Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 24

Temat: Bella 156 Sportwagon na Interii

Użytkownik Pirat drogowy
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    jest: 159 sw 1.9 jtdm 8v by TTC ( 170ps@ 358NM ) HIGH, były: 156 SW V6, 156 SW 2.0 TS

Domyślnie

Czyli historia, że nawigacja i telefon były w moim samochodzie ( mimo braku Bose ) jest prawdziwa. Były, ale zostały skradzione w 2005 roku .

Alfy były raczej drogie... Moja sztuka jak mówiłem - miałem fakturę. Wpływ na cenę miał też fakt nadwozia jak i przede wszystkim chyba to, że to prawdopodobnie była jedna z pierwszych sztuk w kraju.

Generalnie nie ma co dyskutowac - kwota powyżej 100 tys złotych i tak jest znaczna.

Co do poczynienia artykułu... przyznaję się, że to ja - Jakoś na jednym tchu mi się napisało podczas wieczornej kawy ale w życiu nie przypuszczałem, że będą chcieli to opublikować . Do duszy tylko, że fotki mojego auta są kiepskie...ale wczoraj zrobiłem Belli małą sesję i może coś doślę dla interii

Nie wiedziałem jednak, że info o nim pojawi się na wszystkich forach alfy.. nawet na oficjalnym marki z alfaromeo.pl i, że tak się moja skromna twórczość spodoba.

Użytkownik Romeo Avatar dakoolk
    Mieszka w
    WPR
    Auto
    Modra Foka

Domyślnie

Cytat Napisał Wujek Zobacz post
    Nawigacja po raz pierwszy pojawiła się w 1984 r. w hondzie (nie pamiętam jakiej), ale na jakiej zasadzie ona działała to już w tvn turbo nie powiedzieli.
    Navi (ale nie satelitarna), była w 1981r. w Hondzie Accord, kosztowała 2-3 tys. $, przy cenie auta 8 tys. $ Dla zainteresowanych szczegółami (kosmos!), podaję linka

Cytat Napisał Sudi Zobacz post
    Czyli historia, że nawigacja i telefon były w moim samochodzie ( mimo braku Bose ) jest prawdziwa. Były, ale zostały skradzione w 2005 roku .

Alfy były raczej drogie... Moja sztuka jak mówiłem - miałem fakturę. Wpływ na cenę miał też fakt nadwozia jak i przede wszystkim chyba to, że to prawdopodobnie była jedna z pierwszych sztuk w kraju.

Generalnie nie ma co dyskutowac - kwota powyżej 100 tys złotych i tak jest znaczna.

Co do poczynienia artykułu... przyznaję się, że to ja - Jakoś na jednym tchu mi się napisało podczas wieczornej kawy ale w życiu nie przypuszczałem, że będą chcieli to opublikować . Do duszy tylko, że fotki mojego auta są kiepskie...ale wczoraj zrobiłem Belli małą sesję i może coś doślę dla interii

Nie wiedziałem jednak, że info o nim pojawi się na wszystkich forach alfy.. nawet na oficjalnym marki z alfaromeo.pl i, że tak się moja skromna twórczość spodoba.
    Hehe, że też się nie domyśliłem, po pierwszym pośćie, bo po drugim to już było dość oczywiste Tym bardziej gratulacje, że taki odbiór

A krótko co do ceny, to chyba jednak silnik 2.0, wersja Distinctive i te dodatki typu Navi tak cenę nabiły, bo ja też mam SW
    Moja ex - teraz u kolegi "szybka"...

Użytkownik Pirat drogowy
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    jest: 159 sw 1.9 jtdm 8v by TTC ( 170ps@ 358NM ) HIGH, były: 156 SW V6, 156 SW 2.0 TS

Domyślnie

Też jestem przekonany, że te dodatki właśnie cenę zrobiły. W dodatku zaskakuje fakt, że była bez skór ( ale to dobrze, bo ja nie chciałem ) ale sprawdzałem w eperze i faktycznie wszystko się zgadza. Na fakturze było kilka dodatków wypisanych kodami ale już nie pamiętam co - utknęła mi w pamięci tylko pozycja " zestaw nawigacji satelitarnej wraz z telefonem ".

Szkoda, że zaginęła podczas remontu i porządkowania papierów ... mielibyśmy całkowitą jasność co do wyposażenia seryjnego i jego kosztów.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Ludvigus
    Mieszka w
    Trzebownisko, Rzeszów, PL
    Auto
    Giulia 2.0TB, 147 1.6 TS

Domyślnie

Sudi, gratulacje za wspaniały tekst! Z osobistych pierwszych doświadczeń z marką Alfa Romeo pamiętam, gdy jakieś 12-13 lat temu (był rok 1997 albo 1998), tatko jak to co jakiś czas, zabrał mnie do Rzeszowa na zakupy w okolice ulicy Rejtana i wieżowca Respan ..i pamiętam jak dziś, gdy po zakupach poszliśmy do salonu Fiata, 200 metrów obok Respanu... i stała tam piękna, srebrna, używana włoszka 156 z ceną 59 tys. pln.. to był Twin Spark 1.6/1.8, ale auto jak na tamte czasy zrobiło na mnie takie wrażenie, że pamiętam, jak dziś, gdy szukałem klamki w tylnych drzwiach i zaglądałem na zegary

Dziś jeżdżę piękną berliną blu cosmo z najmocniejszym 5-cio cylindrowym ropniakiem, jakiego szukałem

"Dzięki mojej Belli mam jeszcze coś więcej niż inni... bo wiem czym jest to uczucie, gdy rano wstaję z łóżka i podchodzę do okna by popatrzeć na to, co mimo 10 lat wyglądem wywołuje po dziś dzień szybsze bicie serca. "

Kurde, mam podobnie. Wstaję rano, podchodzę do okna na 11 piętrze i patrzę, czy moja Bella stoi pod blokiem w miejscu, gdzie zostawiłem ją dzień wcześniej Nawet żona już zaczyna to rozumieć

Pozdrowienia,

Użytkownik Alfa i Omega Avatar eMka
    Mieszka w
    zza kierownicy
    Auto
    156 '02 1,8 TS plus 159 '06 3,2 Q4

Domyślnie

Sudi bardzo fajny tekst! Nawet łza zakręciła mi się w oku Takie przypadki są niesamowite, kiedy nie dość, że trafia w nasze ręce auto naszych marzeń, to jeszcze egzemplarz naznaczony naszym dotykiem sprzed lat. Gratuluję, oby ten wasz duet trwał, jak najdłużej.

Naszej pierwszej 156 też nie sprzedamy, chociaż jakieś 3 lata temu mieliśmy taki pomysł (wstyd normalnie ). Na szczęscie upadł, dzięki wycenom chętnych, mającym się nijak do walorów naszej alfy zarówno pod względem technicznym, estetycznym, jak i sentymentalnym
    Jest członkiem naszej rodziny i tak już zostanie.

Cytat Napisał Ludvigus Zobacz post
    "Dzięki mojej Belli mam jeszcze coś więcej niż inni... bo wiem czym jest to uczucie, gdy rano wstaję z łóżka i podchodzę do okna by popatrzeć na to, co mimo 10 lat wyglądem wywołuje po dziś dzień szybsze bicie serca. " Kurde, mam podobnie. Wstaję rano, podchodzę do okna na 11 piętrze i patrzę, czy moja Bella stoi pod blokiem w miejscu, gdzie zostawiłem ją dzień wcześniej Nawet żona już zaczyna to rozumieć
    haha ten nawyk, to chyba dostaje się w zestawie razem z samochodem. U nas jest tak, że chodzimy do okna wymiennie , ale czasem też postoimy sobie razem, zwłaszcza od czasu, kiedy mamy 159

ja i ona - "iniemamocne"

Użytkownik Romeo Avatar dakoolk
    Mieszka w
    WPR
    Auto
    Modra Foka

Domyślnie

Cytat Napisał Ludvigus Zobacz post
    Sudi, gratulacje za wspaniały tekst! Z osobistych pierwszych doświadczeń z marką Alfa Romeo pamiętam, gdy jakieś 12-13 lat temu (był rok 1997 albo 1998), tatko jak to co jakiś czas, zabrał mnie do Rzeszowa na zakupy w okolice ulicy Rejtana i wieżowca Respan ..i pamiętam jak dziś, gdy po zakupach poszliśmy do salonu Fiata, 200 metrów obok Respanu... i stała tam piękna, srebrna, używana włoszka 156 z ceną 59 tys. pln.. to był Twin Spark 1.6/1.8, ale auto jak na tamte czasy zrobiło na mnie takie wrażenie, że pamiętam, jak dziś, gdy szukałem klamki w tylnych drzwiach i zaglądałem na zegary
    Coś daty lekko nie teges (minimalnie, może o 1 rok, bo w 98 chyba jeszcze trochę więcej kosztowała... chociaż wtedy były te kontyngenty i rózne zabawy, więc może była już jakaś roczna z pierwszego kontyngentu

A w salonie Res Motors też bywałem na każdych dniach otwartych (jak wyżej) Niezłe wrażenie na mnie zrobiła też Lybra, ale była to jakaś złoto-piaskowa wersja z granatową alcantarą, która niesamowicie pachniała

Zresztą już prawie miałem w łapce kluczyki do Lybry (w ub. roku), ale się nie udało i moja miłość do włoskiej motoryzacji (za sprawą mojej Ukochanej), spłynęła na Bellę, która jest jednak znacznie ładniejsza i nawet ten zawias jakoś nas nie boli Po przeczytaniu tekstu jeszcze mniej

Cytat Napisał eMka Zobacz post
    Sudi bardzo fajny tekst! Nawet łza zakręciła mi się w oku Takie przypadki są niesamowite, kiedy nie dość, że trafia w nasze ręce auto naszych marzeń, to jeszcze egzemplarz naznaczony naszym dotykiem sprzed lat. Gratuluję, oby ten wasz duet trwał, jak najdłużej.

Naszej pierwszej 156 też nie sprzedamy...
    Ale kolega chyba chce sprzedać właśnie

Chyba, że się rozmyślił, napisał tekst i zapomniał zdementować ogłoszenia w bazarze
    Moja ex - teraz u kolegi "szybka"...

Mieszka w
    zza kierownicy
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał dakoolk Zobacz post
    Ale kolega chyba chce sprzedać właśnie Chyba, że się rozmyślił, napisał tekst i zapomniał zdementować ogłoszenia w bazarze
    z artykułu:
    jaka będzie przyszłość? Przyszłością będzie szyty na miarę pokrowiec w krwistej czerwieni dla Belli i druga piękna włoszka obok... 159.

156 nie sprzedam... to coś więcej niż samochód - to członek rodziny, spełnienie marzeń z dzieciństwa
    Nie wnikałam w cały forumowy życiorys autora

ja i ona - "iniemamocne"

Użytkownik Fachowiec Avatar Rzmudzior
    Mieszka w
    wschód
    Auto
    145 1.4 TS '00, Fiat Croma 1.8 '07

Domyślnie

Fajny tekst Cóż, jeżeli chce ją sprzedać, to właśnie zrobił sobie reklamę
    Z Alfą jak z kobietą... Żyć trudno, a zabić szkoda

Alfa Romeo 145, Toyota Yaris, Fiat Croma
    https://makramomaniak.pl/

Użytkownik Pirat drogowy
    Mieszka w
    Kraków
    Auto

Domyślnie

Auto już absolutnie nie na sprzedaż ! ... Miałem taki zamiar z racji, że potrzebowałem pilnie sporej kwoty pieniędzy na rehabilitację kogoś ... ale poszedł do ludzi mój rower ( jeszcze to przeżywam, bo strasznie chciałbym znów wrócić do jazdy - może w przyszłym roku się uda ), który był wart w okolicach mojej alfy... poza tym nie umiałem się z nią rozstać - jak jakiś facet ją testował to wiedziałem, że ona nie może tak odjechać ode mnie .

Jestesm studentem, obecnie bez dochodu bo mi padła firma --> acz staram się coś robić by mieć swoje pieniądze i jak na razie się udaje. Alfy nie sprzedam, po prostu wrosła w moje życie strasznie ... Nie jest warte to rozstanie żadnych pieniędzy, chyba, że los bez mojej zgody mi ją zabierze.

159 to mój kolejny typ, który byłby nieco ekonomiczniejszym i nobocześniejszym środkiem transportu. Staram się jakoś zaoszczędzić na takową pieniądze, zależałoby mi na 1750 tbi ... może jak zrobię licencjat to się uda i kupię takową - w czerni lub krwistej czerwieni ! Kolejne uosobienie Alfy - klasyczna pojemność silnika, benzyna i piękny wygląd... myślę, że ślicznie by się włoszki prezentowały mi na podjeździe Mam też mega smaka na spidera starego, co jest o dziwo bardziej realne niż 159 w bliskim czasie... ale to będzie musiało poczekać jeszcze chyba do kryzysu wieku średniego takowe cabrio.

Moja Bella i tak będzie ze mną do końca, bo zwyczajnie kocham ten samochód ... Tylko musze jej chyba w końcu kupić ramki alfaholików bo strasznie rzadko mnie ktokolwiek pozdrawia lub odpowiada na drodze !

----

Co do kolegi z rzeszowa ! Jestem bardzo często w rzeszowie, z resztą 18 września znów jadę na tydzień ! Znam tamtejszy salon ... teraz stał tam ostatnio piękny fiat 1/9 xi . Moja Bella śmiga tam tygodniami po głownych alteriach i co wieczór przyozdabia rynek ( wszak piękna starówka ) a czasem przelecę się i na słocine posmigać po urokliwych miejscach.

Najbardzij w rzeszowie ujął mnie taki jeden fajny smaczek u kogoś w domu nieopodal mojej kuzynki - Państwo mają podjazd z napisem " alfa romeo parking only " - chciałem aż im ten znak zakosić no ale alfista alfiście wilkiem być nie może, a fajna sprawa.. kiedyś stała tam 166 srebrna, teraz alf nie widywałem choć kuzynka donosiła o zachwycającej GT .

Mieszka w
    zza kierownicy
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał Sudi Zobacz post
    Najbardzij w rzeszowie ujął mnie taki jeden fajny smaczek u kogoś w domu nieopodal mojej kuzynki - Państwo mają podjazd z napisem " alfa romeo parking only "
    świetny pomysł
    Dałbyś radę zrobić zdjęcie?

ja i ona - "iniemamocne"