Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Temat: Samochód cięzko pali i dużo spala

alfa145kubarado
    Gość

Domyślnie Samochód cięzko pali i dużo spala

Witam. Moja bella zaczeła kaprysić. podczas odpalania trzeba ją dłużęj przytrzymac na rozruchu i od razu gazu dać. Wstyd się przyznać ale jest instalacja LPG.Bella pali mi 15 litrów w mieście. Co mam zrobić zeby dobrze paliła i zeby mniej spalała. Może jakieś parowniki wczy membrany w mikserze,albo wtryski zabrudzone
    Proszę o odpowiedź

striker41
    Gość

Domyślnie

Witaj mi to raczej wyglada na sonde lambda, mialem taki przypadek jak i duzo innych ale to niema co opowiadac. W mojej jak wykrecilem sonde byla ona wykruszona w srodku jak potrząsnałem ja to wszystko sie ruszalo sproboj ja odkrecic i zobaczyc jaki jest jej stan ewentualnie skorzystaj z forum i znajdz wątek jak sprawdzic sonde za pomoca miernika. Pozdrawiam

Użytkownik Quadrifoglio Verde
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    AR156 1,6TS 1999 r.

Domyślnie

Sonda nie ma nic do odpalania, ale ma do spalania.
    Tu najpierw trzeba sprawdzić praktycznie wszystko - układ zapłonowy i paliwowy.
    Ale na odległość to tylko strzelanie w ciemno.
    Póki co wykręć świece i zobacz, jak wyglądają - stan świec to duża informacja o silniku.
    A najlepiej podłącz się do kompa i zobacz, czy są błędy i jaki wykres daje ta sonda.

striker41
    Gość

Domyślnie

watpie zeby swiece sprawily ze 1.4 pali 15 litrow mialem taki przypadek w swojej ze niezapalala wlasnie przez sonde i palila tez 15 cie wiec zaczalbym od sondy sprawdzenia miernikiem jak sie zachowuje, pozniej swiece bo wiadomo jak to w TS ach ze swiecami i wykrecaniem bywa.

Użytkownik Pirat drogowy Avatar daroo
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    AR 145 boXer, Fiat Stilo 1.8 16V

Domyślnie

świece mają jednak minimalny wpływ na spalanie, a na zapalanie już większy, także warto je obejrzeć.

A co do lpg: taki kraj, takie czasy, że każdy chce taniej jeździć, także nie ma się czego wstydzić.

alfa145kubarado
    Gość

Domyślnie

gdzieś na innym forum wyczytałem ze mapy benzyny sie rozjechaly i nalezy je zresetowac przez odłączenie aku na ok 1 h. W dniu dzisiejszym to uczyniłem i auto pali jak złe. Przestały falować obroty, przy przełączaniu nie gaśnmie. Normalnie cud malina :]. zobaczymy jak długo...

striker41
    Gość

Domyślnie

to teraz pytanie jaka masz instalacje gazową ??

alfa145kubarado
    Gość

Domyślnie

Dokładnie to nie wiem. butla bormech, centralka tronic czy cos, mikser ma oznaczenie 100hp. Musze przejechać sie do gazownika AUTO GAZ CENTRUM dobra renomowana firma. moze on cos zaradzi

striker41
    Gość

Domyślnie

Czyli zwykla instalacja w takim razie bardzo mozliwe ze jakies bledy zalapal komputer.