Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19

Temat: Odcinki specjalne

Użytkownik Romeo Avatar Pfourul
    Mieszka w
    Katowice, śląskie, Poland
    Auto
    156 2.5 V6 R(etarded)-System

Domyślnie Odcinki specjalne

Witam,

Znacie może jakieś fajne drogi w okolicach śląska/małopolski? Poszukuje drogi podobnej do tej która można spotkać jadać z Bochni do Limanowa, 20km zakrętów, wzniesień, spadków itd. Fajnie, gdyby droga była w odleglosc tak do 150-180km od Katowic (czyli zeby przejechać gdzies okolo 300-400km). W sumie interesujaca jest jeszcze jura krakowsko-częstochowska, ale odcinki sa tam zbyt krotkie.

Chcialbym sobie spedzic milo caly dzien w aucie cieszac sie jazda (drogi u naszych poludniowych sasiadow tez wchodza w grę)

<< Like it!

>2000
    o.O

Użytkownik Alfista
    Mieszka w
    Gorzyczki okolice Wodzisławia Śląskiego
    Auto
    Same ALFICE

Domyślnie

może troche z innej beczi, ale czy nie sądzisz że jazda po naszych drogach to już są odcinki specjalne

Мoδεrдтor Romeo Avatar Jagiel
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Auto
    Ford Mondeo, VW Paserstti, Lancia Kappa

Użytkownik Romeo Avatar Pfourul
    Mieszka w
    Katowice, śląskie, Poland
    Auto
    156 2.5 V6 R(etarded)-System

Domyślnie

Wyglada ciekawie z gory chyba sie przejade ;D i w sumie nie daleko

<< Like it!

>2000
    o.O

Мoδεrдтor Romeo Avatar Jagiel
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Auto
    Ford Mondeo, VW Paserstti, Lancia Kappa

Domyślnie

Tu masz filmik jak to wygląda: http://www.youtube.com/watch?v=NFAFLfzJepk

Użytkownik Rowerzysta Avatar Quattro
    Mieszka w
    SZY/GBY
    Auto
    Maserati GranTurismo S, Seat Leon 5F Cupra

Domyślnie

Chciałbym zaznaczyć, że nawet na takiej malowniczej trasie mieszkają ludzie, którzy chcą czuć się bezpiecznie (Ja)... Mniej "przygód" znajdziesz na przełęczy Kocierskiej, trasa dłuższa i bardziej wymagająca (Łękawica-Andrychów)-niech Ci Jagiel poszuka mapkę, bo mi się nie chce (tzn nie umiem jej poszukać, ale co się będę przyznawał...)
    ... i nie zapomnij że łatwo można hamulce przegrzać, żebyś nie skończył jak Ci pod Grenoble
    Było: Fiat Uno 1.1 60S, Fiat Punto II 1.2 8v, AR 145 Edizione Sportiva, AR 147 Q2 Ducati Corse, Fiat Stilo Abarth, Alfa Romeo 145 2.0 16v 155KM Quadrifoglio
    Jest: Maserati GranTurismo 4.7 S, Seat Leon 5F Cupra, Toyota Yaris IV

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Belfer
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Chwilowo: 156 GTA Q2, 159 TBI, Lancia Phedra FL, 147 2.0 3D, RAV4 04' i GT JTD

Domyślnie

Cytat Napisał Pfourul Zobacz post
    Witam,

Znacie może jakieś fajne drogi w okolicach śląska/małopolski? Poszukuje drogi podobnej do tej która można spotkać jadać z Bochni do Limanowa, 20km zakrętów, wzniesień, spadków itd. Fajnie, gdyby droga była w odleglosc tak do 150-180km od Katowic (czyli zeby przejechać gdzies okolo 300-400km). W sumie interesujaca jest jeszcze jura krakowsko-częstochowska, ale odcinki sa tam zbyt krotkie.

Chcialbym sobie spedzic milo caly dzien w aucie cieszac sie jazda (drogi u naszych poludniowych sasiadow tez wchodza w grę)
    W mojej okolicy jest kilka takich tras. Zresztą to tutaj odbywał się rajd magurski (eliminacje rajdowych mistrzostw Polski) i tego roku ma być on reaktywowany. Są to rejony nie dość, że słabo zaludnione to jeszcze malownicze i o dość dobrych nawierzchniach. Mona pojechać od Magury Małastowskiej w kierunku Krynicy http://maps.google.pl/maps?f=d&sourc...6&ie=UTF8&z=12
    lub pojeździć w rejonie Gorlic http://maps.google.pl/maps?f=d&sourc...6&ie=UTF8&z=13

Kiedyś też jechałem trasą z Krynicy przez Tylicz, Bardejov na Słowacji do Gorlic. Droga z pięknymi widokami, mało uczęszczana, dobry stan nawierzchni (poza kilkoma odcinkami) i mnóstwo zakrętów. http://maps.google.pl/maps?f=d&sourc...4&ie=UTF8&z=10

Pomijam już fakt, że jadąc do Gorlic od strony Katowic można pojechać przez Wieliczkę, Limanową i tam też są ładne odcinki za Limanową w kierunku Nowego Sącza: http://maps.google.pl/maps?f=d&sourc...5&ie=UTF8&z=11

Można też pojechać z Nowego Sącza na Piwniczną potem Muszynę i do Gorlic przez wspomniany wyżej Bardejov. http://maps.google.pl/maps?f=d&sourc...,1.783905&z=10

W razie pytań pisz na PW to Ci wszystkie informacje podam łącznie z możliwością noclegu u mnie lub okolicy.
    Ostatnio edytowane przez Belfer ; 01-09-2010 o 21:16

Hanys Romeo Avatar george11
    Mieszka w
    slask
    Auto
    GT, Lancia Ypsilon 1,3 JTD 03'było jest BMW 225xe, Ford Custom 2.0 2018.

Domyślnie

tą droge moge z czystym sumieniem polecic, a odcinek Bielsko-Straconka-Przegibek-Miedzybrodzie szczegulnie, jechałem nia kiedys wielokrotnie, nie wiem tylko jak z nawierzchnia bo niezbyt ciekawa byla.

pozdrawiam

Użytkownik Znawca Avatar marshall
    Mieszka w
    śląsk kręcę się tu i tam
    Auto
    jakieś alfy

Domyślnie

lęc w zawoje w tereny parku babiogórskiego jest tam naprawde kilka ciekawych dróg zresztą leci tamtymi drogami rajd krakowski stryszawa grzechynia Zawoja zawsze mozna jechać tam na weekend i sobie troszke polatać
    jak sie wjezdza pod Babią Górę mam kilka ładnych zakrętów gdzie na moto można zejść na kolano
    Zaczęło się niewinnie od pięknej 147 po 30sztuce tej marki stwierdzam że virus Alfa działa
    Aktual:
    AR 166FL 3.0 v6
    AR GT
    AR 166FL 2.4jtd 20v
    Zastava 750

Użytkownik Znawca Avatar Izane
    Mieszka w
    Mysłowice- Śląskie
    Auto
    Alfa 159 1.9JTDm, MiTo 1.4 155KM Były: Alfa Romeo Giulietta QV TCT,Alfa Romeo 156 2.4JTD

Domyślnie

Nie wiem czy ktoś już podał ale moim zdaniem lepsza trasa od Jagiel (wiem bo jeżdze i tu i tu) to od Andrychowa do Kocierza Rychwałdzkiego itp... to jest jedna droga

Stan nawierzchni jest idealny, a aut prawie zero... jestem tam co drugi tydzień z racji odwiedzin domku cudownie jeździ się tam szczególnie w nocy....

Jedyny problem teraz to taki że "najgroźniejszy" odcinek jest zamknięty przez powódź która była ale śmiało możesz jechać pod zakaz... tylko na jednym odcinku prostej musisz uważać bo przez to właśnie jest zamknięta droga... tak jakby osuneła się droga... ale Ja tam na sportpacku przejeżdzam z palcem w .... na dodatek plus taki że w koło nic nie ma tylko skarpy, lasy... więc ludzi chodzacych tam nie spotkasz... jedynie na chwile może się zdarzyć bo jest tam zajazd kocierski

Jakbyś był zainteresowany to jest na tej drodze pewien odcinek super specjalny :] zaraz przed zakazem nr 2 już na trasie jest taki wjazd w lewo (jeśli jedziesz od strony andrychowa) gdzie jest zakaz i znak że tylko łańcuchy... tez możesz śmiało w niego wjechać bo to tylko ściema policji i tak tam nigdy nie widać ...
    Czemnu super specjalny? bo szerokość drogi to akurat na jedno auto... a wzniesienie jest takie że zwykłym autem ludzie mają tam ciężko wjechać przez pewną chwilę nie widzisz kompletnie nic tylko patrzysz w niebo. (lecz tam też jest jedna przeszkoda, na samym szczycie jest tak jakby rynna na drodze... ale też przejeżdza się na lajcie przez nią tylko trzeba zwolnić).

Także wpadnij na trase JAgiel'a a potem chwilka drogi i masz kolejną traśe którą napisałem no i jak się zmęczysz to polecam zajazd kocierski na samej górze jest tam nawet Aquapark chyba już skończyli budować

Hamulce naprawde dostają w piz.... tam polecam serdecznie
    Ostatnio edytowane przez Izane ; 02-09-2010 o 10:21
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 150@190 KM
    Alfa Romeo MiTo 1.4 T.B. 155KM
    Alfa Romeo Giulietta Quadrifoglio Verde TCT '16

Alfa 156 2.4 JTD CF2 136@175 KM 370 NM Sportpack

"Moja jest tylko racja i to święta racja. Bo nawet jak jest twoja, to moja jest mojsza niż twojsza. Że właśnie moja racja jest racja najmojsza!"