a mi w 2 alfach 164 3,0 padł ten czujnik i pisałem co się działo z moimi autami, jak uraziłem to przepraszam
a mi w 2 alfach 164 3,0 padł ten czujnik i pisałem co się działo z moimi autami, jak uraziłem to przepraszam
Alfa 164 3.0 94r - była
Alfa 164 3.0 96r - była
Alfa 166 3.0 00r - jest
Marchewa się zaświeciła. Odczytałem kod. Wychodzi mi 1-2-5-2. Co to znaczy? Będę wdzięczny za info.
KASZA, No problem, chodziło tylko o to że inaczej to nie koniecznie źle, pozdrawiam
Czujnik prędkości uszkodzony... czy to jedyny kod ? tu masz wszystkie opisane oraz jak wyciągać kody jeśli jest ich więcej:
http://www.forum.alfaholicy.org/zrob...nic_1_7_a.html
Tak pokazjue tylko ten kod. Wyświetla go w kóło. Po 5 razie sobie odpuściłem czekanie na cokolwiek innego. Dzwine, że kod się pojawia tylko jak zapali się kontrolka wtrysku. Jeżeli się nie świeci wybija 4-4-4-4. Jak się zapali, a zapala się przy obrotach ok 4 tys. i to tylko czasem, pojawia sie 1-2-5-2.
Odświeże temat dotyczący filtra oparów paliwa. Czy ten filtr nie jest przypadkiem za tylnym siedzeniem pod tapicerką? tam coś takiego znalazłem jakby, do którego prowadzi niebieski przewód. Pod lewym błotnikiem przednim nic nie widzę? Ten zawór recyrkulacji oparów paliwa jest przy tej plastikowej puszce za tylnym siedzeniem?
Na oparciu jest pierwszy filtr, a pod błotnikiem powinien być drugi z zamocowanym zaworkiem,dokładnie to nad plastikowym nadkolem po stronie kierowcy ,schowany w błotniku, żeby go zobaczyć trzeba się położyć od przodu auta. No chyba że w TS jest inaczej, tego nie jestem pewien, może ktoś z wlaścicieli potwierdzi.