Strona 20 z 26 PierwszyPierwszy ... 1011121314151617181920212223242526 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 191 do 200 z 253

Temat: Moja przygoda z SuperAlfa.pl

Użytkownik Rowerzysta Avatar maciek_czer
    Mieszka w
    Czestochowa, Poland
    Auto
    AR 75 1.8IE

Domyślnie

Cytat Napisał BartekMan Zobacz post
    To nie zabieraj głósu w tym wątku. Masz bowiem w tym interes: skoro ludzie kupują w superalfa, to Ty masz robotę i kasę, bo serwisujesz.
    Daruj sobie więc wypowiedzi. Zawsze będziesz bronił partnera w biznesie przecież.
    Po pierwsze nie będziesz mi zabraniał głosu w danym wątku, to moja prywatna sprawa gdzie pisze i co.

Po drugie wszędzie mam interes gdzie ktoś z okolic Częstochowy zakupuje alfę bo często trafia do mnie. Jak nie kupią w SA to kupią gdzie indziej i też przyjadą, więc mam to absolutnie gdzieś, gdzie kupią. Ba, nawet lepiej jak nie kupią w SA, bo kupią zdezelowaną alfe od jakiegoś podrzędnego handlarzyny i będę miał trzy razy tyle roboty niż w aucie z SA.

Fakt jest taki, że mimo że znam się z Robertem nie robi swoich alf u mnie. Więc interesu nie mam w tym żadnego. Alfy z Jego komisu trafiają do mnie długo po sprzedaży, właśnie ze względu na to, że mają w chwili sprzedaży porobione rozrządy, płyny i usunięte usterki.

Czy czasem nie należysz do PiS'u? Wszędzie widzisz układy???

Użytkownik Maniak resoraków Avatar prymie
    Mieszka w
    kraków
    Auto
    AR 156 2,4 JTD '00 AR 159 2,4 JTD '06 AR Giulia Veloce Q4 2,0 '17

Domyślnie

Cytat Napisał kiepas96 Zobacz post
    czy ja wiem, potencjalny szukacz nie będzie czytał 20 stron...
    od razu sobie pomyśli że napewno wałkarze i oleje SA
    Przeczyta, kipeas96. sam jestem na kupnie auta. Rozważam w tej chwili dwie opcje jeśli chodzi o sprzedających - jedną z nich jest superalfa. To, że są ludzie niezadowoleni, bo chcieliby za stosunkow niskie pieniądze kupić używane auto w stanie salonowym...no cóż... Ja tak nie mam, jestem realistą i rozumiem sens wyrażenia 'samochód używany' Choć i też będę wymagał ciut więcej od sprzedającego, bo planuję zostawić u niego większą kasę. Jedyne co mnie martwi, to fakt, że dwukrotnie próbowałem kontaktować się z superalfą droga elektroniczną i póki co zero odzewu. Niestety możliwości pogadania przez telefon czy podjechania do Częstochowy póki co nie mam Więc drogą małego off-topu - panie superalfa - proszę sprawdzić PW
    Alfa Romeo 156 2.4 JTD '00 - sprzedana
    Alfa Romeo 159 2.4 JTDm '06 - sprzedana
    Alfa Romeo Giulia Veloce Q4 '17

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    AR 156, 1.9 MJet, 2005

Domyślnie

Krótka notka od klienta Superalfa:

Samochody wyglądają na pewno dobrze i są w lepszym stanie niż inne, ale... jak wszędzie trzeba je dobrze sprawdzić. Ja kupiłem 156 1,9J 140km w grudniu za wysoką cenę (35tys) i:

- najprawdopodobniej cofnięty licznik (0km po podpięciu kompa + duże zużycie szyby).
    - musiałem wymienić skrzynię biegów (drobne 2k zł)
    - urwana śruba od kolektora wydechowego = planowanie itp. (700 zł)

Dzisiaj wolałbym kupić taniej w gorszym stanie i sam ją sobie naprawiać.

Mieszka w
    kraków
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał Chrab Zobacz post

Samochody wyglądają na pewno dobrze i są w lepszym stanie niż inne, ale... jak wszędzie trzeba je dobrze sprawdzić. Ja kupiłem 156 1,9J 140km w grudniu za wysoką cenę (35tys) i:

- najprawdopodobniej cofnięty licznik (0km po podpięciu kompa + duże zużycie szyby).

No nie fajnie. A sprawdzałeś auto dokładnie przed zakupem w ASO lub jakiegoś kumatego mechanika ze sprzętem ?

superalfa.pl
    Gość

Domyślnie

Po pierwsze w tych sterownikach nie ma hodometru dlatego wskazuje i będzie wskazywał 0( skoro Pan jeździ i sie nie zmienia to chyba logiczne że nie ma hodometru)
    Po drugie nie poddałem badaniu rentgenowskiemu całego auta mój błąd wtedy może by się udało wykryć zbliżającą się awarię skrzyni biegów(od grudnia trochę czasu minęło nie wiem skąd te pretensje)
    Po trzecie niestety urywanie się śrub w kolektorach jest bardzo częstą usterką
    Po czwarte duże zużycie szyby hmmm dziwne nie wiedziałem, że szyby się zużywają mogą mieć obicia po kamieniach, co jest normalne po jeździe po autostradach niemieckich
    Tak na koniec nie wiem czy dobrze kojarzę, ale jeśli to była to 156 bordo w oryginalnym lakierze to pamiętam jak dostałem smsa po tym jak zadałem pytanie "jak auto" dostałem odpowiedź, „że bardzo super"
    No, ale cóż 5 letni samochód nie ma prawa się popsuć i znowu moja wina ech szkoda gadać
    A bym zapomniał 2000 za remont skrzyni, ale zapomniał Pan dodać, że zamontował Pan blokadę Q2 i to podniosło wartość remontu
    Cytat z innego wątku "oraz wrzucony torsen q2"
    Wydaje mi się, że awaria skrzyni biegów nie nastąpiła tuż po zakupie auta, bo na 10000% dostał bym telefon, że "dopiero kupiłem a tu taka awaria" tylko się to stało długo po zakupie, więc skąd można przypuszczać, że to nie sam użytkownik zajechał skrzynie?
    No i 700 za naprawę szpilki kolektora mój mechanik bierze za taką usługę 150 PLN+uszczelka
    Drogi użytkowniku Alfy 156 jak się dajesz ładować w du.... przez warsztaty to nie wylewaj swoich błędów na sprzedawcę auta
    Pozdrawiam i życzę już bezawaryjnej jazdy i pełnego zadowolenia z auta

---------- Post dodany o godzinie 23:36 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 23:26 ----------

Cytat Napisał prymie Zobacz post
    Przeczyta, kipeas96. sam jestem na kupnie auta. Rozważam w tej chwili dwie opcje jeśli chodzi o sprzedających - jedną z nich jest superalfa. To, że są ludzie niezadowoleni, bo chcieliby za stosunkow niskie pieniądze kupić używane auto w stanie salonowym...no cóż... Ja tak nie mam, jestem realistą i rozumiem sens wyrażenia 'samochód używany' Choć i też będę wymagał ciut więcej od sprzedającego, bo planuję zostawić u niego większą kasę. Jedyne co mnie martwi, to fakt, że dwukrotnie próbowałem kontaktować się z superalfą droga elektroniczną i póki co zero odzewu. Niestety możliwości pogadania przez telefon czy podjechania do Częstochowy póki co nie mam Więc drogą małego off-topu - panie superalfa - proszę sprawdzić PW
    Kolego prymie poszukaj sobie auta u innego sprzedawcy, bo kupisz u mnie po miesiącu skończą ci się klocki hamulcowe i obsmarujesz mnie tutaj jak to robią twoi koledzy, po co mi to. Kup u innego handlarza i napewno będziesz bardziej zadowolony niż z zakupu u mnie, jak widzisz moje auta nie są wieczne i niestety potrafią się zepsuć
    Kupiłem ostatnio examiner by móc diagnozować skuteczniej usterki a teraz zbieram na rentgen jak to zakupie to wtedy cię zaproszę
    Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez superalfa.pl ; 11-09-2010 o 22:32

Mieszka w
    kraków
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał superalfa.pl Zobacz post
    Kolego prymie poszukaj sobie auta u innego sprzedawcy, bo kupisz u mnie po miesiącu skończą ci się klocki hamulcowe i obsmarujesz mnie tutaj jak to robią twoi koledzy, po co mi to. Kup u innego handlarza i napewno będziesz bardziej zadowolony niż z zakupu u mnie, jak widzisz moje auta nie są wieczne i niestety potrafią się zepsuć
    Kupiłem ostatnio examiner by móc diagnozować skuteczniej usterki a teraz zbieram na rentgen jak to zakupie to wtedy cię zaproszę
    Pozdrawiam
    Kolego superalfa.pl, ja nie zamierzam wylewać na nikogo brudów, ani obsmarowywać kogokolwiek
    Nie rozumiem po co mnie atakujesz i piszesz ironiczne teksty skierowane do mojej osoby, skoro ja naprawdę byłem/jestem zainteresowany kupnem auta w pańskim komisie (ani w PW ani na gg nie używałem przecież obraźliwych sformułowań). Nie twierdzę, że Pańskie Alfy są wieczne, ani że są w stanie salonowym. To są auta używane...

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    AR 156, 1.9 MJet, 2005

Domyślnie

Widać taki styl superalfy . W swoim poście też nie mogę doszukać się "wylewania żalów na sprzedawcę". Nie napisałem, że zgodnie z ogłoszeniami "auto na wiele tysięcy bezawaryjnej jazdy"..

A szyby się zużywają właśnie od kamyczków, są to tzw. mikro wżery. W poprzednim aucie takie coś pojawiło się po 300 tys. km przebiegu. Moim zdaniem świadczy to o większym przebiegu w Alfie niż 100 tys.

superalfa.pl
    Gość

Domyślnie

Widać taki styl superalfy . W swoim poście też nie mogę doszukać się "wylewania żalów na sprzedawcę". Nie napisałem, że zgodnie z ogłoszeniami "auto na wiele tysięcy bezawaryjnej jazdy"..

A szyby się zużywają właśnie od kamyczków, są to tzw. mikro wżery. W poprzednim aucie takie coś pojawiło się po 300 tys. km przebiegu. Moim zdaniem świadczy to o większym przebiegu w Alfie niż 100 tys.
    Czy poprzednie auto jeździło po autostradach?
    Skoro Pan nie wie jak potrafi być zniszczony przód auta jak i szyba po niewielkim przebiegu auta, które jeździło po Niemieckich autostradach to proszę nie snuć przypuszczeń

---------- Post dodany o godzinie 22:35 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 22:19 ----------

Cytat Napisał prymie Zobacz post
    Kolego superalfa.pl, ja nie zamierzam wylewać na nikogo brudów, ani obsmarowywać kogokolwiek
    Nie rozumiem po co mnie atakujesz i piszesz ironiczne teksty skierowane do mojej osoby, skoro ja naprawdę byłem/jestem zainteresowany kupnem auta w pańskim komisie (ani w PW ani na gg nie używałem przecież obraźliwych sformułowań). Nie twierdzę, że Pańskie Alfy są wieczne, ani że są w stanie salonowym. To są auta używane...

Kolego Prymie trochę źle odebrałeś moje intencje, ale to jest właśnie tak jak się ludzie kontaktują za pośrednictwem internetu
    Nie dziw mi się, że tak reaguję masz przykład człowieka, który 10 min po daniu ogłoszenia wpłacił zadatek, za parę dni przyjechał odebrać auto pomierzyłem mu auto miernikiem i usłyszałem tylko tekst:" to jest to, czego szukałem" po paru miesiącach okazało się, że auto, które miało być wieczne się zepsuło i zaczyna się jazda
    Było na początku dobrze to nie napisał, że kupił fajny wóz teraz auto się popsuło i pisze, że mógł kupić taniej, więc zrozum dokładnie, co napisałem i wyciągnij wnioski jak by to ktoś pisał o tobie wtedy zrozumiesz, że nieraz lepiej nie sprzedać niż być obsmarowywanym
    Pozdrawiam

Mieszka w
    kraków
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał superalfa.pl Zobacz post

Kolego Prymie trochę źle odebrałeś moje intencje, ale to jest właśnie tak jak się ludzie kontaktują za pośrednictwem internetu
    Nie dziw mi się, że tak reaguję masz przykład człowieka, który 10 min po daniu ogłoszenia wpłacił zadatek, za parę dni przyjechał odebrać auto pomierzyłem mu auto miernikiem i usłyszałem tylko tekst:" to jest to, czego szukałem" po paru miesiącach okazało się, że auto, które miało być wieczne się zepsuło i zaczyna się jazda
    Było na początku dobrze to nie napisał, że kupił fajny wóz teraz auto się popsuło i pisze, że mógł kupić taniej, więc zrozum dokładnie, co napisałem i wyciągnij wnioski jak by to ktoś pisał o tobie wtedy zrozumiesz, że nieraz lepiej nie sprzedać niż być obsmarowywanym
    Pozdrawiam
    Peace Potrafię zrozumieć, ale jeśli mogę, to sugeruję na przyszłość zwracać większą uwagę co się pisze. Można trafić na niereformowalnego i na nic tłumaczenie Mam nadzieję, że do zobaczenia w najbliższym czasie

Użytkownik Maniak resoraków Avatar rain
    Mieszka w
    Niziny
    Auto
    Stilo 1.9 JTD, Brava_HGT

Domyślnie

Ja po tych całych dyskusjach wolałbym jednak wybrać się do Łodzi i kupić w LanciaTeam / AlfaTeam.

Wszystkie auta tez są po wymianach płynów i rozrządu, gdy coś wyjdzie troszkę po za kupie, Damian gratis dosyła części. W skrajnych przypadkach odkupi auto.

A poza prowadzeniem LT, jest też założycielem Lancia Klubu.

Dużo osób z LKP i LK kupiło u niego auto i jest bardzo zadowolonych, pomijając fakt że kilka z nich kupiło auto całkowicie w ciemno, na telefon bez oglądania samochodu.
    Co posiadam: Fiat Brava 2.0 20V 155KM, Opel Meriva A
    Co mi się przez łapki przewinęło:
    Alfa Romeo: 156 1.8 TS, 156 2.4 M-JET, 166 3.2 V6 24V Lancia: Lybra 2.4 JTD, Delta 1.8ie, Thesis 2.4 JTD Hyundai: Lantra 1.6 GLS, BMW: E90 320d, Fiat: Stilo 1.9 8v, Brava 80 16v, Brava 80 16v, Brava 100 16v, Marea 155 20v, Renault: Laguna III 2.0 16v