Przepraszam za OT, ale muszę dopytać...Napisał "metan"
Czy dobrze rozumiem, że BartekMan to ta sama osoba co Pingwin, który lubił dolać łyżkę dziegciu do miodu i uwielbiał polszczyznę pewnego forumowicza z zagranicy pragnącego kupić sobie 159?![]()
ja i ona - "iniemamocne"
Toć to ten sam nasz niepowtarzalny Pingwinek.
Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019
Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS
Alfa 156 2.0; Alfa 156 1.8, Alfa 145 1.4, Alfa 156 2.5V6 Modyficata, Alfa Giulietta M-Air Distinctive Sport Edizione Autodelta.
LEGENDA ALFA ROMEO: ALFETTA.PL
raczej nie ceny Julki są wysokie, po prostu Alfę 159 jako stary model można wyrwać z dużym upustem. Co w takim razie wybrać - dobrze wyposażoną Giuliettę czy 159 ze starego rocznika? Wg mnie zależy to od tego w jakich warunkach i z jakim rodzajem napędu chcemy kupić nowy wóz. Jeśli większość jazd odbywamy na trasie i robimy duże przebiegi to wtedy przychylniej patrzymy na diesla. Silnik w 159 i Julce jest ten sam (2.0 JTD 170 KM), osiągi zbliżone. Lepiej wybrać wtedy chyba 159 -będziemy mieli większy, lepiej wykończony samochód o wspaniałym wyglądzie.
Jeśli natomiast jeździmy sporo po mieście i chcemy by silnik dobrze brzmiał to przychlniej spojrzymy na wersje benzynowe - Giuliettę MA170 KM i 159 TB 200 KM. Tutaj moim zdecydowanym faworytem jest Giulietta. Będzie dużo bardziej zwrotna w mieście, dzięki DNA nie trzeba będzie się mocować z kierownicą podczas parkowania jak dzieje się to w 159. Będzie palić zdecydowanie mniej paliwa przy porównywalnych osiągach dzięki dużo mniejszej masie. Do tego jeszcze będzie trochę tańsza jak nie rozpędzimy się za bardzo przy wyborze opcji. I ma bardziej sportowy charakter, co warto uwypuklić dobierając pakiet sport![]()
![]()
Alfa Romeo 75 Turbo 1987
alfa Romeo 75 Turbo America 1990
Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
Alfa Romeo 155 V6 1996
Alfa Romeo 155 V6 1993 3.0 12V przekładka do 1.8 8v 1995
widoczności do tyłu nie ma wcale) ale i tak ma więcej niż w hondzie civic
)
A tekst o "benzynie lepszej do miasta i dieslu lepszym na trasie" ubawił mnie do łez)))) Większego nonsensu dawno nie czytałem
)
Ha, też planuje się we wrześniu przejechać Julką. Po narzekaniach i dystansie jaki miało do tego auta gro osób jeszcze kilka miesięcy temu, teraz dużo osób i dziennikarzy wypowiada się bardzo pochlebnie o tym aucie. Ciekaw jestem czy Giuliettę stać na poprawienie, czy chociażby zbliżenie się do sukcesu jaki odniosła 156. A tak w ogóle to czas już chyba przenieść ten temat do działu Mito/159/Brera, w końcu Julka to już nie prototyp tylko normalnie w sprzedaży ją mamy.
Alfa Romeo to rodzaj choroby, entuzjazm do czegoś co w podstawowej funkcji jest tylko środkiem transportu, to sposób na życie, szczególny rodzaj percepcji pojazdu wyposażonego w silnik