Temat: Alfa Romeo Giulietta - temat zbiorczy

Użytkownik Pirat drogowy Avatar spike
    Mieszka w
    Gdynia/Fjellsa
    Auto
    159SW 2.0 jtdM

Domyślnie

Cytat Napisał Niski Zobacz post
    moja GTA też jest pierwszą Alfą jaką kupiłem .
    I wycelowałeś w perłe,gratki.

235 koników(nie wiem jaki ma moment) w 1390 kg.,to musi nieżle latać,ale podobno te 170 w Giuletta-cie jest w zupełności wystarczające.

Ciekawe jaka cena końcowa
    145 000 niestety,a co dokładnie nie wiem,dealer powiedział tylko że już nic więcej nie można było włożyć,z tyłu dyfuzor dołożony,nie było w oryginale(z niemiec sciągniety) i z przodu jest nałożona taka nakładka matowa na zderzak nieco wyciągająca "dzióbek", ja bym wybrał inne felgi

Użytkownik Rowerzysta Avatar Młody_Alfista
    Mieszka w
    Okolice Olkusza i... zagranica
    Auto
    Civic ej9

Domyślnie

Ahhh marzenie taka Giulietta z pełnym możliwym wyposażeniem i do tego 1.75 TBI
    Ale 145000zl za kompakt to z jednej strony dużo, a z drugiej mało, bo taka Giulietta niczym nie odbiega od Golfa GTI lub jakiegoś BMW 1, a BMW z takim wypasem lub Golf GTI są na pewno droższe
    POZDRO

ViP Romeo Avatar Alfamaniak156
    Mieszka w
    Luboń
    Auto
    Seat Leon FR 186KM/413Nm - Lancia Y 1,2 8V 1998r/ 60KM

Domyślnie

Jutro ocenię czy wygląd idzie w parze z duchem tej Alfki...o 11-tej chwila prawdy
    "Wiem że masz duszę. Masz Alfę - masz klasę" - Jeremy Clarkson
    Alfa Romeo 166 3.0V6 226 KM i uśmiech z twarzy nie schodzi
    Lancia Ypsilon 1,2 - Miejski przemieszczacz

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Niski
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    Alfa Romeo 156 SW 3.2 GTA Q2

Domyślnie

Alfamaniak156 - Czekam na opinie z jazdy. W Mito jak jeździłem to tylko w trybie dynamic nie miałem zastrzeżeń, chociaż efekt turbodziury był wyczuwalny. No i obroty, jak za mało to nie dmucha. Tak to jest z silnikami turbo.

Szkoda, że już nie produkują dużych poj. Swoją cenie za brzmienie i właśnie za to, że ciągnie od 1tyś. W zasiadzie na upartego na 3ce objedzie całe miasto.

Może zrobią TB o większej poj i mocy coś ala GTA?!

Użytkownik Rowerzysta Avatar Ducrider
    Mieszka w
    Brema
    Auto
    159 1.9 16V ;156 2.4 20V sold,159 Tbi,GT QV 170 HP

Domyślnie

Może zrobią TB o większej poj i mocy coś ala GTA?!
    kolego nie rób sobie złudzeń,na pewno nie w 159,może w następcy ,jak alfa nie zbankrutuje,a jak już ,to dostanie coś od Chryslera,
    a nowego Busso to my już chyba nie usłyszymy, dlatego trzeba się zaopatrywać jeszcze w ta resztkę co po nim zostało

Użytkownik Romeo Avatar dakoolk
    Mieszka w
    WPR
    Auto
    Modra Foka

Domyślnie

Cytat Napisał spike Zobacz post
    145 000 niestety,a co dokładnie nie wiem,dealer powiedział tylko że już nic więcej nie można było włożyć,z tyłu dyfuzor dołożony,nie było w oryginale(z niemiec sciągniety) i z przodu jest nałożona taka nakładka matowa na zderzak nieco wyciągająca "dzióbek", ja bym wybrał inne felgi
    Ja też, hehe, te oryginalne turbinki od QV (we włoskim konfiguratorze chyba tylko z tymi da się skonfigurować Julkę QV)

I chyba jednak wolałbym Rosso Competizione

Kiedyś taką kupię i tylko środek wymienię na jasny w jakimś JCD
    Moja ex - teraz u kolegi "szybka"...

ViP Romeo Avatar Alfamaniak156
    Mieszka w
    Luboń
    Auto
    Seat Leon FR 186KM/413Nm - Lancia Y 1,2 8V 1998r/ 60KM

Domyślnie

Więc jestem po... Pojechałem do Salonu Na Gorzysława w Poznaniu, poczekałem z 15 minutek w międzyczasie przejrzałem na wylot wszystkie stojące tam Alfinki od MiTo przez 159 aż do Julki... Przyszedł pracownik Salonu, pierwsze co mnie uderzyło to szedł tak jakby go za karę ktoś przyprowadził do pracy i w czasie jazdy tez nie powalal mnie swoim podejściem i pasją do tego co chciałby sprzedać (ja bym od niego nie kupił), ale OK jestem tu dla Julki, wsiadłem za kierownicę. No całkiem nieźle się siedzi, skórka, pełna elektryka foteli, wentylowane i cały wypas, ustawiłem fotel i jakbym go nie ustawiał tak było mi trochę ciasno...no skrzywienie ze 166 pomyślałem, kluczyk w stacyjkę i START. Jedyneczka, wszystko gładziutko chodziło, cisza i piękny zapach nowego w środku działa na zmysły...ruszyłem w trybie NORMAL i auto nie chciało wcale jechać, przełączyłem na DYNAMIC od razu poczułem że autko odżyło trochę, no nic facet pyta czy zakręty czy prędkość...wybrałem zakręty No trzeba przyznac że ukłąd kierowniczy jest świetny, auto twarde, dobrze reaguje na ruchy kierownicą, ładnie bierze zakręciki...ale cały czas czułem że to nie to...czegoś mi brakowało...pokręciłem Julke troszkę ostrzej i ładnie chodziła...ale...

No właśnie reasumując autko fajne, ładne, nowoczesne, ale do końca mnie nie przekonało, silnik 14TBi Multi Air 170km...nie czułem tego "powera" do którego jestem przyzwyczajony, nie słyszałem dźwięku silnika...z rozkoszą wróciłem do swojej 11 letniej Alfy 166 3.0V6..zrobiło się przestrzennie i usłyszałem dźwięk Włoskiego serca...bez porównania..ja zostaje przy swojej "Staruszce" Niedawno miałem przyjemnośc jechać 166 z siniliem 2.0Tb V6 i tam to się naprawdę dzieje, wg mnie sto razy lepszy silnik i lepszy kop (ukłony w stronę Gino156)...

To moja subiektywna ocena...to jeszcze nie jest ta Alfa na która byłbym skłonny wymienić moje V6...

Pozdrawiam
    "Wiem że masz duszę. Masz Alfę - masz klasę" - Jeremy Clarkson
    Alfa Romeo 166 3.0V6 226 KM i uśmiech z twarzy nie schodzi
    Lancia Ypsilon 1,2 - Miejski przemieszczacz

Użytkownik Rowerzysta Avatar Quadrifoglio156
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    czarny

Domyślnie

Cytat Napisał Alfamaniak156 Zobacz post
    To moja subiektywna ocena...to jeszcze nie jest ta Alfa na która byłbym skłonny wymienić moje V6...

Pozdrawiam

Takiej już nie będzie. Po pierwsze nie ta klasa i wielkość samochodu, po drugie porównanie 3.0 V6 i 1.4 t ... Po trzecie jeździsz samochodem z silnikiem z przed 30 lat mniej więcej. Takich już też nie ma.

Czego właściwie oczekiwałeś ?
    Alfa 156 2.0; Alfa 156 1.8, Alfa 145 1.4, Alfa 156 2.5V6 Modyficata, Alfa Giulietta M-Air Distinctive Sport Edizione Autodelta.
    LEGENDA ALFA ROMEO: ALFETTA.PL

Redaktor naczelny Romeo Avatar fiergloo
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v FL/ Alfa Romeo 159 TBi

Domyślnie

Cytat Napisał Quadrifoglio156 Zobacz post
    Czego właściwie oczekiwałeś ?
    Pewnie tej "mięty" na linii kierowca-maszyna. Która potrafił generowac przykładowo Alfasud.

Użytkownik Rowerzysta Avatar Młody_Alfista
    Mieszka w
    Okolice Olkusza i... zagranica
    Auto
    Civic ej9

Domyślnie

Cytat Napisał fiergloo Zobacz post
    Pewnie tej "mięty" na linii kierowca-maszyna. Która potrafił generowac przykładowo Alfasud.
    A Alfa 164 lub 33 to już nie?