Temat: Alfa Romeo Giulietta - temat zbiorczy

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Belfer
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Chwilowo: 156 GTA Q2, 159 TBI, Lancia Phedra FL, 147 2.0 3D, RAV4 04' i GT JTD

Domyślnie

[QUOTE=Quadrifoglio156;385306]Realiści biorą po uwagę realia, a słyszę tu zachcianki typu stare Busso w Giuliettcie.

To nie ja mam takie "zachcianki".

Auto Motor und Sport poważną redakcją, obiektywne testy ? ... rozbawiłeś mnie.

http://www.youtube.com/watch?v=UWiY1Tlifn8

Czy taki test robiony przez właśnie tą redakcję wspólnie z TV VOX nie wygląda poważnie, obiektywnie i profesjonalnie?!

Poza tym ile numerów tego czasopisma przeczytałeś w wersji niemieckiej, (a różni się ona dość mocno od naszej) że masz taką opinię o tej gazecie? Testowali też Giuliettę i nie było to porównanie stricte tabelowe a wręcz przeciwnie odnosili się w nim zarówno do historii, jak i stylu alfy.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

W październiku będzie można już zobaczyć DS4 . Jak dla mnie jedyny konkurent dla Giulietty, ale ze zdjęć wygląda gorzej niż DS3, a więc i gorzej niż Julka. Na pewno przejdę się do salonu Citroena, to będę mieć porównanie.
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
    Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Mikkey
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa 916 3.0 24v ; Alfa 930 2.0 TS Limited Edition 500

Domyślnie

Cytat Napisał fiergloo Zobacz post
    GM jest tak potężny że rozpatrywanie kraju w którym został wykonany jest jałowe i bez sensu.
    przepraszam, że się ośmieliłem

Redaktor naczelny Romeo Avatar fiergloo
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v FL/ Alfa Romeo 159 TBi

Domyślnie

Cytat Napisał Mikkey Zobacz post
    przepraszam, że się ośmieliłem
    E tam nie masz za co przepraszac

(rozumiejąc ironię)
    Cytat Napisał radosuaf Zobacz post
    W październiku będzie można już zobaczyć DS4 . Jak dla mnie jedyny konkurent dla Giulietty, ale ze zdjęć wygląda gorzej niż DS3, a więc i gorzej niż Julka. Na pewno przejdę się do salonu Citroena, to będę mieć porównanie.

Dla mnie DS3 korzystniej wygląda niż Mito. Czy DS4 będzie wyglądał lepiej od Giulietty dowiemy się po pierwszych salonowych egzemplarzach.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

DS3 jest świetne. Szkoda, że DS4 już nie jest takie fajne...
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
    Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS

plancior
    Gość

Domyślnie

Czy ja wiem czy ten DS3 taki świetny.
    Widziałem toto kilka razy na ulicy i jakiegoś super wrażenia na mnie nie zrobił.
    O wiele lepiej prezentował się na zdjęciach. Ot, takie wozidełko.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Mikkey
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa 916 3.0 24v ; Alfa 930 2.0 TS Limited Edition 500

Domyślnie

MiTo robie dużo lepsze wrażenie na żywo niż DS3

Użytkownik Rowerzysta Avatar Quadrifoglio156
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    czarny

Domyślnie

[QUOTE=Belfer27;385514]
    Cytat Napisał Quadrifoglio156 Zobacz post
    >http://www.youtube.com/watch?v=UWiY1Tlifn8
    >Czy taki test robiony przez właśnie tą redakcję wspólnie z TV VOX nie >wygląda poważnie, obiektywnie i profesjonalnie?!

Poza tym ile numerów tego czasopisma przeczytałeś w wersji niemieckiej, (a różni się ona dość mocno od naszej) że masz taką opinię o tej gazecie? Testowali też Giuliettę i nie było to porównanie stricte tabelowe a wręcz przeciwnie odnosili się w nim zarówno do historii, jak i stylu alfy.

159 to nadal kloc i ten test tego nie zmienił. Szczególnie, że raczej nie przekonał do siebie jakieś specjalnej rzeszy nabywców.

Wystarczy mi, że widzę co oni publikują od dokładnie 2 polskiego numeru, czyli od ok. 20 lat.
    Żyjemy w Polsce czy za granicą ? Mógłbym ci podać dziesiątki przykładów na to, że gazetki typu AB i AMuS nie nadają się nawet na papier toaletowy, bo mają za twardy papier.
    A ile ty przeczytałeś numerów Quattroruotte czy EVO, że pytasz o niemieckie AMuS? Powołując się na niemieckie, sam przyznajesz, że polskie nadaje się do kosza. Zastanawiam się czy ktokolwiek jeszcze to kupuje. Nawet Maznas przeszedł do nowego pisma (CARS ?).
    Alfa 156 2.0; Alfa 156 1.8, Alfa 145 1.4, Alfa 156 2.5V6 Modyficata, Alfa Giulietta M-Air Distinctive Sport Edizione Autodelta.
    LEGENDA ALFA ROMEO: ALFETTA.PL

Użytkownik Znawca Avatar metan
    Mieszka w
    K-ce
    Auto
    Mito 1,4 MPI

Domyślnie

Cytat Napisał Mikkey Zobacz post
    MiTo robie dużo lepsze wrażenie na żywo niż DS3
    Citroen to moja kolejna ulubiona marka ale DS jest na siłę wykreowanym C3 na niby odlotowe auto. "Odlotowość" przejawia się głównie w innym słupku obwódce grilla i ledami w zderzaku. Tutaj jakby też citroen się pogubił-daleko tym autom do rewolucyjnych rozwiązań czy przełomowej stylistykijakie miały DS y z lat 60 a nawet CX czy XM-y (choć zrozumiałe że teraz jest trudniej czyms nowym zaskoczyć) ale próbują na siłę do tego nawiązywać Taki sam środek jak w c3 choć nie wnikałem w możliwości tzw. personalizacji czyli doboru różnych zestawów kolorków itp bo to pierdoły. Nie wiem jak z jakościa tworzyw po dłuższym czasie ale w wersji która stała rzucało się sporo błyszczącego czarnego plastiku takiego jak dookoła radia w julce. Zegary na żywo wyglądają dość tandetnie pomieszane wskazówki z wskaźnikami diodowymi ale i tak nieźle że są przed kierowcą a nie na środku. Generalnie szału nie ma.
    W K-cach salony citroena i AR są pod jednym dachem można sobie spokojnie porównać.
    No i cena bo może jednak ma to znaczenie: zaczynało się od 58 tys za wolnossącego 1,4 95 KM z 5 biegową skrzynią z przeciwmgielnymi i tempomatem ale za to bez klimy(+4 tys).W stosunku do podobnego miciaka z 6-biegami i klimą to jednak 5 klocków więcej. Też jest radio, esp i dużo poduch(oprócz kolanowej). Do wyboru bodajrze jeszcze dwa diesle i doładowana benzyna 150 KM.
    A jeszcze niedawno citroen dążył do germańskiego wizerunku (nawet w reklamach mówili C-funf ) ciekawe ile z tego będzie w DS4.
    Ostatnio edytowane przez metan ; 12-09-2010 o 15:27

Redaktor naczelny Romeo Avatar fiergloo
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v FL/ Alfa Romeo 159 TBi

Domyślnie

Cytat Napisał metan Zobacz post
    A jeszcze niedawno citroen dążył do germańskiego wizerunku (nawet w reklamach mówili C-funf ) ciekawe ile z tego będzie w DS4.
    Co nie zmienia jednak faktu, że takiego zawieszenia jak w C5 i takiej tylnej szyby, czy też stałego korpusu kierownicy w niemieckich autach próżno szukac. Fakt faktem kreowanie C5ki na niby niemieckie auto było dziwne- znając zwłaszcza mentalnośc żabojadów.