JAk w temacie. auto ciezko pali. po odlaczeniu akkumulatora auto poprawiło sie na ok 5 dni i znów zaczyna kaprycić. Alfa moje 1.4 ts pali 15l/100km :O. co mozna zaradzic
JAk w temacie. auto ciezko pali. po odlaczeniu akkumulatora auto poprawiło sie na ok 5 dni i znów zaczyna kaprycić. Alfa moje 1.4 ts pali 15l/100km :O. co mozna zaradzic
Wróżąc z fusów wyszlo na za niskie cisnienie w prawym przednim kole
A tak na poważnie to może jakieś info na temat instalacji, ewentualnie zdjecie.
było Giulietta 1.8 '83 LPG, 164 2.0TS '94 LPG, 166 FL V6 2.5 24v LPG , 159 2.0JTDm 170km
jest Mini Cooper S 170 KM, Kuga 2.5T 250KM bo benzyna musi mieć doładowanie
Możliwe,że się rozjeżdżają mapy paliwa od złej regulacji gazu!!
mahony2008
Mapy na pewno cos sie knocą ale co mozna poradzic. tak to jest jak ktoś na sztukę robi lpg, byle taniej. a co mozna poradzic na mapy zeby było ok??
Co można poradzić? Powtórna kalibracja lpg (oczywiście najpierw resset parametrów adaptacyjnych PB, opis jest na forum, a dlaczego resset? Bo czasy wtrysków ci się pewnie poprzestawiały jak u mnie) . Ale nie tylko AUTOKALIBRACJA!!! Ale też zbieranie map PB i LPG!!! I jak się nie będą nakładać to robienie poprawek i znów zbieranie map i robienie poprawek aż się mapy nałożą.
Miałem to samo co u Ciebie. Sterownik LPG rozwalał mi PB. Kupiłem kabel, zassałem program z netu i z OGROMNĄ pomocą Grzesiekk wyszedłem na prostą![]()
To tak w małym skrócie. Pozwodzenia.
Ostatnio edytowane przez maybah ; 15-09-2010 o 07:01