Witam
Mam problem ze znalezieniem przecieku do kabiny: woda zbiera sie pod wycieraczka ze strony kierowcy sa to dość znaczne ilości. W sobotę rozebrałem prawie cały kokpit i wykładzine pod wycieraczka. Wykładzina była zginta podobnie jak mata wygłuszająca, najdziwniejsze jest to ze sciany od strony pedałów i koła sa względnie suche nie wygladaja jakby zchodziła tamtędy woda. Przy takiej ilości wody chociaż kropla zostałyby a tam sucho. alfa stała prawie 2 miesiacach zanim udało mi sie znaleść w końcu podobna skrzynke bezpieczników, która została zalana jak przekazał mi mechanik. Ale jak "macam" okolice owej skrzynki to nic żadnej wyczywalnej wilgoci, a wykładziny na dole dosłownie pływają. Macie jakis pomysł skąd może to być szyba jak ocenił gość z firmy Auto szyby, jest dość dobrze zebezpieczona i niebyło sensu wg niego ja wkejać ponownie. Nie mam pomysłu skąd może to lecieć szwagier co prowadzi serwis klimy twierdzi, ze moze byc to nagrzewnica czy cos w deseń. Może wy macie jakies pomysły na to.
BTW podczas demontażu tapicerki pod fotelem znalazlem przycisk wczesniej myslalem ze to nadmuch nie mam pojecia od czego moze byc, na wlączonym silniku nie sprawdze bo miske spawam mam 2.5 Td VM; i to do uzytkowników Td jaki olej polecacie do tego silnika do tej pory jedziłem na mineralnym lotosie, i poprawcie jesli sie myle ze wchodzi tam 6 litrów?
pozdro
thx za rady
z góry dzięki