witam nie byla bo nigdzie sladów spawania ani nic w tym stylu
witam nie byla bo nigdzie sladów spawania ani nic w tym stylu
I co, udało się zlokalizować przyczynę?
Alfa Romeo rządzi i wymiata na ulicach świata. Gniecie diesle i auta D.
Alfa Romeo 155 2.0 16V TS '97 - była
Alfa Romeo 156 2.0 16V TS '98 - była
Renault Laguna III 2.0 T '08 - była
Dodge Caliber 2.0 CVT '07 - był
Renault Laguna 2.0 dCi '12 - jest
Lancia Delta 1.4 TB '09 - była
Alfa Romeo GT 2.0 JTS '04 - jest
Co do odpływu . To wygląda to tak , pod zawiasami masz dwie dziurki którymi woda z szyby leci na przednie błotniki ( obok MC phersona ) a na środku podszybia masz jeszcze jeden kanał odpływowy , który jest fabrycznie delikatnie zakleszczony ( ja tam wsadziłem kawałek patyka aby dziura była większa i cała woda od razu ściekała ) .
Kolejna sprawa , miałem podobnie jak ty , i co się okazało :
- po pierwsze lała mi się woda przez uszczelkę przedniej szyby
- po drugie uszczelka drzwi ( kierowcy , pasażera ) przegniła w jednym miejscu i woda tez przenikała i leciała na dywanik .
aaaaa jak już masz takie problemy to zobacz czy na łączeniu uszczelek u tylnego pasażera tez CI nie leje . Bo włosi zrobili łączenie uszczelki na dole i woda lała się tak ze szok ( az wygnił kątownik u spodu ). Jak chcesz mogę zrobić zdjęcia i podesłać![]()
Ostatnio edytowane przez Dziaru ; 06-11-2009 o 23:22
Dziaru, proszę Cię jednak o te zdjęcia otworów odpływowych. Nie mogę ich wypatrzyć.
Ja mam taki problem właśnie nie nagrzewnica bo od kierowcy mam sucho, a jedyne co mnie trapi to właśnie ciągle mokry dywanik pasażera z przodu .. Ostatnio myjąc auto, czyszcząc je w zasadzie wyciągałem go i wyeliminowałem tą wode - odkurzaczem co nie było rozsądne bo mało go nie popieściło, ale zapomniałem się.
Czyli jak mokro tam, to sprawa uszczelek, lub jak ktoś pisał może dziury jakiejś .. Alfy tragicznie korozyjne chyba nie są, i macając tak na szybko blache od dołu było całkiem ok. Nie wiem jak ale popatrze na te odpływy uszczelke. pomocne moze jakieś wskazówki. Bo mokro, a zlikwidować chyba będzie szybko .. . Dzięki.
Już wiem co było u mnie. Pompka sprzęgła puszczała płyn hamulcowy w niewielkiej ilości, ale jak wiemy jest on bardzo rzadki i ma dobre właściwości penetrujące. Wymiana siłowniczka i podłoga sucha.
Niestety po ostatnich deszczach i mnie dopadła woda u pasażeraNa szczęście od razu zlokalizowałem problem i wieczorem biorę się do roboty. W drzwiach pasażera są tak pozatykane odpływy, że zebrała się w nich woda aż do wysokości tapicerki i zaczęła lecieć do środka. Pewnie bym o tym nie wiedział długi czas ale z racji tego że padało chyba ze 2 dni bez przerwy to miała okazję przelać się przez próg drzwi za tapicerką.
I teraz słyszę szum morza i fale obijające się o brzegi machając drzwiami![]()
ja mam non stop mokro od strony kierowcy
Aktualnie AR 166
3,0 24v 99
3,0 24v 04
Były AR 155 1,8 8V 97R
AR 155 1,8 FORMULA 94
AR 155 1,8 16V 98R
AR 155 2,5 TD 97R
AR 155 2,0 8V
AR 146 1,4 16V 98R
AR 146 1,4 BOXER 96R
AR 156 1,8 16V