masz klasę" - Jeremy Clarkson
Alfa Romeo 166 3.0V6 226 KM i uśmiech z twarzy nie schodzi
Lancia Ypsilon 1,2 - Miejski przemieszczacz
Ja cię kręcę... chwila nieuwagi a tu tak dynamicznie rozwinął się wątek. Widzę że rozpoczęła się niekończąca bójka i walka z wiatrakami. Miesza się wszystko ze wszystkim i powstaje walka bez zasad...
Fakt faktem chciałbym się dowiedzieć co tak naprawdę reprezentuje sobą Wy ka... I bez złośliwości, ale skoro jest tak wygadany i pewny siebie to może by wreszcie to skrobanie podparł faktami. Z miłą chęcią bym poczytał, z resztą chyba nie tylko ja. I przy okazji to jak Starscream ma być we Wrocku to może jakiś mały spocik? .... Chyba nie tylko ja bym chętnie obczaił Jego dzieło![]()
Własnie pucharowe Alfy 156 i 147 miały 4 cylindrowe benzynówki pod maską.
Zresztą też macie o co się spierac. Szukacie jakiejś indyfikacji chyba na siłę sobie wmawiając że silnik A jest w rajdach/wyścigach A, a B w rajdach/wyścigach B. Obaj macie racje tylko.... po ch** mi to wiedziec? To że 12 zaworowa V6 była dłubana przez Call Away nie czyni z każdej 2.5V6 12v na forum silnika wyczynowego. Tak samo jak TDI wygrywające Le Mans nie wpływa na to, że 2.5TDI V6 z VW mniej się psuje.(chociaż sukcesy w sprocie kabzę nabijają- tylko kabzę, bo czasy romantyzmu i pasji w sporcie poszły w piz** gdy nasiliła się komrecja). Na codzień mamy smutną drogą eksploatację która kosztuje w każdym przypadku bez względu na to co ten silnik zasila, skąd pochodzi i do czego jest używany.
Jak najbardziej zgadzam się z powyższym, jedynie zauważyłem, że jak ktoś chce latać po torach kartingowych najlepszy będzie TS, więc nie ma co go dyskryminować.
A o sporcie to tak by-the-way wylazło![]()