Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 35

Temat: Kąpiel przepływki

Użytkownik Alfista
    Auto
    mam

Domyślnie

Cytat Napisał Lucas83 Zobacz post
    Na pierwsze pytanie CI odpowiem :
    Hmmm chodziło mi bardziej jak ją wytargać z komory silnika, a nie rozebrać bo to już znalazłem na forum ale dzięki. Tak BTW po co rozcinać nie prościej odkręcić te torxy?

Cytat Napisał jendriu Zobacz post
    Można zamontować..
    Najlepiej dobrać się moim do przepływki wyciągając sam wkład. Zdemontować podstawę akumulatora i wszystko jest jak na dłoni. Niestety trzeba wypiąć z obudowy podstawkę z bezpiecznikami i kilka kabli powypinać. Ostatnio zajęło mi to jakieś 30min. tzn. rozkręcenie.
    Dzięki, tak właśnie myślałem, że trzeba będzie wyciągać skrzynkę z bezpiecznikami no nic jak znajde chwilę będe kombinował...

Administrator ds. gadżetów Maniak resoraków Avatar flatbeet
    Mieszka w
    Świdnica
    Auto
    AR Brera 2.4 JTDm

Domyślnie

No dotarcie do przepływki w tym aucie to nie lada wyzwanie.. szczególnie odkręcenie jej od intercoolera wymaga sporo wysiłku. Ale mówiąc szczerze to jest bardzo czułe urządzenie elektryczne, które wbrew pozorom odgrywa bardzo ważną rolę i kąpiel tego w amatorskich warunkach raczej niewiele pomorze Sam przed czyszczeniem miałem wrażenie że coś to mi da ale teraz wiem że jedynym pewnym i długotrwałym wyjściem jest.. zakup nowej oryginalnej części Mi czyszczenie niewiele pomogło..

Użytkownik Romeo Avatar Lucas83
    Auto
    Nissan Murano Z 51 3.5L V6

Domyślnie

W TS-ie przepływka jest niemal na wierzchu więc jej wyciągnięcie opiera się jedynie o zdjęcie opasek z węża dolotu.

Użytkownik Pirat drogowy Avatar nowak
    Mieszka w
    DLB
    Auto
    147 1.6TS 120hp 2002

Domyślnie

Witam, ja też planuje wymienić przepływomierz i na allegro znalazłem taki wynalazek http://motoallegro.pl/nowy-przeplywo...215121949.html
    Co to jest za firma? Bo strasznie tanio sprzedają i nawet 2 lata gwarancji

Auto

Domyślnie

Powiem CI tak jeśli przepływka to tylko oryginalna - jest to zbyt czuły przyrząd by ufać jakości zamienników - kolega miał MAGNETI MARELLI i autko zaczęło palić 14L przy....1.6 silniczku.

Mieszka w
    DLB
    Auto
    147 1.6TS 120hp 2002

Domyślnie

Powiem CI tak jeśli przepływka to tylko oryginalna - jest to zbyt czuły przyrząd by ufać jakości zamienników - kolega miał MAGNETI MARELLI i autko zaczęło palić 14L przy....1.6 silniczku.
    Oki dzięki to sobie podaruje ten zakup.. Oryginał chyba koło 300zł kosztuje? Spróbuje zrobić tylko kąpiel tej przepływki co mam i filtr powietrza wymienić, zobaczymy jakie będą efekty..

P.S Oryginał tylko w ASO dostane?

Auto

Domyślnie

Krótko i na temat Ci odpowiem:

-Musi miec koniecznie taki numer Boscha 0 281 002 309 (dla benzyny dla Diesla nie znam) inna =ZONK lub nie do końca wydajna praca.

NIE NIE TYLKO W ASO. JA NP KUPIŁEM W JEDNEJ Z SIECI SPRZEDAŻY CZĘŚCI SAMOCHODOWYCH JAKICH WIELE - 350zł

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Winiar00
    Mieszka w
    Tychy
    Auto
    Alfa Romeo 159 2.4 SW

Domyślnie

Cytat Napisał nowak Zobacz post
    Witam, ja też planuje wymienić przepływomierz i na allegro znalazłem taki wynalazek http://motoallegro.pl/nowy-przeplywo...215121949.html
    Co to jest za firma? Bo strasznie tanio sprzedają i nawet 2 lata gwarancji
    Też mnie to interesuje bo strasznie się chwalą ale co ciekawe w ich sklepie internetowym kosztuje 215.09 zł czyli prawie pod oryginał

http://www.ms-shop.eu/offer-getSpeci...-action-wiecej

Może i tak może i nie polecam lekture:

http://www.forum.alfaholicy.org/156/...218_019_a.html

P.S

Może zrobimy zrzutę na przepływkę a kolega Bubu przetestuje (oczywiście w ramach "cyklu poszukiwania tańszych zamienników") jak będzie ok to zrobimy konkurs na najbardziej obwieszone zdjęcie VW golf I/II/III/IV (no nie napisze V i VI bo jeszcze naszych tjunigowców nie stać na takie wozidła) i pierwszą nagrodą będzie Przepływka!!!, a jak będzie lipa to wciśniemy ją komuś za kare (nie wiem bo brzydko się zachował ) i będzie musiał na niej rok no minimum pojeździć .... taki pomysł

Mieszka w
    DLB
    Auto
    147 1.6TS 120hp 2002

Domyślnie

No i korciło mnie i korciło i wykąpałem swój przepływomierz.. czego bardzo żałuje ;/ Po podłączeniu wyskoczył błąd motor control system failure, podjechałem żeby podłączyć alfe pod komputer i niestety.. coś poszło nie tak i przepływomierz został uszkodzony. Jest to zbyt czułe urządzenie żeby je czyścić na różne sposoby..
    Morał jest prosty.. szukałem oszczędności to teraz mam wydatki, no ale w końcu sobie sprawię nową przepływkę

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Kąty Wrocławskie.
    Auto
    159,1,9Jtdm 200KM, Giulia 2018 - 280KM, Stelvio 2021- 280KM

Domyślnie

Chyba i ja to samo zrobiłem.Wczoraj wymieniając filtr powietrza przemyłem sitko przepływomierza benzyną estr. i małym ciś. przedmuchałem powietrzem całą przepływkę.Wczoraj nie jeżdziłem(silnik odpalałem, nic nie zauważyłem),dzisiaj wieczorem odpalam i niespodzianka nie gaśnie kontrolka Motor Control.Silnik chodzi normalnie. Bez różnicy z podpięta przepływka czy nie ma normalną moc.We wtorek pojadę na diagnostykę. Czy można tak 2 dni jeżdzic?Jak myślicie, czy to przepływka wyświetla ten komunikat?
    Ostatnio edytowane przez kaz156 ; 14-11-2010 o 18:41