Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Temat: Prośba do Alfistów z okolic Bielska

syfon
    Gość

Domyślnie Prośba do Alfistów z okolic Bielska

Prośba gorąca do Was. Kto mi może podpowiedzieć gdzie znajdę dobrego speca od elektryki. Mam problem z Alfą 156 1.6 ts 2004r. Ciągle wyskakuje błąd pedału gazu. Wszystko sprawdzone i na pewno to nie to. Mój elektryk sobie nie radzi. Potrzebuje specjalistę od Alf z okolic Cieszyn-Bielsko.

Użytkownik Rowerzysta Avatar Quattro
    Mieszka w
    SZY/GBY
    Auto
    Maserati GranTurismo S, Seat Leon 5F Cupra
    Było: Fiat Uno 1.1 60S, Fiat Punto II 1.2 8v, AR 145 Edizione Sportiva, AR 147 Q2 Ducati Corse, Fiat Stilo Abarth, Alfa Romeo 145 2.0 16v 155KM Quadrifoglio
    Jest: Maserati GranTurismo 4.7 S, Seat Leon 5F Cupra, Toyota Yaris IV

syfon
    Gość

Thumbs up

Dzięki

syfon
    Gość

Domyślnie

Może jeszcze jakiś warsztat znacie?

Użytkownik Alfa i Omega Avatar jamrozw
    Mieszka w
    Czechowice-Dziedzice, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Spider 916

Domyślnie

ciężo będzie znaleść coś dorego zostaje jeszcze ASO w bielsku, ja też polecam autopartnera to dobra fachowa firma.

mskk
    Gość

Domyślnie

elektomechanik KUKLA na grazyńskiego w budynku THERMY "nascar" bodajze nazwa, sprobuj tam, byłem tam juz 2 razy równiez z polecenia, dali rade.

syfon
    Gość

Domyślnie

Dzięki za namiar.
    Dzisiaj dzwoniłem do nich i przedstawiłem problem. Usłyszałem że się nie podejmują. Za trudne dla nich. Szukam elektryka dalej.

Użytkownik Ogier Avatar Lukasz78
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Auto
    BMW 520d/177KM LCI 2008

Domyślnie

Czy możesz powiedzieć dokładnie co ci sprawdzili i jaki kod błędu dostałeś?Może coś zaradzimy;-)

syfon
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Lukasz78 Zobacz post
    Czy możesz powiedzieć dokładnie co ci sprawdzili i jaki kod błędu dostałeś?Może coś zaradzimy;-)
    Jak najbardziej. Za usunięcie usterki zapraszam na szkocką przy dobrym filmie. Oczywiście ładną blondynę najchętniej. Ale do rzeczy.
    W Alfie wyskakuje błąd pedału gazu. Pedał wymieniłem na nowy. Wszystkie wtyczki i połączenia elektryk wymienił.Doprowadził nowe zasilanie do pedału. Później zawiózł sterownik do Fiata w celu wymiany programu. Nic to nie dało błąd jest cały czas. Kupiłem sterownik i znowu wizyta w Fiacie z Żorach do usunięcia imo i tydzień spokój i błąd znowu jest. Błąd jest sporadyczny. Czasami gaśnie. Zauważyłem że jak jest zimniej lub jadę pod większym obciążeniem i dłuższej trasie to się rzadziej pojawia. Może ktoś w okolicy Cieszyna ma program diagnostyczny to można by wykresy zrobić i szukać odpowiedzi. Mój elektryk samochodowy do tej pory dużo lepsze auta robił i było O.K. Przy Alfie sobie nie radzi.

Мoδεrдтor Romeo Avatar Jagiel
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Auto
    Ford Mondeo, VW Paserstti, Lancia Kappa

Domyślnie

Cytat Napisał syfon Zobacz post
    Jak najbardziej. Za usunięcie usterki zapraszam na szkocką przy dobrym filmie. Oczywiście ładną blondynę najchętniej. Ale do rzeczy.
    W Alfie wyskakuje błąd pedału gazu. Pedał wymieniłem na nowy. Wszystkie wtyczki i połączenia elektryk wymienił.Doprowadził nowe zasilanie do pedału. Później zawiózł sterownik do Fiata w celu wymiany programu. Nic to nie dało błąd jest cały czas. Kupiłem sterownik i znowu wizyta w Fiacie z Żorach do usunięcia imo i tydzień spokój i błąd znowu jest. Błąd jest sporadyczny. Czasami gaśnie. Zauważyłem że jak jest zimniej lub jadę pod większym obciążeniem i dłuższej trasie to się rzadziej pojawia. Może ktoś w okolicy Cieszyna ma program diagnostyczny to można by wykresy zrobić i szukać odpowiedzi. Mój elektryk samochodowy do tej pory dużo lepsze auta robił i było O.K. Przy Alfie sobie nie radzi.
    Jak masz laptopa kupujesz kabel VAG i diagnozujesz